• Frida Berg

• Reisens start
    5. juni 2024
  • Comporta

6. juni 2024, Portugal ⋅ ☁️ 26 °C

Första dagen i campervanen. Vi flög tidigt från Köpenhamn och var vid upphämtningen i Lissabon runt lunch. Sedan bar det av för att storhandla och fylla på med mat. Efter det så var siktet ställt mot en strand vi har sett på ”Hotell Romantik”, Comporta. Där hittade vi en parkeringsplats i en liten by ovanför med andra husbilar och vans. Där sov vi bra första natten, 11 h blev det allt, vi var nog ganska trötta efter dagen😅💗Les mer

• Praia do Malhão

7. juni 2024, Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Idag körde vi på förmiddagen ifrån Comporta till Praia do Malhão. Här checkar vi in på en kamping för att ladda bilen och kunna duscha osv här. Det kändes väldigt skönt att ha nära till toaletten och kunna duscha osv. Vi tog oss ner till stranden och solade lite och gjorde en liten mini hike vid klipporna längs havet 😍 På kvällen tog vibde lungt, lagade mat och spelade spel vid vår van ♡Les mer

• Lagos

8. juni 2024, Portugal ⋅ ☁️ 21 °C

Det va en hemsk dag… den började bra på campingen där vi åt frukost i lugn or ro innan vi packade ihop och började röra oss söderut mot Lagos. Bilresan neråt tog över två timmar och när vi kom till Lagos skulle vi hitta en parkering. Den vi hade tittat ut var full så vi fortsatte sökandet och svängde in på en gata som visade sig bara bli smalare och smalare. Oron började stiga och snart stod vi på en smal gata med bilar parkerade på ena sidan, skojar inte om det var ca 3 m mellanrum och vår bil är 2,8m bred. Det kändes omöjligt att ta sig igenom och tankar om att vi var fast eller skulle repa bilen snurrade. Men grym som Amanda är på att köra och med oss andra assisterande på utsidan lyckades vi ta oss igenom och ut från de trånga gatorna utan en skråma på bilen. Lättnaden var total och känslorna svämmade över.

Vi hittade sedan en annan parkering men problemen slutade inte där. Vi insåg att bo-delens batteri sjunkit snabbt och en lång konversation med uthyrningsfirman började och irritationen steg. Tillslut, efter mycket om och men, kom vi fram till att de skulle betala en natt till oss på camping så att vi kunde ladda bilen, för att försöka lösa problemet imorgon.

Vi checkade in på en camping i närheten och tog oss ner till gatorna i Lagos där vi strosade runt och unnade oss en middag på restaurang.

• Lagos

9. juni 2024, Portugal ⋅ ☁️ 22 °C

Vi vaknade i Lagos och gick till Praia do Camilla på förmiddagen, en strand mellan stora klippor där vi solade till när vi behövde checka ut från vår camping. Vi checkade ut vid 13 och körde då mot Albufeira, en stad som Ana hade tipsat om. Där parkerade vi på Lidl och gick genom staden, väldigt mysig stad med mycket folk på torg och restauranger. Vi hittade till stranden och låg där i några timmar med skinande sol. Sedan var vi tvungna att börja röra oss mot campingen för att vår el inte håller så bra. Vi kom till campingen vilket var en väldigt fin en, med swimmingpool och palmer vilket kändes lyxigt🥰😍Les mer

• Faro

10. juni 2024, Portugal ⋅ 🌙 18 °C

Vaknade upp på en härlig camping, dock med lite sämre väder denna förmiddag. Idag car vi även riktigt irriterade på Indie campers som fortfarande inte hjälpt oss så vi bestämde oss för att utan deras 'tillåtelse' köra till deras depot i Faro trots att de inte är åt riktigt vi vill egentligen men vi behövde prata med dem på riktigt. Förmiddagen gick vi runt lite i Albufeira och tog en lunch innan vi åkte till Faro. Väl på deras depot tog vi sats för att fighta för att få hjälp och förklara alla våra problem på engelska. När vi möter en i personalen har han bott i Sverige i 4 år så allt blev väldigt mycket enklare med bättre kommunikation. Han kollade vårt batteri och hjälpte fixa lite andra grejer. Sedan blev de till slut att vi skulle komma tillbaka dagen efter för att byta batteri, så i Faro fick vi stanna en natt ändå. Vi körde ner till centrum och gick en lång runda i en stad som var fin men ganska 'död' inte mycket folk alls och tomt på många ställen. Vi sov här på LIDLs parkering, lyxigt 😅Les mer

• Faro -> Quarteira -> Praia da Falésia

11. juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 23 °C

Vi vaknade upp på Lidls parkering, köpte croissanter till frukost och tog oss sedan tillbaka till IndieCampers depot. Där spenderade vi sedan någon timme och fick hjälp att byta batteriet, äntligen!
    Vi körde sedan till Quarteira där vi spenderade dagen på stranden. Ett mysigt litet samhälle med inte så mycket turister. Det var skönt att äntligen kunna ta det lugnt utan att vara rädd att batteriet skulle ladda ur. Vi köpte god frukt från en liten matmarknad och åt lunch på en bar utan att beställa någon dricka, vilket de som arbetade tyckte var lite konstigt.
    På kvällen körde vi till en parkering som låg lite mer off mellan Quarteira och Albufeira. Där upptäckte vi en helt fantastisk strand. Vi avslutade kvällen med spel och snacks på stranden☀️

• Praia da Falècia

12. juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

På morgonen tog vi in på en camping och åt frukost där! Den låg i anslutning till stranden så på dagen så chillade vi där och badade och solade. Vi fixade lite kvällsmat på kvällen i bilen och sedan gick vi ner med filt och spel och satte oss på stranden igen! Efter det gick vi och åt en dyyr glass, omedvetet men den var väll god haha!
    En bra och lugn dag med väldigt soligt och en UV på 8 🌞🌞🎉🎉🏄🏽‍♀️🏄🏽‍♀️

• Albufeira

13. juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 25 °C

Idag åkte vi från Quiteira till Albufeira igen för att ta en dag där utan att känna oss stressade eller tänka på vår vän hela tiden. Så bi tog oss dit och drog ner till stranden för att ligga där några timmar. Efter det gick vi tillbaka till vanen för att fräscha upp oss så gott vi kunde för att sedan käka ute och ha en härlig kväll i värmen 😍Les mer

• Praia da Coelha

14. juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 26 °C

Sista heldagen i vanen. Vi vaknade ännu en gång på Lidls parkering fast denna gång i Albufeira. Croissant till frukost var självklart innan vi tog oss till en ny strand. Det var en mysig liten strand omringad av klippor. Vi chillade där några timmar, tog lunchpaus i vanen och utforskade sedan lite till. Hilkeade lite och hittade coola grottor. Senare på eftermiddagen var det dags att ta sig tillbaka till Lissabon för att lämna vanen nästa dag. Vi körde motorvägen vilket var skönt och det tog ca 3 timmar. Vi parkerade uppe på en höjd vid en kyrka där vi hade fin utsikt. Vi åt mat, spelade spel och gick sedan och la oss.Les mer

• Lämna tbx Vanen

15. juni 2024, Portugal ⋅ ⛅ 20 °C

Idag var det dags att lämna tillbaka vanen, vilket faktiskt kändes skönt! Skönt att slippa känna att man har ansvar för en lånad bil! På fm fixade vi mest, tankade och lämna tillbaka bilen på depoten! Efter det tog vi en taxi in till Lissabon till hostlet som vi bokat för natten! Vi gick runt i stan på dagen, till gamla stan och runt i centrum. Vi gick till hostelt och duschade en mkt efterlängtad dusch för att bli av med alla 20 lager av saltvatten i håret! Sen så gick vi ut igen och åt kvällsmat på en mexikansk resturang. Under dagen när vi var i gamla stan så hade vi sett att det var massa stånd och pynt och förstod att det var någon slags festival eller ngt som skulle hända så vi var nyfikna och gick dit på kvällen. Det var heeelt fullt med människor och massa grillar som grillade sardiner, folk överallt som dansade och sjöng portugisiska sånger. Det var coolt att få se men man blev också lite avundsjuk för man ville vara i det och kunna sjunga med och allt! Nu kändes det som man såg det utifrån mer, vilket också var coolt förståss! Det var som en labyrint och vi gick upp och ner i trappor och genom rök och jättehög musik, en cool upplevelse asså🎉🎉Les mer

• Lissabon -> Aguieira

16. juni 2024, Portugal ⋅ ☀️ 23 °C

Idag vaknade vi upp på hostlet i Lissabon, så hääärligt att få sova i en normal storlek säng själv en natt här. De har vi saknat även om de gått väldigt bra att sova i bilen innan. Vi tog oss ut för en härlig brunch innan vi tog en sväng vid havet och längs shoppinggatorna. Sedan hämtade vi väskorna och tog oss till tåget för att ta oss till vår efterlängtade Ana! Ska bli roligt att visa Louise vad vi pratat om i 1.5 år. 😍😅 Tog oss till Aguieira med ett byte i Aveiro, Sedan car vi framme!! Konstigt att vara tillbaka och så härligt!Les mer

Reisens slutt
    27. juni 2024