• Loulé

March 5 in Portugal ⋅ 🌬 13 °C

Op het fietsje naar de markt in Loulé, het blijft toch altijd bijzonder om dat aan te komen en de prachtige markthal te zien.
    Ik was redelijk op tijd zodat er nog veel te koop was, niet dat ik iets wilde kopen maar ik wilde wel graag foto's maken.
    Koffie in de Markthal met natuurlijk een pastel de nata en lekker rondlopen hier en daar een foto maken. Het was vandaag chocolafestival in Loulé met op een terrein allemaal kraampjes met poffertjes, crêpes en allerlei artikelen van of met chocolade. Er zaten hele grote tafels met allemaal kleuters die lekker aan het smikkelen waren, maar tegenwoordig kun je geen foto's van kinderen meer maken, dus dat heb ik niet gedaan.
    Het was vandaag een droge dag met wel wat bewolking af en toe. Heerlijk door het oude gedeelte kuierend kwam ik bij een heel klein, aan de buitenkant onopvallend, kerkje dat van binnen een altaar van goud had en zijmuren volledig bedekt met Azulejos, die kleuren van goud en blauw passen heel mooi bij elkaar.
    Door hele kleine, smalle straatjes, langs de oude stadsmuur kwam ik als vanzelf weer terug in de buurt van de Markthal waar ik de tweede koffie gedronken heb in een klooster met een tweede pastel de nata want tenslotte ben ik vandaag jarig 🥳 Op je verjaardag in Portugal, wie heeft het? Ik voel me een bevoorrecht mens maar nog steeds verbaasd dat ik 72 ben, die leeftijd lijkt toch niet te kloppen met hoe ik me voel 😃
    Naast het klooster en kunstgalerie bezocht en langs de koperslager geweest. Het was vandaag een hele fijne (verjaardag)dag ❤️