• Weekje appartement in Nerja

March 19 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C

De 13e zouden Thea en ik gaan genieten van een weekje in een appartement in Nerja. 's Morgens een telefoontje van een zieke Thea, de griep en niet in staat om te reizen. Wat jammer nou, natuurlijk ten eerste voor haar, maar ook voor mij merkte ik.
    Het liefst reis ik in mijn campertje en zou nooit in mijn eentje een appartement huren, maar ja wat doe je in zo'n geval? Wel handig om alle powerbanks en batterijen weer op te laden; lekker te douchen en haren wassen; de was doen etc. Dus toch maar naar het appartement. Het is trouwens een leuk appartement gebouwd rond een binnenplaats met marmeren trappen en veel origineel Spaans tegelwerk. Boven op het dak 2 terrassen waar je lekker aan een tafel kunt zitten of lui op een ligbed.
    Maar het gekke gevoel dat je dit niet echt wilt bleef toch aanwezig, ondanks het feit dat ik in ieder geval tijdens de regenbuien droog zat.
    Heel veel gewandeld want tussen de buien door waren er ook droge periodes met een lekker zonnetje. En natuurlijk elke dag ergens koffie gedronken.
    Eigenlijk zou ik met Thea in het huis van Monica verblijven, maar het bleef steeds maar onduidelijk wanneer Monica naar Nederland zou gaan, intussen was het al 2 weken later, en ik had geen zin meer om steeds bij haar in de buurt te blijven afwachten wanneer ze weg zou gaan, dus ik heb afgezegd en dit appartement gehuurd.
    Tijdens mijn oorspronkelijk 4 weken oppas zou ik ook aan mijn inzending voor de expo op Texel "Vrijheid" werken en kon bij Monica het laswerk daar voor doen.
    Op mijn bezoeken aan de rommelmarkten had ik allerlei spullen gekocht om een installatie van te maken, dat was een hele leuke zoektocht van wel 10 weken in totaal. Tenslotte had ik alles wat ik nodig had, de rest moest nog gemaakt en gelast worden, ja en dat laatste ging door mijn afzegging niet door. Dus ik heb de tijd in Nerja ook gebruikt om een lasbedrijf te zoeken dat tijd had en dit voor me wilde doen. Nou ja, wilde......... De meneer van het lasbedrijf sprak alleen Spaans en vond het duidelijk een onzinnig project, het liefst was ik weggelopen. Maar ja daarmee kreeg ik mijn inzending niet op tijd klaar. Uiteindelijk na veel gezucht van de man en nadat ik met tiraps het geheel in elkaar had gezet om te laten zien wat de bedoeling was zei hij dat het donderdag klaar was, dat is dus morgen. Ik hoop zo dat het gelukt is. Voor mij zijn de lijnen in het geheel heel belangrijk, maar iedere keer dat hij voordeed hoe het werd zat het helemaal niet in de lijn die ik wil. Nou ja niet geschoten is altijd mis zullen we maar denken.
    Als ik kijk naar de spullen die ik gekocht heb met name het slot en de ketenen kom ik tot de conclusie dat vrijheid voor mij ook te maken heeft met iets openen, loslaten of ketenen verbreken. Wat maakt dat je niet volledig "vrij" bent? Wat heb je er voor nodig om "vrij" te zijn. Nou ja zoals gewoonlijk allemaal hersenspinsels, wordt vervolgd.
    Morgen zou ik naar Cabo de Gata gaan maar ze geven voor vrijdag en zaterdag windkracht 7 op en voor zondag nog 6. Geen goed idee, het nieuwe plan is om naar Mojacar te gaan morgen. Ik ben benieuwd hoe laat mijn project klaar is en of ik nog in mijn bus kan slapen als het er in staat. Misschien moet ik Max maar leeg laten lopen. Ik heb ook nog een broek, een jurk en 3 shirtjes gekocht. Het wordt wel erg vol in mijn Octobus