Satellite
Show on map
 • Day12

  Bromo en Ijen

  November 21, 2016 in Indonesia ⋅ ⛅ 15 °C

  Vanuit Yogyakarta een trip naar Bromo en Ijen geboekt. Dus na 11u in een minibusje in de bergen aan gekomen. Meteen maar een vest aangedaan, want het is best frisjes hier. Onderweg een Hongaarse man leren kennen die 2 nachten bij Bromo bleef en daar een motor wilde huren. Dat klonk goed, dus heb me daarbij aangesloten.

  De volgende ochtend bleek het wat lastig om in dit dorpje een motor te huren, dus besloten alvast naar het hoogste punt te hiken. Behoorlijk steile weggetjes en paadjes omhoog, maar wat een uitzicht!! Vervolgens weer naar beneden gelopen de krater in en toen maar met de motor omhoog... Mijn benen wilden niet meer :-/
  Onderin de krater wat mul zand en veel hobbels en steil de weg omhoog, dus achteraf ook wel heel blij dat ik niet zelf reed :-)

  De volgende ochtend werden we om 3.30u opgepikt om met de jeep de hoogste berg op te gaan en de zonsopgang te zien, ondanks dat de zonsopgang niet mooi boven de krater kwam was het uitzicht wederom geweldig! Wat een apart landschap de kraters! Na de zonsopgang naar beneden om de Bromo zelf te beklimmen. De Bromo is nog een actieve vulkaan. Ook de vulkaan erachter is nog actief, en begreep dat als de vulkaan niet rookt het niet goed is, want dan slaapt ie. Bovenop de Bromo kun je de rook zien, je hoort hem actief zijn en de rotzooi komt met vlagen op je neer. Wat een rare gewaarwording om boven een actieve vulkaan te staan!

  Vervolgens door gereden naar Ijen. Hier zaten we bij leuke mensen in de groep, dus meteen wat meer gezelligheid. Uiteindelijk toch besloten voor het blauwe vuur van Ijen te gaan met als gevolg dat ik om 1u in de ochtend opgepikt werd. Na een uur rijden, ruim anderhalf uur omhoog de berg op hiken. Het begint met een heel steil pad waar je zo'n 400 meter klimt. Daarna verloopt het pad iets minder steil gelukkig. Daarna mochten we weer 600 meter omlaag de krater in om het blauwe vuur te zien. Gelukkig hadden we maskers op, want wat een rook kwam ervan af. Wel super gaaf om te zien. Vervolgens weer 600 meter omhoog geklommen over de rotsen om het uitzicht vanaf boven te vewonderen. Terwijl we naar boven klommen begon het ook licht te worden en zag je super mooi blauw meer ontstaan. Zag er echt super uit! Vervolgens weer naar beneden de steile berg af, wat een aanslag op je knieën.. Maar het was het absoluut waard!

  Hieronder alvast een paar foto's. De rest volgen nog heb ze nog niet allemaal binnen... :-)
  Read more