- Показать поездку
- Добавить в корзинуУдалить из корзины
- Поделиться
- День 7
- вторник, 5 августа 2025 г., 11:35
- ☀️ 24 °C
- Высота: 103 м
ВенгрияBoedapest47°36’2” N 19°6’40” E
Aquaworld

Vroeg op pad want vandaag staat in het teken van waterglijbanen en zwemmen! We gaan naar Aquaworld. Dat ligt een stukje buiten het centrum en met het openbaar vervoer met ongeveer een klein uurtje reizen te bereiken. Het zwembad gaat om 9.00 uur open. De enige bus die voor de deur stopt gaat een keer per uur dus die willen we graag hebben. We wandelen naar een halte van de blauwe metro lijn #3 een stukje verder lopen dan nummer #2. We zijn prima op tijd en halen de bus op het overstappunt. Onze bandjes liggen klaar en we kunnen omkleden en naar binnen.
Het kluisjessysteem werkt met je polsbandje en je hebt een kluisje op nummer. Kei handig. Alleen eerst even uitzoeken welk nummer dat is en waar dat kastje dan is. Het eerste scanapparaat doet het niet dus vinden we een andere die het wel doet.
Om 9.15 lopen we het zwembad in. De glijbanen gaan pas om 10.00 uur open dus genoeg tijd om het hele complex binnen en buiten goed te verkennen. We droppen de handdoeken op wat ligbedjes en om 10.00 uur gaan we eerst van de familieglijbaan. Daarna volgen er nog vele meer. Met banden, met matjes, met nog grotere banden en gewoon op je zwembroek. Tegen het middaguur kunnen we de balans opmaken. Die is vet en die is saai, die doen we zeker nog een keer en die-ene-die-spannend-was-maar-nu-we-weten-hoe-die-gaat, gaan we nog een keer doen. Gijs haalt nog even een bandje dat ie groot genoeg is voor alle glijbanen. Dat scheelt elke keer weer meten en vragen beantwoorden.
We eten wat lunch en drinken wat. ‘Betalen’ doe je ook met je polsbandje. Tenminste dat gaat op je account en bij het verlaten van het complex, reken je pas af. We proberen ook het golfslagbad nog uit, doen mee aan een wedstrijdje touwtrekken in het water, wagen zelfs een dansje met het animatieteam, bubbelen in het bubbelbad, springen van de duikplank maar glijden blijft favoriet. De jongens zijn onvermoeibaar! Er zijn ook nog duiklessen die worden gegeven. Peuterbadjes, een sprayyzone buiten en baantjes zwembad en speelplekken. Met recht een Aquaworld!
Avondeten doen we om 18.00. Gijs eet spaghetti bolognese met kaas, Dirk een gyros schotel en ikzelf neem gefrituurde camembert puntjes met aardappelpartjes. We buiken even uit maar dan gaan we weer. De laatste uurtjes tikken weg. Er is nog een bijzonder moment als iemand in de tolglijbaan blijft zitten en gaat zitten zingen. Het lampjessysteem blijft op rood en we staan echt 20 minuten te wachten. Er is geen camera in de tol dus kunnen ze het niet checken. Uiteindelijk wordt het water uitgezet maar of dat nu geholpen heeft? Uiteindelijk gaat ie weer aan en gaat er iemand doorheen om te checken of er nog iemand in zit. Er zit niemand in! Later blijkt dat een collega badmeester op de verdieping erboven in de glijbanen toren de hele tijd kerkgezang voortbrengt, zit te fluiten etc. Nou lekker maar niet heus als je hoort dat hij het dus was en we voor Jan met de korte achternaam hebben staan wachten. Ach, mooi verhaal voor in het reisverslag …
We pakken nog wat andere glijbanen want zo druk is het niet meer. We stoppen om 20.20 en gaan dan douchen en omkleden. De bus die voor de deur maar één keer per uur stopt, vertrekt namelijk om 21.00 uur. Die willen we wel halen. Douchen en omkleden gaat vlot. We kunnen zelfs de mini centrifuges uitproberen die er hangen om je zwemkleding droog te maken. Kei handig. Is een tip voor in NL! We rekenen af en zijn prima op tijd voor de bus.
Moe maar voldaan reizen we in omgekeerde volgorde weer terug zoals we vanochtend heen gingen. De LIDL die we zien is nog open dus halen we nog even wat te drinken. En dan door naar huis. Bijna 12 uur in het zwembad geweest. Nu lekker relaxen, slapen en morgen inpakken en terugreizen. Wat een TOPdag weer!
Owja weinig foto's dus maar als je wilt zien hoe de glijbanen gaan? Dan moet je deze video op YouTube even bekijken: https://youtu.be/62lf06FAD34?si=29ApY3LOCMIiJI4p Er mist er een, de wildwaterglijbaan met banden. Die was ook heel tof.Читать далее
Путешественник
O jee Gijs