• 37. Fijn fietsweer – 59 km, 1200 hm

15–16 jul., Francia ⋅ ☀️ 24 °C

We beginnen direct met de klim naar de Col du Cabarétou (936, 2e cat). Het is een heel smalle, stille weg en de klim is niet niet zo moeilijk. Boven komen we, heel verrassend, op een soort glooiend, bosrijk plateau dat wel wat aan de Ardennen doet denken. Weer een heel ander landschap dan gisteren. Er waait een aangenaam frisse wind en de zon verdwijnt regelmatig achter de wolken. We beklimmen nog twee andere cols waarvan de laatste geen bordje heeft en ook niet op de kaart staat aangegeven. Om die reden geldt die laatste niet als col maar als côte.

Later op de dag verandert het landschap opnieuw, we komen in de buurt van de kalkplateaus, de ‘grand causses’.

Na de lange rit van gisteren is er minder tijd voor herstel en daardoor heeft Campo vandaag een mindere dag. We nemen een camping eerder dan gepland en kijken naar mogelijke etappes voor de komende dagen. Tot de Mont Ventoux in de Provence is nog zo’n 380 km met ruim 5000 hoogtemeters, bepaald geen vlak traject! En als wij daar zijn zal de Tour de France daar ook arriveren. We gaan proberen om voor die karavaan uit te fietsen.