• Offday in Bologna

10. september, Italien ⋅ ☁️ 24 °C

Wat heb ik vannacht slecht geslapen, het is veel te warm in de Octobus. Ondanks dat ik me gewassen had (met koud water) en dat verfrissend was, binnen de kortste keren weer helemaal bezweet. En zonder laken over me heen word ik gestoken door de hele kleine mugjes, ik zit al helemaal onder de muggenbeten, die extra gaan jeuken als het warm is.
    Vanmorgen al moe opgestaan, een klein eindje rijden naar Bologna, 40km, ingeparkeerd in een straat waar ik niet blij van word. In de Octobus koken kan eigenlijk niet, te laag als het dakje niet open kan en dat kon niet open omdat het regende. Dan maar bietensalade, dat hoeft niet gekookt.
    Het fietstochtje naar Bologna was leuk, maar aangekomen in de stad was ik heel erg moe. Van een stad word ik sowieso snel moe, maar nu was het dus dubbel. Het tempo en het aantal dingen dat per dag gedaan wordt is me echt te veel. Dan probeer ik het toch en moet ik uiteindelijk daarvoor de rekening betalen en dat is nu.
    Met Kittie en Eva afgesproken dat zij hun gang gaan en dat ik ergens ga zitten en rust neem.
    Dat zit ik nu te doen op een terras onder een galerij waar ze in Bologna 40 km van hebben. Eva vertelde dat dat was omdat ze dan woningen boven de galerijen konden maken en dat dat in die tijd nodig was. Ze geven trouwens ook fijn schaduw en je loopt beschermd van het verkeer.
    De accu even van de fiets afgehaald en gevraagd of die opgeladen kon worden bij het koffietentje. Er werd gewezen op een stopcontact waar de stekker niet in ging passen, jammer dan maar alleen koffie.
    Na een tijdje kwam de mevrouw de accu halen want ze had dus toch ergens een mogelijkheid gevonden om m op te laden, wat lief. En zo begint de offday langzamerhand weer om te draaien in een goede dag 😃