• Ningaloo hvalhai

March 14, 2024, Indian Ocean ⋅ ⛅ 35 °C

På grunn av en varslet syklon, ble vår svømming med hvalhaier fremskyndet til onsdag 13.mars. Vi ble med en båt med 20 mennesker og et mannskap på 6.
    Oppmøte 07.45 på Tantabiddi brygge. En ganske gira og forventningsfull gjeng alder 30-60 år.
    På båten fikk vi instrukser vedr sikkerhet og tilnærming til hvalhaiene. Våtdrakter og snorkleutstyr/svømmeføtter fikk vi tildelt og alle startet morgenen med en flott snorklerunde på et korallrev litt utenfor kystlinja. Mye flott å se.

Så begynte letingen etter de store hvalhaiene utaskjærs. Utenfor kysten av Ningaloo kommer det hvert år store mengder hvalhai for for å spise. Ca 200-400 haier samles til planktonfest! Hvalhaien spiser heldigvis ikke noe annet enn gress..

Det tok ikke lang tid før den første haien var observert og vi hoppet i vannet 10 stk av gangen sammen med en pilotdykker. Vi hadde fått opplæring om formasjon og sikkerhet. Så var det bare å svømme på og komme seg på siden av haien. Om haien svømte rett mot deg, skulle du bare forte deg til en av sidene.Jadda! Du flytter deg gjerne for en 8 meter lang hvalhai. Både P og E var helt utmattet på kvelden. FLOTT NATUROPPLEVELSE.