Naar Sao Bartelomeu de Messines
February 29, 2024 in Portugal ⋅ 🌬 15 °C
Vanmorgen lonkten de markthallen met een terras, koffie en een pastel de nata. Maar ik kon me beheersen en heb braaf yogurt met havermout als ontbijt gehad.
Dan zoeken naar de dichtsbijzijnde Decathlon om wandelschoenen te gaan kopen voor de wandeltocht met Justus. Er was er een in Faro en dat was op de weg naar S.B. de Messines.
Wat een grote winkel zeg! Ik had al gedacht dat het niet eenvoudig zou zijn met mijn maat 41, en voor wandelschoenen neem ik altijd een maatje groter dus 42, want de vrouwen in Portugal zijn toch wel een stukje kleiner dan ik ben. Eerst even zelf proberen maar ik weet niet welke schoenen voor een gewone wandeling, voor een trekking of voor de bergen zijn en alles staat er natuurlijk in het Portugees op. Een vriendelijke jongedame kon mij helpen om aan te wijzen welke schoenen ik moest hebben, maar dan nog in 42............. Ik zei al dat ik het geen probleem vond om mannenschoenen te dragen maar dat hielp niet want die waren er ook niet in 42. Gelukkig vonden we in de categorie dames achter een paar andere schoenen een paar in maat 42, pfffffff gelukkig, ik ben er erg blij mee 😃
Ook nog even gekeken voor een ander stoeltje want die ik mee heb zit niet echt lekker en ja hoor dat ging heel snel. Het is een quechua geworden, wel veel zwaarder dan mijn andere stoeltje, maar dat maakt in de camper niet veel uit.
Nog even naar de Lidl voor water, brood en soeppakket, want ik ben van plan om een paar dagen in S.B. de Messines te blijven staan en niet meer te gaan rijden.
Onderweg toch gezwicht voor de verleiding van een abatenado, grote zwarte koffie, en mijn eerste pastel de nata 😋
Sinds een paar dagen loopt mijn bloeddruk toch weer steeds een beetje op. Vanmorgen toch maar een pil genomen, ben benieuwd of het vanavond minder is en ik ben benieuwd waar het door komt. Tijdens de hele Marokkoreis waar het toch soms behoorlijk druk was bleef ie steeds goed. Het enige dat ik kan verzinnen is dat ik nu meer koffie drink dan in Marokko. Vandaag dus maar 1x koffie, we zullen zien hoe het gaat.
En dan weer op weg naar de camping, wat ligt die toch in een prachtig berggebied. Als ik de camping oprijd voelt het als thuiskomen, heel fijn, ik krijg een prachtige ruime plek beneden op de camping. Zonnepaneel direkt neergezet want op deze camping is geen stroom.Read more

Traveler
Goeiemorgen. Weer mooie foto’s! Pas goed op met je bloeddruk. Niet meer van die rare dingen doen als op de heenreis 😩