- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 34
- Saturday, January 11, 2025 at 8:01 PM
- ☁️ 17 °C
- Altitude: 8 m
SpainRío Guadalhorce36°40’59” N 4°26’46” W
Pablo Picasso

Gisteravond had ik tickets besteld voor het Pablo Picasso museum. Het wordt tijd dat ik ook iets initieer 😃 Vanmorgen bij de koffie had Franco al een heel plan voor vandaag. Maar toen ik hem liet zien dat ik tickets had voor het museum was hij heel makkelijk om. Pablo Picasso is een van zijn favoriete schilders, gelukkig maar.
Alweer op de fiets, ik heb al zoveel plezier van Norman gehad, hij is echt een aanwinst. Op deze manier blijft de camper gewoon op zn plek, heel relaxed.
Het was maar 7 km fietsen en dat bijna helemaal over een fietspad, geen heuvel te bekennen.
Te vroeg bij het museum even een stukje lopen in de buurt. Malaga voelt als een echte stad met mooi plaveisel, ruime pleinen en brede straten. Heerlijk zonnetje erbij en best veel wind, al vanaf gisteravond. In sommige straten staan hele hoge palmbomen en het ziet er griezelig uit als die zo heen en weer wiegen in de wind. En toen liepen we tegen de markt aan, wat een mooie entree met de glas in lood ramen. En binnen één groot feest van vormen en kleuren, je kijkt je ogen uit. Bij een kaaskraam kon ik me niet inhouden en heb een stukje schapenkaas met truffel gekocht, ik heb me voorgenomen dat ik 1x per maand mag toegeven aan mijn quilty pleasure. Nou is het wel zo dat ik nogal wat quilty pleasures heb, het moet niet 30 dagen per maand worden 😂
Verderop nog amandelen om het goed te maken en Franco olijven. In de rugzak en op weg naar het museum, heel interessant met een uitgebreide collectie van het werk van Picasso, ook uit zijn vroegste periode. Het zit ook nog in een prachtig oud gebouw.
Veel te veel foto's gemaakt, excuses, ik kon echt niet kiezen, ze zijn allemaal zo mooi.
Na het museum voelde ik dat de hongerklop op de loer lag. We hadden lekkere dingen gekocht, nu nog een leuk plekje om te eten, dat vonden we bij het Romeinse theater. Wat een rijkdom, lekker eten met het zonnetje in een prachtig decor, flesje water erbij, wie heeft dat op deze zaterdag in januari?
Er is nog veel moois dat ik wil zien zoals het kasteel Gibralfaro, Alcazaba en de kathedraal. Ben benieuwd of dat allemaal gaat lukken. Morgen fietsen we naar Torremolinos om daar gezellig met broer Cor en schoonzus Liesbeth te eten.
Oh ja en niet te vergeten de eet-update van vandaag, kikkererwtenschotel 😋Read more
Traveler
Picasso heeft de gave om met een paar lijnen iets prachtigste te maken 😍
TravelerDat ben ik helemaal met je eens Margot!
Traveler
Vind jullie wel bij elkaar passen😅