• Bergamooi

3 septembre, Italie ⋅ 🌙 21 °C

Heerlijk de hele dag naar Bergamo. Eerst met het fietsje naar de bushalte, volgens de navi 9 minuten, maar je raad het al dat werd ietsje langer. Met de bus 29 haltes, 37 minuten. Ik zit toch echt wel een stukje van het centrum vandaan. Na de bus in de Funiculare naar boven en dan sta je ineens midden in het oude centrum op een plein.
    Eerst maar eens koffie in de uitspanning die bij de funiculare lijkt te horen. Wat een leuk café, artdeco-achtig met deuren van metaal met glas erin, prachtige boogramen met glas in lood en een heerlijk balkonterras waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt.
    Daarna gewoon lopen door het oude gedeelte van de stad, met een bezoek aan het Palazzo della Ragione waar je gratis in mag en er ook nog kunst aan de muren hangt. In het midden van de grote zaal staat een sculpture van een liggende man, helemaal wit, op een bank, die liggend aan het plassen is. Er zit een filmpje bij en als je goed op de juiste plek kijkt zie je een waterstraaltje lopen. Heel grappig dat een mevrouw, ook helemaal in het wit, een foto probeert te maken van heel dichtbij van?????
    Natuurlijk ook een bezoek aan de kathedraal van Bergamo. Heel ruim en licht met hele mooie kapellen, elk weer voorzien van een eigen rond plafond, beslist de moeite van een bezoek waard.
    Onder de zuilengalerij van het Palazzo heerlijk in de schaduw mijn boek zittend op een trap gelezen.
    Weer een eindje lopen en dan weer terug naar Octobus. Alles bij elkaar duurt het een uur om van mijn slaapplekje naar het centrum te komen.
    Morgenochtend koffie drinken met Eva, die daarna Bergamo gaat bezichtigen, misschien vergezeld van Kittie als die op tijd is. Ik ga na de koffie weer terug, Octobus inpakken en dan naar de camping waar we met z'n 3-en overnachten en waar onze Italie -reis dan echt begint 😃
    En savoir plus