- Dodaj do listy postanowieńUsuń z listy postanowień
- Dzielić
- Dzień 39
- czwartek, 16 stycznia 2025 14:53
- ☀️ 13 °C
- Wysokość: 400 m
HiszpaniaLoma del Infierno36°55’0” N 4°48’28” W
Caminito del Rey

Vanmorgen ging de wekker om 07.00 uur, snel de kachel aan en in bed, tussen mijn Texelse schapenwol, wachten tot het wat warmer werd. Het heeft gevroren hier boven in de bergen. De kleren die ik klaargelegd had voor de terugreis naar Nederland lagen nu klaar voor de wandeling want het is smorgens nog best lang koud. Om 08.30 met de bus naar het dichtstbijzijnde startpunt. Daar kregen we uitleg vooral over wat we niet mochten doen, je brengt mij dan alleen maar op ideeën 😂 We kregen een papieren douchemuts en een helm die we op moesten. In de lijst wat je vooral mee moet nemen staat "een zonnehoed", geen idee waar je die zou moeten laten, over of onder de helm? 😂🤣😂
Omdat wij ouder zijn dan 66 jaar konden we geen tour met gids boeken, waarschijnlijk vinden ze het risico dat je dood neervalt te groot vanaf die leeftijd. Een ticket zonder gids kon je wel boeken, ben benieuwd wat het extra risico met gids is? Gevaarlijk persoon zo'n gids? 🥵
Maar de wandeling is echt schitterend. Omdat wij rond 09.00 uur begonnen was het eerst nog wel koud en was ik blij met mijn bivakmuts en winterjas, maar toen de zon over de kam van de berg uitkwam werd het snel warmer.
Hele hoge bergen waar je tussendoor loopt en diepe dalen waar je in kijkt over een houten plankierweg die aan de wand van de berg vastgemaakt is, dikwijls over de oude weg heen gemaakt.
Ja dat is wel even iets anders die oude weg. Ten eerste veel smaller en zonder railing of netwerk aan de zijkant. Deze oude weg werd gebruikt door mijnwerkers die van de omliggende dorpen naar de mijn liepen. De mijn was natuurlijk al gevaarlijk, maar de weg er naar toe ook.
Helemaal geen last gehad van hoogtevrees, ik ben zelfs op de uitstekende glazen vloer gaan staan. Maar ik zou wel anders piepen als ik over de oude weg had moeten lopen, ik denk dat ik dan terug gegaan was.
Zo vroeg op de ochtend was heel mooi voor de fotos, want zodra de zon er goed bijkwam was het veel lastiger om goede fotos te maken.
Rond half 12 waren we weer terug bij de campers waar Franco direct aan het eten begon, mijn favoriet: Baccala alla Vincentina met polenta. En als het dan allemaal op tafel staat dan denk ik "het lijkt wel een droom". Wat een rijkdom om hier te zijn met het fijne gezelschap, het heerlijke eten, het warme zonnetje en het prachtige uitzicht, even in mijn arm knijpen. Czytaj więcej
PodróżnikGeweldig!
PodróżnikWaarom een douchemuts?
PodróżnikOmdat die helmen dan niet schoongemaakt hoeven te worden denk ik?