Heerlijk dagje strand
November 9 in France ⋅ 🌙 15 °C
Vandaag niets bijzonders gedaan, lekker ontbijten en koffie gedronken samen.
Het was mooi weer en allebei wilden we hier een dagje blijven.
Ik wilde soep maken van alle dingen die over waren en de dingen die ik op de markt gekocht had in Sartène.
Dus lekker in het zonnetje alles wassen en snijden, het was een hele pan vol, eerst bakken in olijfolie, water, linzen, kruiden en selderij erbij, 10 minuten koken en dan in bed. Zo dat is gedaan. Heerlijk aan de waterkant de tweede koffie met zelfgebakken koekjes van Elke erbij, wat wil een mens nog meer.
Lekker gekletst en genieten van de golven, bij elke golf een beetje nat gesproeid worden.
En toen kwam er opeens een vos over het strand aanlopen, dat is echt een heel bijzonder gezicht. Je verwacht dat in het bos meer dan op het strand. Ik heb opgezocht wat het betekent als je een vos tegenkomt. De uitleg is best verschillend, net vanuit welke hoek de informatie komt natuurlijk, maar deze komt best dikwijls naar voren:
'Is het zien van een vos een goed voorteken?
In veel culturen wordt het zien van een vos als een goed voorteken beschouwd. De slimheid, het aanpassingsvermogen en de overlevingsvaardigheden van de vos worden als positieve eigenschappen gezien, wat suggereert dat geluk, probleemoplossend vermogen en persoonlijke groei in het verschiet liggen. De context waarin de vos verschijnt, kan echter van invloed zijn op de algehele spirituele betekenis ervan.'
Nou ik ben reuze benieuwd!
Het was vandaag best druk hier vergeleken met gisteren, misschien wel 20 mensen die voorbij kwamen 😂, het was leuk mensen (en honden) kijken, een soort optreden in de buitenlucht.
Zelf ook nog even een stukje lopen, want ja de beweging moet blijven, terwijl Elke bij de busjes en de spullen bleef. En daarna omgekeerd.
En dan rond half 4 soep, salade, brood, olijven en ham, weer een feestmaal op het strand 😋
Morgen gaan we weer vertrekken, weten nog niet waar naar toe. De bergen in als het goed weer is en anders toch langs de kust blijven.
De slang in het water van gisteren was een Murene kwamen we vandaag achter. Best bijzonder dat we hem gezien hebben want hij jaagt hoofdzakelijk 's nachts.
https://www.fishipedia.fr/fr/poissons/muraena-h…Read more