• Whisky en eten

8 Februari, Afrika Selatan ⋅ ☀️ 23 °C

We hadden gelezen over een heuse whiskybar in Kaapstad. Ook die zit in het gebied van het hippe Waterfront. De plek vlakbij de haven waar de tour naar Robben Island vertrek en waar twee bruggetjes verder het DHL Stadium ligt. Daarom na de wedstrijd meteen dit leuke stukje Kaapstad verkend.

Na een pint lokaal bier op het terras van de oysterbar op naar de whiskybar Bascule van het Cape Grace hotel. De whiskey menukaart was dikker dan de gewone kaart 😅

We proberen twee verschillende Zuid Afrikaanse whiskys. Een Three Ships 10 jaar oude malt whisky. Deze fabrikant valt onder het Heineken concern. De andere is een grain whisky met meer vanille tonen. De Bain's Cape Mountain. Beide prima om zo een keer te drinken.

We verkennen de craft market in een omgebouwde industriële hal die een beetje doet denken aan de wagenmakerij in de Spoorzone in Tilburg.
    In nog zo'n hal zit een foodmarket waar we uiteindelijk een hapje eten. Een mix van divers streetfood aanbod met voldoende keus. Lekker gegeten. Daarna weer naar het guesthouse. Net op tijd want de batterij van Pleun is leeg. Ze heeft het super goed volgehouden vandaag maar slaapt alweer lekker in haar bedje.
    Baca lagi