Serra-di-Ferro
November 8 in France ⋅ ☁️ 14 °C
Gisteravond toen ik de kachel aan wilde zetten kreeg ik een error-melding en hij sloeg niet aan. Ik stond behoorlijk scheef en misschien deed ie het daarom niet?
Dat betekende vroeg in bed want daar is het lekker warm.
Vanmorgen zou ik met Elke om 8 uur koffie gaan drinken in Sartène, wekker stond op 7 uur. Maar er uit komen daar had ik geen zin in, veel te koud 🥶
Dus lekker de hele tijd snoozen en in bed blijven. 10 voor 8 er uit, snel aankleden en toen was het tijd. Geen zin om in die kou tanden te poetsen en te wassen, het zal wel goed zijn.
Heerlijk koffie gedronken in een bakkerij met natuurlijk iets erbij want ontbeten hadden we allebei nog niet, en een heerlijk brood voor de lunch.
Toen we verder liepen naar het oude centrum zagen we dat er markt was, nou ja precies 3 kramen. Ik heb nog wat kruiden en een stuk pompen gekocht en samen hebben we een zak clementines gekocht van 5 kilo, makkelijk als je met zn 2en bent dan kun je m delen. Nog even de kerk in, die was heel bijzonder verlicht met lila en dan op de muren nog kleuren van de gebrandschilderde ramen waar de zon doorheen viel, het gaf een heel licht en luchtig gevoel.
En dan natuurlijk Sartène, wat een leuk oud stadje weer. De bouw van de huizen is erg hoog zodat er altijd schaduw in de straten is. Heel veel trappetjes en poortjes en soms hele smalle steegjes, dat was weer echt genieten voor de fotograaf. Maar dan merk ik ook dat ik me haast om Elke niet te lang te laten wachten.
We hadden afgesproken om naar het strand te gaan en dan een mooie wandeling te maken. Elke is al veel vaker op Corsica geweest en weet mooie plekjes. Nog even voor de lunch ham gekocht die we gezamenlijk op gaan eten.
Achter Elke aanrijdend stopte ze opeens bij een stalletje langs de weg waar ze kaas verkochten. Het was schapenkaas, we mochten proeven, eerste de jongere schapenkaas, mmmmmm heerlijk en daarna de oude schapenkaas, die was echt schandalig lekker. En ook hier fijn dat je met zn 2en bent dan hoef je niet te kiezen, gewoon van elke soort een stuk en dat samen delen. Na het kazenintermezzo reden we naar strand, hier de busjes neergezet en inderdaad een prachtige wandeling boven over de kliffen en soms klauterend over grote en kleinere stenen. We wilden graag een mooi plekje om te lunchen, dat viel nog niet echt mee.
Toen we weer aan het klauteren waren zagen we een rotspartij waarvan het leek alsof er 2 krukjes stonden en ik zei, die hebben ze speciaal voor ons neergezet. Het was een rotspartij wat verder in het water, Elke dacht dat we daar niet konden komen, maar ik wilde het toch proberen en na wat geklauter en stappend op stenen in het water zijn we er toch beland. Voelde heel bijzonder om eigenlijk zo boven het water te zitten 😃
De lunch bestond uit brood, ham, zwarte olijven, mandarijntjes en alcoholvrij bier. Wat een rijkdom en op zo'n prachtige plek.
We wilden allebei de vetrand van de ham niet eten en gooiden die in het water waarop we vervolgens eerst kleine visjes zagen die er aan begonnen, toen een grote vis die de sliert direct meenam. Later zagen we opeens een soort slang met een hele mooi getekende huid, we schrokken er allebei een beetje van, maar waren ook erg nieuwsgierig. Dus hebben we van de overgebleven plakken ook de vetrandjes afgesneden en in het water gegooid. Eerst gebeurde er niets, maar na een tijdje wachten werd ons geduld beloond en was de slang er weer. We hadden een gratis show direct onder ons in het water.
Voor het donker waren we weer bij de campers en besloten om nog even naar een mooie plek aan zee te gaan waar we kunnen blijven slapen. Daar zijn we nu en wat is het leuk om zo aan het strand te staan. We zouden het allebei niet alleen gedurfd hebben, maar met zn 2en sta je sterker 😃
Ik heb genoten van een hele fijne dag vandaag, Corsica wordt steeds leuker en de kachel doet het gelukkig weer.Read more

TravelerAvontuurlijke vrouwen: petje 🧢 af 👌😘
Traveler😃 zet maar snel weer op 😂
TravelerGezellig en fijn met zijn tweeën 💋
TravelerJa is heel leuk om even niet alleen te reizen 😃