France
Châtelaillon-Plage

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Add to bucket listRemove from bucket list
Travelers at this place
  • Day8

   Dagje dierentuin, 25 juli

   July 25, 2016 in France ⋅ ☀️ 20 °C

   Vandaag toen we op gingen staan, zag het weer er bewolkt uit, toen besloten we dat dit wel een goede dag is voor de dierentuin. Dus wij zijn rond 10.30 vertrokken richting Zoo Les Palmyre iets voor Royan, daar kwamen we een uurtje later aan. Blijkbaar is dit een heel toeristisch gebied, weer reden langs een hoop 4 sterren campings met grote zwembaden en er zat een Luna park.

   Eenmaal in de dierentuin mochten we een vaste route afleggen die met bordjes was aangegeven, je word letterlijk gedwongen zo te lopen. Wij vonden dat de dieren verblijven wel erg dicht op elkaar stonden en klein waren, en veel waren ook kooien dus dat was minder. In de middag hebben we wat sandwiches gehaald, deze waren jammer genoeg niet te eten. Wat wij ook erg raar vonden is dat iedereen de dieren voerden met karamel popcorn, wat je overal kon kopen in de dierentuin, schijnbaar is dat normaal daar. De dieren waren wel leuk om te zien gelukkig, er was een groot vleermuis verblijf en die hadden net nieuw eten dus waren ze massaal aanwezig. Er waren ook enorme schildpadden, wij hebben nog nooit zulke grote gezien! Er waren ook superveel apen, altijd leuk om die in actie te zien.

   Na 4 uurtjes wandelen zijn we via een L'eclerc terug gereden naar de camping. Als avondeten hadden we wraps gemaakt en daarna zijn we na relaxen weer gaan slapen.
   Read more

   Haha, mooi verhaal, ja, je bent wel in Frankrijk hè!

   7/26/16Reply
    
  • Day5

   Dagje relaxen 21 juli

   July 22, 2016 in France ⋅ ⛅ 19 °C

   Vandaag hebben we uitgeslapen, we zijn weer naar het strand gelopen en zijn daar een heel stuk langs de kust gelopen. Het was nog meer eb geworden, ze waren druk bezig in het zand met graafmachines ongeveer een kilometer van de kust af. Veel mensen liepen ook een heel stuk de zee in, terwijl er geen zee was. Ook bij het grote strand was de zee ver te zoeken.

   Eenmaal terug op de camping zijn we even langs de receptie gelopen om een tour naar fort boyard te reserveren. We hebben nog even bij de tent gezeten en zijn daarna boodschappen gaan doen. De supermarkt die we vonden was lekker groot, we hebben alles kunnen vinden.

   Op de camping zijn we nog even het zwembad ingedoken en daarna hebben we pasta gegeten. Savonds nog even langs het strand gelopen, ineens was de zee een stuk dichterbij. Nu kun je tenminste normaal naar het strand met een zee. We hebben op de camping nog een spelletje Carcassonne gespeeld, het paste bijna niet meer op de tafel. We moeten vroeg op voor de tour naar fort boyard dus zijn we vroeg naar bed gegaan.
   Read more

   Ziet er lekker relaxed uit :)

   7/24/16Reply
    
  • Day9

   Overlijdings bericht, 26 juli

   July 26, 2016 in France ⋅ ☀️ 20 °C

   Als eerste wil ik mededelen dat onze grote koekenpan is overleden. De gezondheid van de antiaanbaklaag werd al slechter maar nu was het een grote aanbaklaag geworden. Hierdoor hebben we afscheid moeten nemen van onze vertrouwde koekenpan. (Mei 2015 - Juli 2016)

   Verder hebben we vandaag Rochefort bezocht daar kwamen we het grote zeilschip de L'Hermione tegen die we een paar dagen geleden op zee tegen kwamen rond Fort Boyard. Hier hebben we een kaartje voor gekocht om er op te mogen. Verder vonden we er niet veel te beleven en hebben een ijsje gehaald en door gegaan naar de supermarkt voor boodschappen van vandaag en alvast uit voorzorg te tanken voor morgen.

   In de avond hebben we kip met shoarma kruiden in Pita broodjes gegeten. Helaas hadden we een fout gemaakt met hoeveel kip we nodig hadden. Dus we hadden net genoeg voor 2,5 broodje. Maar dit hebben we opgelost door het laatste broodje te besmeren met Nutella. Dit was verrassend goed te eten. Het toetje, chocolade mousse, hadden we lekkerder gemaakt met gezouten karamel boter, heel goed te doen. Die gaat mee naar Nederland, de karamel boter.

   Verder de tent alvast aan de binnenkant opgeruimd en luifel ingepakt.

   In de avond nog mee gedaan aan de muziek quiz op de camping
   Read more

  • Day6

   La Rochelle

   July 23, 2016 in France ⋅ 🌙 19 °C

   Vandaag weer lekker rustig aan doen. Na het ontbijt zijn we beiden spelletje gaan spelen op de 3DS.

   In de middag zijn we naar La Rochelle gegaan. Was druk in het centrum en hadden na 15 minuten rondjes rijden een parkeergarage die plek had gevonden.

   In het centrum vond Patricia een leuk vestje en hebben we rond gewandeld. Toen we uiteindelijk bij de haven uit kwamen was het ineens heel druk. Er is een Cliff diving wedstrijd van Red Bull in de haven. Het is de bedoeling om de mooiste duik te maken van het platform aan de toren was bevestigd. Ook kon je het zelf doen maar dan alleen virtueel op het plein. Daarna zijn we een ijs(je) gaan eten. We vonden het ijs duur maar toch bleek het de moeite waard je kreeg enorme bollen ijs.

   Daarna even boodschappen gedaan bij de lokale supermarkt voor vandaag en morgen.
   Lekker gegeten en in de avond de zonsondergang bekeken die we eindelijk volledige konden zien doordat er geen wolkje aan de lucht was. Lekker rustig nog gezeten en daarna lekker bed ingedoken.
   Read more

  • Day3

   Aangekomen op camping Au Port Punay

   July 20, 2016 in France ⋅ ⛅ 20 °C

   Wij zijn vanochtend rond 10.00 vertrokken uit de onderweg camping, na het afbreken van de tent en inladen van de spullen. Gelijk bij de eerste grote supermarkt hebben we alvast wat boodschappen gehaald, dan hoefden we dat later niet te doen.

   De auto reis verliep vlot, ongeveer 3,5 uur later waren we op de geboekte camping. Onderweg hebben we wel een aantal buien gehad, maar gelukkig was dat eenmaal op de camping over. Het was nog wel bewolkt dus ideaal om ons kamp weer op te bouwen. De zon hebben we niet veel gezien en het werd in de middag wat frisser.

   Na het avondeten zijn we nog wat gaan wandelen buiten de camping. Vlakbij zit een klein strand, het was heel erg eb dus alle boten lagen droog. We kunnen vanuit het strand ook fort Boyard zien liggen, we zijn van plan om hier met een rondreis boot heen te gaan. Er lagen veel oester schelpen op het strand en ik heb een paar hoedjes schelpen meegenomen. We hebben de zon zien verdwijnen en zijn gelopen tot we niet verder konden. Tussen de rotsen zagen we ook allemaal krabbetjes weg schieten, dit was erg leuk om te zien. Eenmaal terug op de camping waren we de code vergeten om binnen te komen maar gelukkig wilden een paar jongens ons wel helpen. We hebben even relaxed gezeten en zijn toen gaan slapen.
   Read more

  • Day7

   Rustdag 24 juli

   July 24, 2016 in France ⋅ ☀️ 20 °C

   Na het uitgebreid uitslapen is Patrick zoals elke dag stokbrood en 2 croissants gaan halen. Deze ochtend extra luxe met 2 gekookte eitjes.

   Na het eten spullen afgewassen. Patrick alles boenen en Patricia afdrogen. Bij de tent is Patricia gelukt om haar spelletje uit te spelen op de 3DS. Waar ze gisteren paar uur frustratie op heeft uitgeoefend. In de middag een stukje stokbrood gegeten en lekker wat gelezen en een middag dutje gedaan.

   In de avond heeft Patrick een goede poging gedaan om pannenkoeken te bakken. Vuur was alleen eerst veel te heet dat de spatel begon te smelten. Gauw op een andere pit gezet en toen ging alles beter.

   Rest van de avond vanzelfsprekend lekker relax gedaan en bij de tent gezeten.
   Read more

  • Day5

   South we go

   May 30, 2019 in France ⋅ ⛅ 17 °C

   Long drive today to La Rochelle. We have always wanted to cycle on the Ile de Ré, so tomorrow it will happen. We are camped in a quiet place just south of La Rochelle near a huge plage where half of France seems to be. It's a bit like a posh Weston on a good day...
   We rode along the front, spotted Fort Boyard in the distance and then retreated back to quiet base for beers and a BBQ.
   Read more

  • Day7

   Maritime meanderings

   June 1, 2019 in France ⋅ ☀️ 26 °C

   It was hot enough to melt the tarmac today but we set off on the bikes for a 40 mile loop. Shunning the beach front where everyone else on the planet was going we headed off inland on a lovely route along waterways and marshes. We reached the banks of the Charente River and then followed the river upstream to Rochefort. A rather splendid transporter bridge from the 1900s on the way, and then we cycled into town via the Royal rope works. This was a big naval base in Napoleon's time and the buildings in the rope works were very long so they could make 300 feet long ropes for the galleons. The town was low key and quiet- a refreshing change from yesterday. We had a picnic in the shade. On the way home Ian overheated a bit so we had to pour cold water on his head. Made it home in one piece but realised we were quite dehydrated. Rookie error. Went for a cold swim in the campsite lake and settled down to watch the Champions League final.Read more

  • Day6

   The itch was scratched

   May 31, 2019 in France ⋅ ☀️ 19 °C

   It's been so many years that we have wanted to visit here. Started when the kids were small and never went away. So today we struck out on a 60 mile ride over the bridge from la Rochelle to the Ile de ré.
   There is no doubt it is a beautiful place. And we have never been anywhere with so many cycle paths... Nor have we been anywhere with so many cyclists. ...families , tandems, tag alongs, stabilisers, trailers with kids/dogs/ provisions...
   All a bit frustrating to get past ..... We were both glad when we got back to the bridge to get off the island.
   It was a beautiful sunny day so shouldn't complain...
   Nice omelette and a glass of wine when we got back to tranquil base.
   Read more

  • Day8

   Von St. Hilaire nach La Rochelle

   May 31, 2019 in France ⋅ ☀️ 19 °C

   Was für ein Traum-Platz an der Küste. Gestern war mal ein Wohlfühltag, wir waren fast den ganzen Nachmittag am Strand. Also galt es heute wieder etwas mehr zu fahren. Die Richtung war La Rochelle. Das Frühstück wurde unterwegs in einem kleinen Ort auf einem ganz kleinen Stellplatz für nur 4 Mobile eingenommen. Über die D38 ging es nach Sablons, um Talmont herum, auf der D21 und D46 dicht an der Küste entlang und schließlich auf der D10 nach La Rochelle. Und hier begann das Elend: Mittagszeit und alle Fahrzeuge wollten gleichzeitig in das Stadtzentrum. Stau und Stop and Go. Bis wir den anvisierten Stellplatz erreicht hatten, war es schon weit nach 12Uhr. Dann standen wir vor der Schranke zur Einfahrt auf den SP und in roter Leuchtschrift stand dort "complet", also alle 127 Plätze waren belegt. Eine Einfahrt war so nicht möglich. Was tun? Plan B musste her, der nächste Platz war über 7km entfernt. Also versuchen wir es! Auf der Fahrt dorthin wurde uns aber beiden klar, dass dieser Ort noch sehr viel mehr Geduld erfordert. Kurzentschlossen entschieden wir uns fürs Weiterfahren. Auf der N237 ging es südlich von La Rochelle weiter (wir wollten ja noch im Küstenbereich bleiben). Im kleinen Ort Angoulins fand ich in der App einen kleinen Stellplatz für 19 Mobile in Strandnähe, also rein in der Ort. Dann kam ein weiteres Problem: Der Ort besteht fast nur aus Einbahnstraßen und zwar ganz schmalen. Um zum Platz zu gelangen, führte uns das Navi daher durch alle kleinen Gassen! Mit Zurücksetzen zum Abbiegen, Einklappen beider Aussenspiegel und allerlei weiterer anspruchsvoller Fahrtaufgaben kamen wir endlich an. Der Platz ist klein und nahezu voll belegt. Eine Lücke vor einer Hecke, ein wohlwollender Franzose im Nachbarmobil und schon standen wir!! Geschafft. Fussweg an den Strand 6min. Wo ist das Wasser? Hier kann man sehr deutlich das Spiel von Flut und Ebbe beobachten. Plötzlich ragen nämlich grosse Steine hervor, die vorher unsichtbar waren. Zu Abend gönnen wir uns heute mal Austern und Thunfisch! Das haben wir uns verdient, oder ??Read more

  You might also know this place by the following names:

  Châtelaillon-Plage, Chatelaillon-Plage, Les Sablons, 17340, Шателайон-Плаж, Шатлайон-Плаж, 沙泰莱隆普拉格

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android