• Via Golegá naar Asseiceira

4 апреля, Португалия ⋅ ⛅ 15 °C

Nou ja, dat wil zeggen: Justus heeft het hele stuk gelopen en ik de laatste 10 km. Om 7 uur is Justus vertrokken en ik ben in Golegá gebleven tot half 10 en toen met een taxi naar Atalaia gegaan naar Café Ponto do Encontro, waar Justus al zat te wachten. Een heel leuke plek waar veel locals koffie zaten te drinken en het een gezellig gebabbel was. We hadden wel veel bekijks met onze grote rugzak, regenbroek en poncho. Heerlijk koffie met een broodje ham/kaas en Justus kon weer verder en ik beginnen. Ik heb aan allebei mijn voeten grote blaren en problemen met mijn rechterheup vandaar dat ik een stuk gesmokkeld heb.
    Het heeft de hele dag geregend, regenbroek en poncho aan en soms bijna tot de enkels door het water en de prut.
    Behoorlijk wat hoogteverschillen die overwonnen moesten worden, voor mij duidelijk zwaarder dan voor Justus, maar uiteindelijk waren we rond 2 uur in de Albergue in Asseiceira.
    Voor de tweede keer in het soort onderkomen zoals ik die ken vanuit Frankrijk en Spanje op de Camino Frances, gisteren in Golegá was het ook al veel herkenning.
    We zitten in een heel klein plaatsje met het dichtstbijzijnde restaurant een kilometer verder, dus we hebben lekker bij de buurtsuper brood, kaas, tomaat en ketchup gehaald om tosties te maken en lekkere kaasjes, olijven en prosciutto als toetje.
    Morgen gaat het volgens het weerbericht vanaf 12 uur weer regenen dus het plan is om om half 8 te vertrekken. We liggen nu om bijna 20.00 uur al in bed 😃 dus dat gaat vast wel lukken.