- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Jul 27, 2024
- ⛅ 23 °C
- Altitude: 2,798 m
- ColombiaDepartamento de CaldasSalaminaSan Félix5°25’54” N 75°20’16” W
Dag 14 - Tour waspalmen
July 27, 2024 in Colombia ⋅ ⛅ 23 °C
Tour naar waspalmen. Heel oud. Beschermde boom. Mooi mooi mooi. Dat was het.
Nee hoor!
Eerlijk zijn we een klein beetje excursiemoe. 😊 Maar het was zeker een leuke tour!
Met een Willy Jeep vertrokken we voor een rit van een uur naar San Félix. Tijdens de tussenstop, voor een lokaal kopje koffie en een bezoekje aan de Baño (wc), sprong er hond Lucas in de Jeep. Hij was vastbesloten met ons mee te rijden naar de waspalmen. Dit bleek hij vaker te doen.
In de c.a. 60 meter hoge palm zit was. Vroeger werden hier kaarsen van gemaakt. Inmiddels is hier een alternatief voor gevonden.
Deze waspalmen groeien alleen in het centrale deel van het Andes gebergte tussen de 2500 en 3000 meter hoogte, in Peru, Venezuela en Colombia. Het is een beschermde boom en mag niet gekapt worden. De bomen in Nederland groeien in de breedte. De waspalm groeit in de lengte, de strepen zijn de jaarringen.
Na een wandeling genoten van een heerlijke traditionele lunch. Onze gids was een bereisde vrouw en sprak perfect Engels. Zij was geboren in New Zeeland uit Nederlandse ouders, dus stiekem achter haar rug Nederlands praten was geen optie. Gelukkig kwamen we daar op tijd achter. Het was oprecht gezellig.
De familie die het landgoed beheerde waren hartelijke mensen en kwamen ons bij aankomst direct begroeten.
Wanneer we de veelgestelde vraag “Where are you from?” beantwoorden met “Hollandia” zie je de mensen toch elke keer weer vertwijfeld naar Nubia kijken.
De vader vertelde dat zijn grootvader uit hetzelfde gebied kwam als Nubia, Cundinamarca. Hij zag herkenning in Nubia haar uiterlijk.
Op de terugweg nam onze hondenvriend Lucas afscheid en sprong in het dorpje als vanzelfsprekend uit de Jeep. De fooi voor de chauffeur hebben wij maar op ons genomen.Read more
Traveler Wat gezellig staan jullie hierop.
Traveler Wat een mooie foto's weer!
Traveler Lekker eten, jullie zullen wel aangekomen zijn