Stil aan de overkant

Beste mensen, inderdaad, er wordt u maar weinig nieuws gestuurd uit de Carib en de ontwikkelingen rond de Baerne. Welnu, wat is er aan nieuws te melden.. Het schip gaat geweldig goed met 20 knopenRead more
Eindelijk weer ns n nautisch bericht te melden: gistermiddag met zoon Joep en collega schipper Peter (Zwitser) n rondje buitengaats gemaakt. De platen zijn dus op de huid gelast, gisterochtend weer tRead more
Welk een turbulentie hier!! Nee, niet het onweer en bliksem, maant nu een gaatje in scheepswand onder de waterlijn😬. We gaan ‘dus’ weer de kant op en worden juist nèt voor t weekend gelift.Read more
Gister was n soort relaxte dag. sMiddags met zn 3en n tocht gemaakt naar n deel vh eiland waar het toerisme minder zn sporen heeft nagelaten: oude plantage woningen, flamingo’s in n zoutpan, deRead more
De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen gaat wederom níet door’ wordt óók in Willemstad georganiseerd. Ondanks dat er min of meer werd besloten evt zónder autopilot uit te varen nr Domrep, isRead more
Ja hoor mensen, na de vertragingen van de afgelopen tijd is het r van gekomen: we hebben n proefrondje gemaakt voor de kust van Willemstad. Nog even ging t r om spannen,… Naast de watertank die totRead more
De watertank blijft ons parten spelen. Na n tweede reparatie hebben we de tank weer gevuld, maar bleek tóch nog lekkages te hebben. Onverdroten werd opnieuw gebikt, geschuurd en gelamineerd v epoxyRead more
De “laatste klusdag voor de proefvaart” is helaas niet de laatste geworden. Het begon in de ochtend al snel met een tegenvaller in de vorm van een verstopte - en lekkende gootsteen. Dus alleRead more
Het schip is steeds méér gereed voor vertrek. De laatste instrumenten moeten nog worden aangesloten, de watertank nog gereinigd (zit n luchtje aan), n klusje in de mast, etc
Gisterenochtend zijnRead more
Temperaturen zum Dahinschmelzen und eine Portion holländischer Charme prägen diese Karibikinsel wie keine Zweite. Die rund 444km² große Karibikinsel Curacao, gerne auch Klein Holland genannt, istRead more
Traveler Fijn om te lezen dat het schip goed op zeil en roer ligt. 20 knopen? Of 20 km/uur?
Traveler Wellicht een verstandige keuze Paul! Suces met de afweging
Traveler