Germany Osterode am Harz

Travelers at this place
  • Day 2

Zeltplatz mit Pool

June 21, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 22 °C

Der Campingplatz Eulenburg bei Osterode ist meine zweite Station. Mein Zelt steht direkt neben dem Pool. Und der ist schön kalt. 🥶
    Nachdem der leichte Regen, der mich den halben Tag über begleitet hatte, endlich aufhörte, wird es warm und schwül. Fast erreicht die Temperatur 30°. In meinen Motorradklamotten schwitze ich übelst. Die Abkühlung direkt nach der Ankunft ist deshalb eine willkommene Wohltat.
    Mein Zelt ist in nullkommanichts aufgebaut. Allerdings ist es noch feucht. Am Morgen lag Tau auf der Wiese. Diese Feuchtigkeit habe ich mit verpackt. Jetzt muss das Zelt erst mal trocknen.
    Der Campingplatz heisst Motorradfahrer herzlich willkommen. Mein Headset darf ich an der Rezeption aufladen. Dafür schenke ich der Rezeptionistin das zweite Toggenburg Bieperli. Ich muss ihr aber kurz erklären was genau das ist. Aber dann freut sie sich.
    Zum Abendbrot gibt es dafür ganz deutsch Currywurst und ein Spezi. 🇩🇪
    In unmittelbaren Nachbarschaft ist eine alte Fabrikanlage. Die Gebäude zeugen von einer Zeit, als es der Region hier sehr gut ging. Heute sind dort eine Bowlingbahn und der lokale Stromerzeuger beheimatet. Aber schön sind die Gebäude noch immer.

• Day 19

Northeim

August 21, 2023 in Germany ⋅ ☁️ 20 °C

125km + 20 en train pour rejoindre le camping

Au lever ce matin, la rosée a trempé mes habits lavés la veille encore plus qu'ils ne l'étaient. Finalement 3h pour sécher le plus possible, déjeuner et tout paqueter.

Le premier trançon jusqu'à Hanovre est horrible: première fois depuis la Suisse que je suis sur des si grandes routes sans pistes. Je sais pas ce qui me m agace le plus entre le klaxon et les personnes âgées qui ne dépassent pas même si la visibilité est là... Ambiance garantie.
    Midi à Hanovre qui est très belle par certains bâtiments et parcs, ainsi que certaines maisons magnifiques au centre. Néanmoins pas très accueillante selon mon ressenti.

La suite est torride. Je ne me rends compte que lors de pause qu'il fait mille degrés et mon camping est à un ambitieux total de 145km. Je dois me résoudre à prendre le train pour 20km, la jambes sciées. J'aurais rencontré ce type à vélo à plusieurs reprises sur la route qui voulait tout m'expliquer sur le chemin à suivre et sa vie, heureusement on n'avait pas le même rythme...

Arrivée au camping par une belle pente à 12% mais l'accueil est grandiose. Les personnes avant moi au checkin m'offre une bière, on discute un coup. L'ambiance du camping est très agréable et le prix est la moitié de hier.

• Day 90

Northeim

September 26, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 18 °C

Natten d. 15/11-1992 ved Northeim station kolliderede nattoget München - København med et godstog der var afsporet få minutter forinden. Én af de største togulykker i nyere tid i Europa.
    Ved stationen er der rejst en mindesten for ofrene.
    Dem der kender mig godt ved sikkert at jeg var ombord på det tog sammen med en flok kolleger.
    Jeg har ikke været her siden. Det var et følelsesladet gensyn, men også vigtigt.
    Jeg og mine kolleger kom alle fint videre uden mén.

• Day 66–67

Goslar

August 31, 2024 in Germany ⋅ ☁️ 21 °C

Heute sind wir von Schwerin nach Goslar gefahren. Die Fahrt war nichts Spektakuläres, aber die Stadt Goslar um so mehr.
    Die Stadt gehört zum Weltkulturerbe und hat über 1500 Fachwerkhäuser.
    Die Stadt zeugt von früherem Reichtum und hat einen besonderen Charme.
    Wir waren total begeistert und ich denke wir kommen wieder.
    Etwas südlich von Goslar sind wir auf einen Parkplatz bei einer Stabkirche gefahren, der für Womos kostenlos ist.

• Day 149

Burgberg Seilbahn

August 27, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 22 °C

Turen i dag gik op til ruinen på Burgberg. Vi tog sejl banen op. En hyggelig oval kabine og turen varede kun få minutter. Selve ruinen var ret kedelig, men udsigten og vejret var da helt fantastisk. ☺️
    Planen var at gå de 2,5 km videre til en gangsti i trætoppene. Det var også en mulighed at tage en baumsvebebahn / svævebane ned til gangstien. Der skulle man sidde i en sele mens man svævede ned ad snoede rør. 😳 Vi valgte at gå. Det var tilgengæld en fantastisk tur gennem løvskoven.

• Day 148

Rammelsberg mine 2.del

August 26, 2024 in Germany ⋅ ⛅ 21 °C

Turen ind i mine foregik i det originale tog der også transportere arbejderne ind. Vognene er ret små og der var derfor god grund til at vi havde hjelme på. Jeg tror alle bankede hovedet ind i døråbningen eller loftet på de her vogne. 😂😂 Der er plads til 10 personer men vi var kun 8. 😂. Toget skramler ind i mørket og efter ca 300 meter bliver vi lukket ud igen. Her viser guiden os den elevator som fragtede vognene op fra gangene under os. Den flytter sig med 11 meter i sekundet. Gangene under os er oversvømmet nu. Så det var ikke muligt at komme længere ned.
    Vi går længere ind og guiden viser den manuelle måde at hakke malmen fri. Det er en jernstang på skuldren og så støde ind i væggen. Hårdt arbejde 🥴. Senere brugte de luftbor. Meget mere effektivt, men tungt og øredøvende højt. Med luftbor brød de 60 cm pr. bor, ned om dagen. Meget voldsom lyd, vi hørte på det i få sekunder. Tænk sig at gå 8-10 timer om dagen i den larm. I nyere tid brugte de små vogne med et endnu mere effektivt luftbor monteret på. Lyden er endnu højere 😳. Med dette bor brød de 120 cm pr bor, om dagen. Vi så også de stænger der blev brugt til at sprænge med. Det blev heldigvis ikke vist i brug. 😳🫡 Det materiale der blev brudt løs blev skovlet/båret op i vogne som så blev kørt ud til videre forarbejdning. Hårdt arbejde. 🥴
    Guiden fortalte det hele med humor og god energi.

• Day 148

Rammelsberg mine 1.del

August 26, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 20 °C

Vi besøgte Rammelsberg minerne og tog med på en guided tur ind i mineskakten. Guiden var utrolig dygtig og fortalte levende op stedet. Der var nogle børn med i gruppen og han fik dem inddraget på allerbedste vis. Meget dygtig guide. ☺️ Vi startede i omklædningsrummet, hvor hver arbejders "klædeskab" blev hejst op under loftet i et simpelt men genialt system. Vi blev udstyret med hjelme og guiden fortalte om stedet inden turen ind i minen.
    Minen er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
    Man regner med at der har været minedrift i over 3000 år. Dette er underbygget af arkæologiske fund fra Rammelsberg af malm og færdige slagger.
    I første omgang var det vigtigste produkt sølvmalm, så kobber og endelig bly. Minerne var udtømte og blev lukket i 1988. Malmen indeholdt 14% af zink, 6% bly, 2% kobber, 1 g guld pr. ton og 140 g sølv pr. ton. Der er i alt udvundet 27 millioner tons malm fra bjerget.
    På udstillingen kunne vi se de maskiner der blev brugt under jorden og hvordan malmen blev knust og forarbejdet på vej ned gennem de gigantiske bygninger.

• Day 146

Goslar 2.del

August 24, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 26 °C

Vi fik da også lidt drikke på et gammelt bryghus, Die Butterhanne. Der var virkelig hyggeligt. Det er ikke alle bygninger der står snorlige mere. ☺️ Men stemningen er helt fantastisk. Den gamle bydel er delvist omkranset af en mur og for at komme ind skal man gennem Der breite Tor. Et imponerende tårn med et sidetårn på.Read more

• Day 146

Goslar 1.del

August 24, 2024 in Germany ⋅ ☀️ 25 °C

Vi tog bussen til Goslar. Det er nemt og gratis for gæster i ferieboligerne hvor vi bor.
    Goslar altstadt er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er også en helt speciel by. De meget karakteristiske bindingsværks bygninger er så smukke. Der er så mange detaljer på træværket at vi ikke bliver trætte af at se op. Små figurer og farver alle vegne. Det store torv er også flot med den sol formede brostensbelægning. I midten står et springvand, med en guldbelagt kejserørn på toppen. Meget flot. ☺️
    På kæmner huset spiller et klokkespil 4 gange om dagen. Normalt bevæger nogle figurer sig under klokkespillet, men det blev vi så åbenbart snydt for. Øv øv... 🥴

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android