• Lagos

8. Juni 2024 in Portugal ⋅ ☁️ 21 °C

Det va en hemsk dag… den började bra på campingen där vi åt frukost i lugn or ro innan vi packade ihop och började röra oss söderut mot Lagos. Bilresan neråt tog över två timmar och när vi kom till Lagos skulle vi hitta en parkering. Den vi hade tittat ut var full så vi fortsatte sökandet och svängde in på en gata som visade sig bara bli smalare och smalare. Oron började stiga och snart stod vi på en smal gata med bilar parkerade på ena sidan, skojar inte om det var ca 3 m mellanrum och vår bil är 2,8m bred. Det kändes omöjligt att ta sig igenom och tankar om att vi var fast eller skulle repa bilen snurrade. Men grym som Amanda är på att köra och med oss andra assisterande på utsidan lyckades vi ta oss igenom och ut från de trånga gatorna utan en skråma på bilen. Lättnaden var total och känslorna svämmade över.

Vi hittade sedan en annan parkering men problemen slutade inte där. Vi insåg att bo-delens batteri sjunkit snabbt och en lång konversation med uthyrningsfirman började och irritationen steg. Tillslut, efter mycket om och men, kom vi fram till att de skulle betala en natt till oss på camping så att vi kunde ladda bilen, för att försöka lösa problemet imorgon.

Vi checkade in på en camping i närheten och tog oss ner till gatorna i Lagos där vi strosade runt och unnade oss en middag på restaurang.