• Stadswandeling Kaapstad

7. februar, Sør-Afrika ⋅ ☀️ 28 °C

Na een prima nachtrust en een voortreffelijk ontbijt staat meteen onze eerst excursie gepland. Een stadswandeling met een lokale gids. Anvers haalt ons op bij de guesthouse met zijn busje.

Startpunt van de wandeling is the castle of het fort. In het Nederlands in ieder geval: Kasteel de Goede Hoop. Volgens onze gids het begin van Kaapstad. Dit is namelijk het oudste gebouw. De rondleiding is een beetje hilarisch. Onze gids lijkt namelijk rond te doen alsof hij er voor het eerst is 😅 We kijken wat rond in de diverse ruimtes waar expo's zijn ingericht en lopen over de bovenkant een rondje met uitzicht op de stad en de Tafelberg.

We vervolgen onze route verder de stad in door verschillende straatjes, langs het uitgaansgebied, via een park waar we eekhoorns nootjes voeren naar de eindbestemming een traditionele Afrikaanse markt met lokaal gemaakte spulletjes. Pleun doet ondertussen een dutje in de buggy. Na ons rondje drinken we wat lekker kouds op het terras. Het is vandaag namelijk een van de warmste dagen. Tegen de 30 graden aan. Anvers pikt ons met zijn busje weer op en zet ons weer netjes af bij Toms Guesthouse.