• Vrijdag wasdag

February 27 in Portugal ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag wilde ik mijn rugzak checken die ik nodig heb voor het wandelen naar Santiago met Justus. Al die tijd heeft hij boven op het dak gelegen gewikkeld in een grote groene plastic tuinafvalzak. En het is natuurlijk echt noodweer geweest hier, soms ben ik net een struisvogel dan wil ik het gewoon niet weten, vooral niet als ik voor een maandje naar Nederland ben. Maar het moest er nu toch echt van komen, dus laddertje eraf en de bundel losmaken en waar ik al bang voor was, alles nat en schimmelig en stinken dat het deed. Je weet gewoon niet hoe je het moet pakken zo vies. Wat nu dan? Voordat ik het weggooi eerst maar proberen of er nog iets te redden is. Alles in twee grote tassen en op weg naar de Intermarché naar de wasmachines. De rugzak en de slaapzak met mijn winterjas, die ik dus niet kon vinden toen ik naar Nederland ging, in een grote wasmachine en de kleding in een kleinere machine, extra was strips erbij en afwachten hoe het er uit zou komen. Nou dat viel dus alles mee, het rook weer lekker fris en de kleding zag er weer goed uit, een paar dingen zoals rugzak en andere inpakzakken hadden nog wel de schimmel stipjes maar waren verder nog goed te gebruiken. Alles in de droger en blij dat het allemaal nog bruikbaar is, mazzel.
    In de Octobus was het op sommige plekken ook een beetje zwart gestippeld van de schimmel, het is ook zo nat geweest hier. Als ik toch bezig ben dan maar direct doorpakken en Octobus ook ontdaan van de schimmelplekken.
    En tussendoor ook lekker genieten in mijn stoeltje op mijn eigen terrasje. Het is een hele leuke camping waar het goed vertoeven is.
    Heel tevreden over vandaag!