Czech Republic
Žernov

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 9

   Dag 9-Praha

   August 13, 2019 in Czech Republic ⋅ ☁️ 14 °C

   Dit verslagje komt weer iets later dan gepland. Je zal zo wel lezen waarom.

   Gisteren zijn we naar Praag gegaan! De lokale bevolking noemt het Praha, dus overal waar we keken moesten we letten op dit woordje! We stonden vroeg op om op tijd weg te gaan. Dit is ons vrijwel gelukt. Na anderhalf uur in de auto (waarbij ik nog effe heb doorgeslapen) kwamen we aan bij een parkeerterrein. Vanaf hier zouden we met de metro naar het centrum van Praag reizen. Eerst moesten we wachten tot we het terrein op mochten, want het terrein stond vol🙃 maar dat duurde niet erg lang, gelukkig stonden we binnen tien minuten klaar om naar de metro te lopen.

   We hadden al voorspeld dat we onze vrienden weer tegen zouden komen, maar dat we ze zó vroeg tegen zouden komen? Julia maakte even duidelijk dat wij het waren door als een oempaloempa rond te dansen en te zwaaien. Wij liepen rustig door naar de metro..

   We moesten metro C richting Hajé hebben! Hierbij moesten we uitstappen bij halte Museum. Dit ging vlekkeloos! De Tsjechische metro’s verschillen niet zo van de Nederlandse, alleen zijn de vierzits stoelen daar maar driezits.. daar kon ik niet zo goed bij..

   Uiteindelijk stapten we uit bij Museum! We waren eindelijk in Praag hoor! Eerst bekeken we een aantal souvenir winkeltjes, omdat we allemaal nog wat souvenirtjes nodig hadden. Ook was er een hoop te zien aan mooie gebouwen, kerken en standbeelden. Praag is een hele mooie stad. Ook moest ik van Hans & Yvonne een bepaalde soort wafel gegeten hebben. Ik ben achter de naam gekomen; Trdelnik! Een soort dik deeg met suiker in een rondje gebakken, met ijs of slagroom. Ik had er een met ijs en een hele hoop aardbeien! Man wat lekker. Wel zat ik gelijk nokkie vol.

   Daarna zag ik de Hamleys! Ik was helemaal enthousiast, want ik hou van die speelgoedwinkel. We zijn daar denk ik wel een half uur in geweest. Er is gewoon teveel te zien. Nadat we de winkel uit getrokken moesten worden liepen we door om de rest van Praag te zien. Ik heb een hoop foto’s gemaakt omdat het er allemaal heel mooi uitzag.

   Uiteindelijk was het tijd om even iets te eten. We gingen zitten bij Meetburger en deelden een menuutje aan mini burgers. Ik had de pittige burger, die was zeker pittig🥵🔥
   Read more

  • Day 2

   Dag 2-Foto's huisje

   August 6, 2019 in Czech Republic ⋅ ☁️ 24 °C

   Goeiemiddag! Hierbij de beloofde foto’s van het huisje. Het is een echt klein huisje op de prairie. We zitten hier wel zo’n 500 meter boven zeeniveau, hoog in de bergen! Het is een aardig steil wandelingetje omhoog willen we bij het huisje komen, maar dat maakt het niet minder knus!

   De bedden liggen weliswaar op de grond, maar man man man wat hebben wij goed geslapen. Het kan ook komen door het feit dat we allemaal écht heel moe waren, maar dat gaan we vanavond dan wel zien. De dekens en kussens liggen in ieder geval heerlijk.

   De eigenaar van dit huisje is me toch een lieve man! Ook al kunnen we elkaar totaal niet verstaan, we weten toch met handen en voeten ons verstaanbaar te maken. Hans vindt hem heel aardig want hij geeft ons bier☺️

   Hierbij de foto’s van ons huisje!
   Read more

  • Day 10

   Dag 10-Mini pizza maken

   August 14, 2019 in Czech Republic ⋅ 🌙 14 °C

   Gister hebben we mini pizza’s gemaakt.
   Georgina had koude voeten dus die dacht ik maak ze warm, bij de pizzarette.
   Ze dachten ook we doen een wedstrijdje wie het hardst snurkt.
   Wie zou er gewonnen hebben ?Read more

  You might also know this place by the following names:

  Žernov, Zernov

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android