• Charlee Beach

6 de enero, Tailandia ⋅ ☁️ 30 °C

Igår på morgonen tog vi en sväng till piren för att se om vi kunde skymta sjökor, något jag läst någonstans att man kunde få se om man hade tur. Det var väldigt lågt vatten och inga dugonger syntes till (vi gick på kvällen också och såg inga då heller). Jag har hört att sjökorna har drabbats hemskt illa av turismnäringen i och med att antalet longtailbåtar har ökat. Det är synd, de är ett fridfullt släkte, stor som en säl men som är närmast släkt med elefanten.

Efter frukost packade vi ryggsäcken och vinkade in två taxis och bad dem köra oss till Charlee Beach, en fin strand på västra sidan av ön. Vi skumpade fram genom djungeln och hittade enkelt stranden. Jättefin med gratis solstolar där vi kunde packa ner Bengt. Även flickorna var trötta på att bada så det var jag och Viggo som simmade. Han övar på att flyta och att simma under vattnet och jag måste säga att han kommit väldigt långt under den här semestern. Jag hoppas att vi ska kunna klämma in ett besök till simhallen eller två när vi kommer hem, förhoppningsvis kan han ta simborgarmärket så väl som några andra märken!

När det började bli dags för lunch åkte vi hem. Den här gången åt vi mat på en sjörestaurang och vi satt direkt på stranden. Efter det var vi trötta och jag tror vi vilade tills det var dags för middag. Viggo tog en jättestor vanilla milkshake.