• Cape of Good Hope / Cape Point

24 февраля, Южная Африка ⋅ 🌬 21 °C

Na wederom een gigantisch ontbijt, het past amper op ons tafeltje, pakken we de laatste spullen in. Alles past prima in de koffers en die op hun beurt weer achterin de auto.

Onze laatste dag besteden we aan een rondrit over het uiterste stuk van Afrika: het gebied naar Kaap de Goede Hoop. Eerst rijden we Chapman's Peak. Een mooie route langs de kust met fenomenale panorama's richting Houtbaai. We stoppen niet dus hiervan helaas geen foto's.

Na ongeveer een uur rijden komen we aan bij het betaalportaal voor het laatste stukje: Cape of Good Hope Table Mountain National Park. We rijden het gebied in naar het parkeerterrein bij het restaurant. Vandaar gaat er een wandelroute naar Kaap de Goede Hoop. Deze nemen we niet (Anderhalf uur in de wind wandelen). Wij nemen, zoals de meeste mensen, de korte maar steile wandeling naar Cape Point. Dit is het hoogst gelegen gedeelte waar de vuurtoren op staat. Vanaf daar heb je het beste zicht op de kaap en sta je midden op het punt waar de warme Indische Oceaan en de koude Atlantische Oceaan bij elkaar.komen. We lopen ook weer naar beneden nadat we een bak druiven leeggegeten hebben. Er is ook een treintje. Dat reed niet. Navraag leverde op dat er niet genoeg stroom was. Daarom dus buiten gebruik.

We snacken nog wat lunch in het restaurant en Pleun eet een ijsje. Daarna rijden we door naar het bezoekerscentrum in Buffelsfontein. Een mooie tentoonstelling en een kort praatje met een ranger besluiten we om op zijn advies nog een rondrit te maken op het eiland. Wellicht zien we nog wat wild. Ja hoor, na de tweede bocht staan er al een groepje blesbokken op ons te wachten. Ze blijven rustig grazen. Even verderop ontwaren we wat zwarte bolletjes die bewegen. Zijn het schapen, apen? Hmmmm. Ze bewegen op twee poten. Het zijn struisvogels in het wild! We wachten even tot er eentje dichterbij komt en we die kunnen vastleggen in een filmpje.

Aal we de route langs de kust aan de andere zijde van het schiereiland vervolgen hebben we het er over dat we meer waarschuwingsbord jes hebben gezien voor baboons dan dat we apen geteld hebben. De woorden zijn nog niet uitgesproken en er steken echt tientallen apen de weg over. We stoppen bij groepje drie en filmen veilig vanuit de auto dit clubje met veel kleintjes er bij. Die kunnen we ook weer afvinken. 😅

We rijden met Google navigatie en de actuele verkeersinformatie stuurt ons sneller binnendoor. We zien nog veel ellende in dit deel van o.a Muizenberg en Kaapstad. Echte armoede. Wat dat betreft hebben wij vooral in de toeristen bubbel geleefd de afgelopen weken.

We eten een pizzapunt of drie in Muizenberg en komen daarna ruim op tijd aan om de huurauto in te leveren. Een mooie laatste dag in Zuid-Afrika waarmee de vakantie ineens afgelopen is.