• Sami - Mount Ainos - Agios Gerasimos

7 Ağustos 2021, Yunanistan ⋅ ☀️ 29 °C

Danes piha, malo manj, tudi vročina je malo spustila in po zajtrku se poslovimo od madžararice, ki smo jo spoznali na bazenu. Potem pa na izlet. Pot nas pelje do Samija, kjer popijemo pijačo in si ogledamo “pristaniški kino”, ko so 4 jadrnice in ena jahta imele pri izplutju probleme s sidrom. Nič kaj jim ne zavidam :)

Ko natankamo našega Fiata Pando, se odpravimo proti gori Ainos. 1639 m nadmorske višine, cesta dobra, temperatura z dviganjem lepo pada, žal pa nas 7,5 km pred ciljem, ko bi lahko šli še peš do vrha, ustavi znak, da je zaradi nevarnosti požarov, park zaprt do 9.8.2021. Razumemo jih, dejansko je vse suho in pregreto, vseeno pa najdemo tudi iz te točke kar nekaj prelepih razgledov.

Ker smo blizu, si še ogledamo samostan Agios Gerasimos, ki pa je tudi bil zaprt, zato se samo sprehodimo okoli.

Naprej gremo proti Drogarati jami, kjer je lokal z bazenom, tam ob kosilu, kopanju pogledamo še košarkaško tekmo, žal se ni izšlo. Nazaj v hotel in na “zabavo na bazenu” pod našo sobo. Danes bomo tudi večerjo imeli kar tukaj. Počasi “brojimo sitno” in kakorkoli bomo pogrešali ta jutranji pogled iz balkona na morje in Itako, bo dom resnično pasal. Kaj več o vtisih in zaključkih napišem zadnji dan, zdaj pa še tri dni na “easy” in na “off”.
    Okumaya devam et