Slovenske Konjice - Benetke - Kefalonija

Leto in pol čakanja, upanja, odpovedanih potovanj in želja in 1469 dni odkar smo nazadnje bili v Grčiji. Svet še vedno zmeden zaradi Covid19 epidemije, kljub vsemu pa, Grčija končno dosegljiva,Read more
Poros - Skala

Končno naspani in okusen zajtrk. Dosti okoli letajo ose, ampak nekako smo tudi to uredili. Po zajtrku še obvezno ohlajevalno kopanje v bazenu, potem pa na prvi izlet po otoku. Danes bolj kratek, paRead more
Melissani lake - Antisamos beach - Sami

Pa smo nazaj v potovalni formi :) Včerajšnji izletek je bil mini, danes smo že naredili pravega. Po zajtrku v avto in proti mestecu Sami. Malo naprej je tudi nepogrešljivo jezero Melissani, kjerRead more
Argostoli - Lixouri

Danes pa smo bolj ležerni. Napoveduje se vročinski val, tukaj pa že seka 37, baje bo do 46 stopinj celo ?!?! No, dokler je “normalnih” 37, še izkoristimo dneve. In se okoli poldneva odpravimoRead more
Fiskardo - Assos - Myrtos

Dan za izlet je danes in to dober izlet. Po zajtrku odrinemo na pot, proti skrajnemu severu otoka, mondena vasica Fiskardo. Uro in pol vožnje mimo Samija, skozi Agio Effimio, ki je očitno edenRead more
Poros

Dobro jutro, zajtrk, na bazen.
Cel dan na bazenu v domačem hotelu, pogovori o Brexitu, potovanjih in covidu z Madžarico na bazenu. Slikanje Madžarice na strani A in B, otrok se igra z njenimRead more
Ithaka

Danes pa smo odkljukali še en otok. Sosednji otok, drugi najmanjši v Jonskem morju, dom Odiseja, otok Itaka. Povratne karte za trajekt, ki vozi dnevno iz “našega” Porosa ob 8.55 na Itako in obRead more
Poros - Argostoli

Vročinski val tukaj lepo seka, jutri bi naj začel pojenjat. Zjutraj nahranimo vse mačke, ki se vse te dni zbirajo v okolici naše sobe…Lisa, Blackie, Tačka, Lepa, Iskra, Črti, Kepa in še kakoRead more
Poros

Danes ne delamo nič. Po zajtrku se parkiramo na bazen, kopanje kartanje in seveda ogled polfinalne tekme na OI v košarki. Malo peče poraz za točko, ampak bravo ekipa.
Naša mala družinska ekipa,Read more
Poros

Danes piha, zelo piha. Zato na goro nismo šli, ker bi gori še bolj pihalo. Bomo jutri šli.
Danes gledamo plezanje in lenarimo, smo olimpijski prvaki v ležanju danes :)
Pa preden gremo spetRead more
Sami - Mount Ainos - Agios Gerasimos

Danes piha, malo manj, tudi vročina je malo spustila in po zajtrku se poslovimo od madžararice, ki smo jo spoznali na bazenu. Potem pa na izlet. Pot nas pelje do Samija, kjer popijemo pijačo in siRead more
Poros - Skala

Danes pa lenarimo in počivamo, igramo karte. Kosilo je iz 20 m stran odmaknjene Taverne Agripidos, popoldne pa se odpravimo v Skalo, na malo morskih užitkov. Pendolino je tokrat izbira :)
Ne ravnoRead more
Poros - Skala II

Danes nas za dobro jutro strese en mali potres, 2,9 po Richterju, v bližini Argostolija. Malo pa se je čutilo no, je pa bilo kratko in k sreči nič več kot to. Po zajtrku dan nadaljujemo kot smoRead more
Poros - Argostoli

Danes brez potresov, po zajtrku v mesto Argostoli. Na test, za letalo. Pridemo okoli 10 ure, ravno prav, da ob ribiških barkah ujamemo velike želve, ki pridejo po hrano. Baje vsak dan tako in je toRead more
Eupharisto Kefalonia

Po letu in pol zapiranj, omejitev, ustrahovanja, popolno zgrešene komunikacije, smo le dočakali potovanje z letalom. Destinacijo je bilo potrebno relativno pametno izbirati, glede na pogoje vstopaRead more