Cadagués
December 1 in Spain ⋅ 🌙 12 °C
Heerlijk geslapen, vanmorgen om half 10 pas wakker.
Ontbijt, koffie en dan op weg naar Cavo d'Infern, want na twee dagen cultuur was het de hoogste tijd voor natuur.
Nog even langs de Carrefour voor brood. Daar was ook een schoenmaker, dus snel naar Octobus om mijn sandalen op te halen en te vragen of er nieuwe hakken en zolen op kunnen. Het zijn sandalen met ingebouwde steunzolen, best prijzig om ze aan te schaffen, dus de 45 euro die het kostte had ik er graag voor over. En morgen zijn ze al klaar.
Tevreden weer op weg naar Cavo d'Infern. De grot heet zo omdat in de middag als de zon er in schijnt een rode gloed te zien is op de rotswand. Dat wilde ik graag met eigen ogen zien.
Een mooie rit door de bergen en het laatste stuk over een smalle weg waar steeds stond dat het voor campers verboden is. Op de tekening stond een camper met alkoof, dus als ik aangehouden werd zou ik heel blond zeggen dat dit alleen maar een busje is. Gelukkig hoefde dat niet en kon ik doorrijden tot boven aan de vuurtoren.
Op het informatiebord stond dat het een middelmatig inspannende wandeling was, nou dat gaat wel lukken dacht ik.
Vol goede moed begonnen en achteraf kwam ik erachter dat ik direct aan het begin al fout gelopen ben.
Het was echt klauteren en klimmen over een rotsige bodem met stenen die aan alle kanten uitsteken. Dat liep best moeilijk, maar uiteindelijk heb ik Cavo d'Infern toch gevonden. Het was de goede tijd voor de rode gloed, echt heel speciaal. En toen wist ik nog niet dat ik fout gelopen was en besloot om niet dezelfde weg terug te nemen. Daardoor kwam ik nog bij Cap Creuse, het meest oostelijke stukje schiereiland, leuk om dat onbedoeld ook nog mee te pakken.
Nou ben ik goed in verdwalen, maar de route was echt heel slecht aangegeven. Ik heb twee uur geklauterd en geklommen en was blij dat ik de meeste tijd de vuurtoren kon zien zodat ik uiteindelijk het juiste pad kon vinden.
Mijn Dali-tour wilde ik graag afmaken met een bezoek aan zijn huis in Port Lligat, dat is op maandag gesloten. Dus een ticket voor morgenochtend gekocht, ik sta nu op een parkeerplaats waar meerdere campers staan op 5 minuten lopen van het huis van Dali. Dat wordt een makkie morgenochtend 😃Read more

TravelerHeb je loopstok? Dat helpt mij altijd goed. Vooral bij enge paadjes langs steile afgronden.👩🦯
TravelerJa ik had er 2 mee, maar die zaten ook dikwijls in de weg, ik denk dat 1 stok beter werkt
TravelerJa, ik gebruik er ook altijd maar 1.