• Po-delta en Ravenna

9 de setembro, Itália ⋅ ☁️ 23 °C

Een heerlijke fietstocht gemaakt door de Po-delta vanmorgen, dat was een mooie tocht over meestal een heel smal onverhard weggetje langs het water. Veel visnetten gezien die met een installatie op een soort boothuis en aan de wal vastgemaakt zaten. Ik denk dat ze ze bij het juiste tij laten zakken en dan gewoon weer op kunnen halen met de vangst erin. Geen brandstof, geen gevaarlijke vaartochten, slim bedacht zo. We moesten op een bepaald moment met een pontje naar de overkant omdat we niet over de riviermonding heen konden.
    Onderweg nog even koffie en daarna nog flamingo's gespot. Na zo'n 3 uur waren we weer terug bij onze campers. Zullen we nog even lekker vis gaan eten in het leuke stadje? Dat leek ons wel wat en we hebben heerlijk gegeten, vandaag wordt er niet gekookt 😃
    Ja en wat gaan we dan nu doen? We kunnen nog wel naar Ravenna rijden, dat is maar zo'n 30 km verder. Dat was een heel goed plan. Ja en toen we er toch al waren konden we misschien direct nog even naar de mozaïeken gaan kijken waar Ravenna zo beroemd om is. Als eerste naar Basilique de San Vitale, je mond valt open zo mooi. Dat ze zoiets kunnen maken met mozaïeksteentjes, ongelooflijk.
    Daarna konden we ook nog even voordat het zou sluiten naar Basilique de Santa Apollinare, van een hele andere orde, maar ook prachtig! Echt een stad om nog eens naar terug te gaan. Maar we willen ook een beetje doorrijden, want anders halen we Sicilië niet in de tijd die we uitgetrokken hebben.
    Dus morgen vertrekken we naar Bologna om daarna wat sneller zuidelijker af te zakken.
    Leia mais