- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 44–45
- July 19, 2025 at 7:01 PM - July 20, 2025
- 1 night
- ☀️ 28 °C
- Altitude: 40 m
FranceSarrians44°4’44” N 4°58’38” E
41. Le Rhône – 124 km, 1250 hm

Vandaag nemen we de laatste colletjes van de Cevennen en maken de oversteek naar de Provence. De volgende grote beklimming op onze route is de Mont Ventoux. Die is nog zo’n 150 km verwijderd van onze overnachtingsplaats en dat betekent een lange, hete rit door de vallei van de Rhône. Althans, dat dachten we, maar we treffen het met het weer want de dag begint met een hevige onweersbui, net als we willen wegrijden. We wachten tot het minder wordt en rijden een tijdje in de regen. Later wordt het droog en dan blijft het tot het eind van de middag zwaarbewolkt. Zo is het veel fijner fietsweer dan gisteren.
De routemakers zijn er bovendien opnieuw in geslaagd een aantrekkelijke route te maken over voornamelijk kleine rustige weggetjes. De hoogteverschillen blijven vandaag beperkt en we rijden lekker door. We zien steeds meer wijngaarden, niet met chateaus maar als coöperaties. Verder wat velden met zonnebloemen en een veld geurige lavendel.
In de stad Uzès zien we historische bouwwerken maar ook een man van zeker 70 jaar met een niet-elektrische bakfiets. In de bak zit ws zijn vrouw, die zuurstofbehoeftig is. Hij fietst met haar heuvel op, heuvel af! Samen genieten ze van het buiten zijn, respect!
Later worden de wijngaarden massaler want ja, al die Côte du Rhône moet ergens vandaan komen. Eindelijk is daar dan toch de rivier zelf. Op de andere oever ligt onze geplande etappeplaats Châteauneuf du Pape. Maar net zoals in het verhaal van de nieuwe kleren van de keizer blijkt het nieuwe kasteel van de paus een luchtkasteel. De camping is helemaal geen camping. Men verhuurt alleen nog chalets en we worden ijskoud weggestuurd.
De volgende camping langs onze route is pas 20 km verderop. We rijden nog goed en zien de kale berg steeds duidelijker recht voor ons. De ontvangst op de camping municipal is gelukkig heel hartelijk. Naast onze plek vinden we een kraan met koud water en een picknicktafel. Onze dag is weer helemaal goed, al is het wel een latertje geworden.Read more
TravelerBijzondere sfeer qua luchten