• Naar Corsica

22 Oktober, Perancis ⋅ ⛅ 18 °C

Ja hoor aangekomen op Corsica, in het donker waar ik al bang voor was.
    Eigenlijk zou ik morgen met de boot naar Corsica, maar kreeg gisteravond een berichtje dat de boot de 23e gecancelled is wegens slechte weersomstandigheden en een link waarmee ik de reservering kon verzetten.
    Dat was mooi, ik stond op een uurtje rijden van de boot geparkeerd, dus de datum veranderd in vandaag. Had het doorrijden gisteren toch zin gehad. Zonder verkeerd rijden het opstelterrein gevonden en het op de boot rijden was ook heel makkelijk.
    Grappig om al die mensen in de rij te zien staan voor de boot. Voor mij stond een grote suv met 5 mannen die de laadklep open deden en van onderin een grote tas te voorschijn haalden. Daar kwam een brood uit te voorschijn dat ze met de handen openscheurden, en salamiworst die aan stukken gescheurd werd er tussen en dan nog iets uit een soort augurkenpot er op. Vervolgens werden er stukken gescheurd en konden ze eten. Ik moest er vreselijk om lachen en
    was er foto's van aan het maken, dat hadden ze niet door omdat ze met de rug naar me toestonden. Maar toen had 1 het in de gaten en maakte de anderen er op attent.
    Een van de mannen kwam met zo'n brok brood naar me toe. Ik dacht: hoe kom ik hier onderuit? en zei toen dat ik vegetariër ben. Maar dat hielp niet. Er werd weer een stuk brood opengescheurd en daarop ging datgene dat in de augurkenpot zat. Vervolgens dichtgeklapt en ja toen moest ik er aan geloven, wat een homp brood zeg! Ze kwamen met een foto op de telefoon laten zien dat het aubergine en pepers waren, ingelegd door de moeder van een van de mannen.
    Omdat de reservering verzet moest worden kreeg ik als compensatie een voucher van 15 euro die ik aan boord op kon maken. Nou dat was leuk, lekker een stuk vis met rijst met amandelen en nog een heerlijke salade van tomaten en mozarella met groene pesto. Zo ik hoef niet meer te koken vandaag.
    Mijn telefoon vergeten mee te nemen naar boven en dan kun je niet meer terug naar het parkeerdek. Gelukkig wel mijn e-reader mee, dus bijna mijn boek weer uit.
    Om 19.15 reed ik van de boot af en dan is het echt al donker. En mijn telefoon dacht dat ie nog in Livorno was. De Park4night app deed het ook niet. Dan krijg ik het toch echt een beetje benauwd.
    Gelukkig na het uitzetten van de telefoon en aanzetten van de roaming deed ie het gewoon weer.
    Maar ja rijden in het donker blijft een slecht idee.
    Ik sta nu op een parkeerplaats voor bussen, een meneer zei dat ik daar wel kon staan, maar moest zorgen dat ik morgen vóór 06.00 weg was omdat de bussen dan weer gaan rijden. Dat wordt dus een vroegertje morgen.
    Ik sta midden in de uitgaansbuurt met veel verkeer en het bijbehorende lawaai, maar ik hoef in ieder geval nu niet meer te rijden.
    Baca lagi