• Verona

6 September, Italia ⋅ ☀️ 27 °C

Vandaag was het kerkendag, niet in Verona, maar voor ons. Heerlijk op de fiets een route gemaakt langs 4 kerken, Complesso del Duomo; Chiesa di San Fermo; Basilica San Zeno en Basilica Santa Anastasia. Sommige waren sober en mooi en anderen soms drukkend door de hoeveelheid kapellen, goud en schilderingen. Interessant om zo deze 4 kerken te kunnen vergelijken. Een greep uit de enorme hoeveelheid foto's die ik gemaakt heb. Het was een hele fijne dag en dan vanavond als toetje nog de opera, maar die foto's voeg ik morgen toe want het wordt een latertje vanavond. We staan nog steeds op dezelfde parkeerplaats want die bevalt ons bijzonder goed 😃

Aanvulling wat betreft de opera
    Wat een spektakel was dat. Niet meer zoals we gehoord hadden dat je drinken en eten mee nam en het met elkaar deelde. Na corona is dat niet meer teruggekomen. Je mag alleen een flesje water mee brengen.
    We waren er al vroeg en toen was de arena nog bijna leeg, langzamerhand stroomde het vol totdat je geen leeg plekje meer kon zien. Je zit op de stenen treden met de voeten van de achterburen achter je rug. Dat was wel een hele zit zo, maar werkelijk de moeite waard.
    Prachtig als het donker valt en het toneel verlicht is. Eva had een verrekijker mee, dat was heel fijn want we zaten er te ver vanaf om echt de gezichten te kunnen onderscheiden.
    Het geheel duurde 3 uur met 2 pauzes tussendoor van zo'n 20 minuten waar je dan kon staan en een beetje bewegen. We waren na middernacht pas weer thuis
    Baca selengkapnya