• Ta det lugnt

January 4 in Thailand ⋅ ☁️ 25 °C

Idag har varit en ganska lugn dag, Bengt har fått känna av lite vad han klarar av. Vi började med frukost och hade sällskap av en skojig fågel med en lång rad olika ljud som vi nu lärt oss är en myna-fågel. Vi packade sedan ner Bengt på en solstol i skugga på stranden medan jag, Viggo och Freja testade på att paddla kajak från stranden. Det var svårt men kul! :)

Sen gjorde jag och Viggo en strandpromenad och utforskade nordvästra sidan. Vi gick förbi ständerna utanför ett antal olika resorter, de ena vackrare än de andra. stranden längst upp på udden kallades Pearl Beach och sanden där var som potatismjöl, lika pudrig och vit. Vi hade en jättefin stund, jag och Viggo.

När vi kom tillbaka var det dags för lite vila med AC och sedan lunch. En herrelös valp stannade med oss. På kvällen gick vi en promenad och kom in i bostadsområdena för lokalbefolkningen. Jag är förvånad över hur oberörda de är över allt skräp och alla sopor. Är det svårt att ta hand om det? Behöver man köra skräpet till fastlandet? Det ligger liksom plast och flaskor, sugrör, trasiga nät, tyg, gamla däck, ja allt möjligt och det ligger inne på tomten hos folk. Jag har lite svårt att förstå varför man väljer att leva så. Att det känns tungt att städa efter turisterna eller att havet sköljer in annans skräp, det kan jag förstå. Men på ens egna privata tomt? Jag dömer inte men jag har svårt att förstå.

Vi åt kvällsmat igen på Miss Island och jag tog kokosglsss. Den var jättegod!