Satellite
Show on map
 • Day101

  En zo vliegt de tijd

  February 18, 2017 in New Zealand ⋅ ☀️ 28 °C

  Alweer ruim een maand geleden zie ik, dus tijd voor een update..

  Zoals ik de vorige keer al vertelde, 2 banen gevonden. Een baan in de bediening voor 2 dagen per week, de zondag en een doordeweekse avond en een baan in de maisvelden, dit voor maandag t/m zaterdag. In de maisvelden heb ik detasling gedaan, Susan jij hebt het opgezocht, dus hoop dat ik het goed beschrijf en begrepen heb... In de maisvelden staan om en om 1 mannelijke rij en 4 vrouwelijke rijen. Als de tessels (bloemen) aan de vrouwelijke plant blijft zitten, bevrucht deze zich vanzelf en kan de mannelijke plant het niet meer doen. Best cool dat ze dat zelf kunnen doen dacht ik zo ;-) onze taak was om alle vrouwelijke bloemen eraf te halen, zodat ze zichzelf niet bevruchten.. Erg interessante, afwisselende en uitdagende baan (not), maar eigenlijk wel prima, verstand op nul en lekker ouwehoeren met onze en een andere crew. Smoko werd vaak 30min ipv 15 min en lunchbreak heb ik 1x zelfs bijna 2uur gehad ipv 30min... Konden we lekker even slapen, niet geheel verkeerd dus. Uiteindelijk heb ik dit maar anderhalve week gedaan, omdat ik meer uren in het Gisborne Wine Centre kon krijgen en dat vond ik toch iets leuker. Dus daar nu alweer 4 weken full time aan de slag. Sinds deze week help ik ook in Frank & Albies, (een sandwichbar van dezelfde eigenaren) tot dat ze daar weer iemand anders voor gevonden hebben. Nu even veel dagen en veel uren, maar dat moet ook wel, want heb 2 weken geleden een auto gekocht..

  Mijn huis op wielen is een Nissan Presage uit 1998, een 7-zits auto. Lekker ruim, er ligt nu een matras achterin, ga deze week een fatsoenlijk bed bouwen, maar voor nu is het heerlijk om mijn eigen ruimte te hebben en weer mobiel te zijn..

  Vorige week gelijk zondag na het werk vertrokken richting East Cape. Na een uur in het donker aangekomen bij Kaiaua Bay. Hier de auto geparkeerd, heerlijk een wijntje gedronken en op tijd naar bed gegaan, maar goed ook, want om 5u werd ik wakker van een prachtige zonsopgang. Na een lekker ontbijtje doorgereden verder naar het noorden, onderweg vele mooie stranden, uitzichten en slingerweggetjes gezien. Heerlijk aan de zee een middagdutje gedaan en uiteindelijk via een flinke omweg bij East Cape aangekomen. Hier was het erg winderig, maar gelukkig kan ik picknicken in mijn auto, want de voorste stoelen kunnen omgedraaid worden. Dus lekker warm in de auto gebleven.

  De volgende ochtend weer vroeg op om naar de vuurtoren (800 trappen omhoog) te wandelen en de 1e zonsopgang van Nieuw Zeeland te zien. Wat een mooi uitzicht, dus lekker ontbeten met het uitzicht en weer rustig aan richting Gisborne gereden, want ik moest 's avonds weer werken. Al met een al een heerlijk (te) kort tripje, maar meteen mijn auto beetje kunnen uittesten en kunnen inrichten..

  De afgelopen 2 weken vooral gewerkt. Nog wel weer wat leuke weetjes te weten gekomen. Op het moment verblijf ik in Kaiti en dat is een echte Maori wijk. Veel werkloosheid, overgewicht en blijkbaar ook criminaliteit. Het schijnt namelijk dat in Gisborne de 2 grootste gangs van NZ domineren, Black Power (kleuren blauw en zwart) en the Mongrel Mob (kleuren rood en zwart). Het schijnt zich vooral binnen de maori's bezig te houden en de blanken hebben er geen last van. Wel grappig want een week later gingen we grey fish fishing en toen zagen we een gangmember met op de ene wang Black en de andere wang Power getatoeëerd had. Ze zijn er dus echt ;-)

  Tot zover voor vandaag, foto's van mijn camera volgen later. Morgen naar de horse races en verder vooral werken aankomende maand en daarna eens even zien wat er gaat gebeuren :-)
  Read more