• Frida Berg

FRIDANDA I EUROPA

Pengembaraan 104hari oleh Frida & Amanda Baca lagi
  • PORTO

2 November 2022, Portugal ⋅ ☁️ 16 °C

Vi flög från Budapest till Porto. I Porto skulle vi bara spendera 1 natt och eftersom vi sovit på flygplatsen tog vi en ganska lång eftermiddagsnap. Jag sov från 15-18 tror jag. Sen gick vi till ett sletet köpcenter och åt Kebarulle med pommes och det var såå gott. Vill äta där igen så kanske kommer tillbaka någon gång när vi är här. Hostlet var väldigt fint, 100 år gammalt så det var nice! Vi kolla bonde söker fru och sen somnade vi.Baca lagi

• PORTUGAL V.1

4 November 2022, Portugal ⋅ ☁️ 14 °C

Nu har vi äntligen kommit fram till Portugal som är vårt sista land och sista plats att upptäcks och lära oss massa nytt på. Vi har hamnat på en lite Bond/Vingård i en liten by som heter Aguieira som ligger nedanför Porto. Här bor vi en liten bungalow (poolhouse) och har hand om djuren och liten gårdsarbete. Sedan vi kom hit (3e) har vi lärt oss hur vår kära Ana (som vi arbetar för) gör ost, hur man mjölkar getter, matar alla djuren, hur man gör ett extra gott ris, plocka kiwi osvosv. Ana är en berest kvinna i 75 årsåldern som kan prata tyska, portugisiska, engelska och har bott i Portugal, Brasilien, Tyskland och rest till många fler. Hon driver gården som har en stor vinodling samt lite mindre odling av gullök, vitlök, pumpa, kiwi, potatis, sötpotatis, sallad, örter mm. Hon har även getter, gäss, ankor, höns, marsvin, katter, hundar och marsvin. Ana fixar och donar som en galning, hon är överallt men får egentligen inte göra så mycket lägre då hon har stora problem med ryggen vilket är anledningen till att vi är här.

Ana har ett stort hjärta och hjälper oss med allt och klär oss ordentligt och lagar god mat från världens alla hörn (trots vi bara varit här någon dag har vi fått massa mat och desserter från många olika kulturer).

Vi ser fram emot allt vi kommer göra och lära oss här. Blir spännande.

• PORTUGAL V. 2-2,5

10 November 2022, Portugal ⋅ ☀️ 21 °C

Nu har det gått ytterligare 1,5 vecka så nu har vi varit här 2,5 vecka totalt. Vi har mer och mer kommit in i jobbet och landat. Men fortfarande slitna efter resan känner jag. Men det är mysigt att vara här, folk är snälla och kul att testa på lantlivet. Vi trivs! 🎉🍇🥝🥑Baca lagi

• PORTUGAL 2,5 foto

11 November 2022, Portugal ⋅ ☀️ 21 °C

🍇 2 nya volontärer har kommit som vi har fått lära upp (trots att vi fortfarande är nybörjare) men det har gått hyfsat haha
    🍇 Vi får testa massa ny mat / desserter från Anna som bjuder i överflöd ♥️
    🍇 Det regnar mycket just nu så det är ju lite trist men men

• Aveiro & Porto

18 November 2022, Portugal ⋅ 🌧 13 °C

Aveiro åkte vi till fredag kväll och sov där, i Annas hus där dem har uthyrning av rum, typ hotell. Jättefint gammalt hus med fin stil!
    Vi åkte vidare till Porto på lördag fm, gick runt kolla sen började det regna mycket så då gick vi till hostelt och chilla lite. På kvällen mötte vi upp Flavia som lärde oss mjölka getter på gården (hon bor i Porto) och så gick vi till Fotografiska museet och sen drack vi te med hennes vänner. På kvällen hitta jag och Frida en jättemysig liten resturang. Succée!! 🍬🍇🥑🍒Baca lagi

• LISSABON

10 Disember 2022, Portugal ⋅ ⛅ 14 °C

Såååå i helgen har vi tagit oss utanför vår trevliga lilla gård för att ta oss an vår sista storstad för resan 🙈

Vi har hängt i Lissabon under helgen då och vi har hittat på saker som gått på julmarknad i värme(16°), smakat grönt vin, gått på IKEA, suttit på en rooftop bar i solnedgången 😁 Portugal blev utslaget ur VM och folkfesten dog snabbt ut. Men roligt hade vi iaf. Det va en mycket trevlig helg.Baca lagi

• PORTUGAL - VÅRT ANDRA HEM

19 Disember 2022, Portugal ⋅ 🌧 13 °C

Idag åker vi HEM!
    Det är med både glädje och sorg som vår flyg inom några timmar tar oss till Köpenhamn för att sedan ta vårt sista tåg för denna resan hem till våra kära föräldrar. Mycket glädje över att äntligen få träffa familj och vänner igen som vi längtat efter, att få sova i sin egen säg, att alltid bli förstådd vad man säger och verkligen menar, bekväm till 100%, laga mat själv med alla tillbehör man är van vid, sjunga högt och högre, duscha i en bekväm dusch och verkligen känna sig ren och fräsch efteråt, garderoben, skorna, jackorna osv osv.
    Men så finns det också sorg över att resan är slut, att behöva lämna vår värdmamma som blivit som en extra äldre förälder. Vår kära Ana som vi lämnar kvar i Portugal som ger så mycket kärlek och visa ord och roliga historier så det dansas runt i köket. Hennes mat kommer vi sakna och hennes omsorg över alla människor. Hennes härliga skratt och hennes recept i mängder. Hennes goda sangria och hennes efterrätter. Hennes leende varje morgon när vi kommer in i köket för att fixa med frukost, "DOM DIA MENINAS".

Tamat perjalanan
    19 Disember 2022