Palombaggia
November 1 in France ⋅ ☁️ 18 °C
Weer eens een gezond ontbijtje van yoghurt, amandelen, havermout en honing. Wat een luxe dat je dat gewoon buiten op kunt eten, alhoewel dat moet je niet te vroeg willen want dan is het nog wel wat fris.
Koffiedrinken in het tentje naast de receptie en gelijk even geïnformeerd of er een bus gaat naar Palombaggia, dat bekend staat als één van de mooiste stranden van Corsica. Helaas die gaat alleen in de zomer, dus dan maar met Octobus er heen rijden. Dat ben ik eigenlijk niet zo gewend, gewoonlijk zet ik Octobus neer en ga dan lopen, fietsen of met het openbaar vervoer ergens naar toe. Buiten het seizoen ergens zijn betekent aanpassing aan wat je gewend bent te doen.
Op Googlemaps had ik een parkeerplaats opgezocht bij het strand van Palombaggia. Toen ik er aankwam herkende ik het want eergisteren was ik hier ook al geweest, maar toen was de slagboom dicht en bij de andere parkeerplaats was een hoogtebalk waar ik niet onderdoor kon dacht ik. Nu was de slagboom open dus reed ik de grote parkeerplaats op. Maar er was niemand en hoe kwam ik daar vandaan bij het strand? Van helemaal achterin kwam er een bestelauto aanrijden. Ik wuifde met mijn arm om m te laten stoppen. Het bleek dat de slagboom per ongeluk open stond en dat je na het seizoen hier niet meer mocht parkeren. Hij legde uit waar het wel kon en zei toen dat ik maar achter hem aan moest rijden. Bij de bushalte zei hij dat ik kon parkeren, want ja de bus reed niet meer. Hij zei ook dat er bijna nooit politie kwam om te controleren en dat ik hier ook kon blijven slapen. Nou dat zie ik toch echt niet zitten met alle verhalen die ik gehoord en gelezen heb, maar voor overdag was het een mooie plek.
Op en bij het strand van Palombaggia vind je prachtige stenen en rotsen die van oranje tot donkerrood gekleurd zijn, inderdaad een heel bijzonder strand. Het begint me eindelijk duidelijk te worden waarom mensen Corsicaan zo mooi vinden. Alweer hele mooie dingen gezien vandaag en ook alweer een hele aardige, behulpzame Corsicaan. Het tij begint te keren 😃Read more

Traveler
Wat n mooie foto’s maak je …..
TravelerThnx 😃
Traveler