Porto dag 1
18 марта, Португалия ⋅ 🌙 16 °C
Vanmorgen miezerde het een beetje, met paraplu op weg naar Reis dos Croissants, de buurman had verteld dat ze daar lekkere koffie en gebak hadden. Het was dicht bij het strand en daar ben ik een kijkje gaan nemen, wat is het hier een schitterende, woeste kust. Ieder moment mag je van plan veranderen, dat deed ik dus ter plekke. Niks geen sportschool als je zo'n schitterende mogelijkheid hebt om te wandelen. En als het de komende dagen echt gaat regenen, wat voorspeld is, dan doe ik gewoon mijn poncho aan en gaan met die banaan.
Vandaag hoefde de poncho niet mee want het klaarde op en de zon scheen lekker.
Eerst de soep opwarmen en alvast warm eten dacht ik, maar dat liep anders. Het duurde erg lang en toen ik goed ging kijken zag ik waarom, het laatste gasbusje was nu ook leeg. Nou dan maar het busje mee en proberen om onderweg een nieuwe te scoren, niet gelukt overigens.
Maar wat ben ik blij met mijn nieuwe plan, een prachtige wandeling tot aan de brug over de Douro, wat is dat genieten! Nou ja niet helemaal hoor want ik had behoorlijk last van spierpijn. Door die angst voor honden is het er de laatste tijd te weinig van gekomen om te gaan trainen en dat voel ik echt wel.
Heerlijk foto's en videos maken van het woeste water en de hoge golven, ik zou daar uren kunnen zitten en kijken.
Over de haven lopend zag ik een gebouw waar de deur van openstond, nieuwsgierig ging ik kijken en tot mijn verbazing was het een wasplaats waar vrouwen aan het wassen waren. Dat had ik hier in Porto toch echt niet verwacht. De vrouwen waren heel vriendelijk en ik mocht foto's maken. Buiten stonden veel houten stokken met lijnen ertussen, ik dacht eerst dat het een kunstwerk was tot een vrouw daar de was ging ophangen.
Na 5 kilometer had ik mijn tweede koffie wel verdiend en vond ik een leuke padaria in de wijk Gaia.
Even uitrusten, dat was fijn maar wat was het moeilijk om weer op gang te komen, spierpijn in mijn bovenbenen.
Op de terugweg zag ik een gym, ik dacht dat ik misschien toch iets erbij zou kunnen doen om te zorgen dat ik een betere conditie kreeg. Maar de meneer van de gym zei dat ik te laat was om nu nog te proberen mijn spieren te rekken en versterken, dan zou ik juist last krijgen als ik de 23e begin te lopen. Wel had hij het advies om creatine te kopen, dat is voor het herstel van je spieren. Dus op de terugweg langs de apotheek en een verpakking creatine gehaald.
Direct gebruikt toen ik rond 17.00 u weer thuis was en het gekke is dat de spierpijn een stuk minder is, of zou dat het placebo effect kunnen zijn?
Ja en hoe moet het nu met de soep? De deal met Paul, zo heet de jongeman van gisteren, hij mijn nanotape en ik zijn striptang was goed geslaagd. De stekker zit weer aan de kabel en alles is weer aangesloten. Dus misschien kon ik nu weer een deal met hem sluiten, als hij de pan met soep opwarmt krijgt hij een pannetje soep. Maar hij had precies het gasbusje dat ik nodig had, dus de deal werd een pannetje soep voor een gasbusje. Voorlopig ben ik er mee gered en hoef niet direct morgen er achteraan. Want morgen moet ik weer gaan trainen en genieten natuurlijk van het buiten zijn en deze prachtige omgeving.
Zonder de ochtendwandeling voor de koffie heb ik vandaag toch mooi 11 kilometer in de benen, ik ben tevreden 😃Читать далее

ПутешественникDit is geen straf om in porto je conditie op te krikken , zoveel te zien , apart die manier van waslijnen, heb ik nog nooit gezien
ПутешественникMooi verhaal
ПутешественникJe komt vast nog n’s op TV ,waar je alle foto’s kan laten zien, en je verteld erbij!