Gul Feber

• 147photos
  • 0likes
  • Roof View Place, Bangkok

January 28, 2016 in Thailand ⋅ ⛅ 29 °C

Vi ankom uden store problemer via fly fra Koh Samui (som har en vanvittigt flot lufthavn). Vi bor på Roof View Place, hvor vi har en dejlig altan med udsigt ud mod byen.
    Første dag tog vi en tur rundt i byen, da en venlig fremmede hjalp os med at finde vej. Han hjalp sågar med at praje en tuk-tuk, der ville køre os rundt til forskellige templer. Ved første tempel så vi Big Buddha som er en flot statue af budhha (hvilken ved vi ikke). Derefter stod turen på lucky buddha, der var et lille sted med, der lignede noget fra et loppemarked, hvilket virkede lidt mistænkeligt. Her kom en mand og fortalte om et andet tempel og et sted, der lå lidt uden for byen, som solgte kvalitetstøj til en god pris. Ikke mærkevarer, men bare lækre varer der var skræddersyet og i denne uge var der et særligt godt udvalg. Her blev vi ekstra misundelige, da den første mand, der hjalp os havde snakket om samme sted dog ikke så detaljeret. Vi fortalte vores tuk-tuk kører at vi gerne ville blive sat af ved et stort shopping center og efter lidt modvilje gik han med til det. Da vi kom i gang med at køre spurgte vi hvor han kørte os hen sagde han at han lige skulle forbi stedet med billigt tøj, da der også var billig benzin. Her valgte vi at hoppe ud af tuk-tuk'en hvilket gjorde chaufføren meget sur, da vi nu havde kostet ham en masse penge. Vi gav ham hvad der svarede til 15 kr og han kørte sur videre. Efterfølgende har vi googlet stederne og det var det helt rigtige at hoppe af da vi ellers var blevet kørt til et gudsforladt sted hvor de ville prøve at snyde os.
    Om aftenen spiste vi på Khao San Road og fejrede derefter max' føsdag på Baiyoka Sky Bar, hvor vi fik en drink. På vejen derhen sad vi 5 i en tuk-tuk og fik på turen hilst en gang på politiet, der dog var ligeglade med hvor mange vi var.
    På anden den var vi forbi the grand palace, der desværre ikke var åbent så vi tog forbi Wat Pho (sleeping buddha) og gik derefter en god tur igennem byen for at opleve stemningen. Maden er endnu billigere her end den har været tidligere særligt når man spiser på deres gadekøkkener. Vores frokost kostede 40 baht (8 kr) og var rigtig lækker. Om aftenen spiste vi endnu en gang på Khao San Road, denne gang på en balkon med udsigt udover vejen. Her drak vi sammen med en masse, der hed Chang inden vi tog videre ned ad vejen til en lang ø.
    På den tredje dag besøgte vi Central World Plaza, der er et kæmpe center. Her købte vi alle mindst 1 bog, så vi var klar til de kommende dage og uger. Om eftermiddagen fik vi en lille morfar pga. vores voldsomme søvnunderskud i ugen op til. Om aftenen spiste vi igen på Khao San Road med udsigt udover vejen. Efter dette smuttede vi videre ned ad gaden fra sted til sted.
    Dagen efter ankom Sara for at tage over for Mathias, der drog mod Danmark 1. februar. Da Sara var ankommet brugte vi dagen på at gå en god lang tur i Bangkoks gader og var undervejs inde på et kunstmuseum og inde i to templer. Aftenen gik med god mad og efterfølgende et smut til Patpong distriktet, hvor vi så noget bordtennis (ahem...).
    Dagen efter sagde vi farvel til Mathias inden han skulle på en 13 timer lang flyrejse mod Danmark. Derefter tog vi igen forbi the grand Palace, men måtte opgive pga. en absurd mængde turister og en muligvis lidt for svag viljestyrke. Efterfølgende gik vi rundt i byen og var et smut forbi et center, hvor vi fik en dejlig is inden turen gik mod lufthavnen for at flyve mod Siem Reap i Cambodia. Vi er netop ankommet til Mad Monkey Hostel i Siem Reap, hvorfra vi tager ud mod Angkor Wat i de kommende dage.

Da vi ikke har så mange billeder fra Bangkok pga vores frygt for lommetyve, er de sidste tre billeder fra Siem Reap.

• Mad Monkey, Siem Reap

February 1, 2016 in Cambodia ⋅ 🌙 31 °C

Vi ankom til Mad Monkey i Siem Reap om aftenen og er fik derefter en bid mad på vores hostel. Efterfølgende var vi med beboerne på hotellet et smut på Pub Street som er en gade i Siem Reap, hvor der ligger en masse af en særlig type forretninger. Derhenne mødte vi 3 andre gamle ryssere og en masse andre mennesker.
    Anden dagen brugte vi på at udforske byen og besøge Angkor National Museum for at få en lidt bedre forståelse af hvad vi skulle se de kommende dage. Om aftenen fik vi noget lækker (og billig) mad.
    På tredje dagen tog vi ud mod Angkor og de mange templer. Her så vi Ta Keo, Banteay Kdei, Sra Srang, Ta Prohm. Da vi skulle have frokost spurgte vores tuk-tuk chauffør om vi ville med til hans vens bryllup, hvor der ville være mad. 15 min. efter sad vi til et traditionelt cambodiansk bryllup som de eneste udlændinge. På vej derhen havde vores tuk-tuk chauffør hentet sin kone og sit barn. Cambodianerne går til den til deres bryllupper - som vores tuk-tuk chauffør sagde "You no drunk, you no go home". Da vi kom hjem sov vi et par timer, spiste aftensmad og gik så i seng.
    Dagen efter skulle vi op kl 04:30 for at nå at se solopgangen ude ved Angkor Wat. Det var et fantastisk syn, der mødte os, da solen lyste himmelen op bag Angkor Wat. Efter det udforskede vi Angkor Wat. Efter Angkor Wat besøgte vi templet Bayon, der er kendt for at være besmykket med atter tusinder af ansigter. Efter Angkor Wat var i et smut i biografen. Biografen var bygget således op at man fik et privatrum med sofaer og så kunne man vælge imellem et stort udvalg af film. Her så vi Tomb Raider (fantastisk film), der foregår i templet Ta Prohm, der er kendt for at være overdækket af junglen.
    På fjerde dagen tog vi mod Banteay Srei som er et af de bedst bevarede templer i Angkor. Før vi kom til Banteay Srei var vi et smut på landmine museum, hvor vi hørte en masse om Cambodias historie og landminer rundt omkring i verden. På vej hjem derfra besøgte vi en pyramide ved navn Pre Rup. Efter det var vi et smut i ANGKOR MUSCLE GYM, hvor 80% trænede i bar overkrop og spejlene kom på overarbejde. Aftenen gik på vores hostel, der serverede grenades (en drink de har opfundet). Om natten besøgte Angkor What (det er stavet rigtigt).
    Dagen efter slappede vi af og fik læst en masse. Vi var også et smut i et center inden vi med natbus tog mod Sihanoukville.

• Don Bosco Hotel School, Sihanoukville

February 7, 2016 in Cambodia ⋅ ⛅ 22 °C

Vi ankom efter en lidt hård tur i natbus fra Siem Reap, der heldigvis ankom 2 timer tidligere end planlagt. Første dag brugte vi ved poolen inden vi var et smut i hotellets fitnesscenter. Om aftenen tog vi ind til Sihanoukville centrum, hvor vi spiste noget sushi og fik udnyttet en glad time hist og her.
    Anden dagen brugte vi ved Otres Beach, der var super dejlig. Eneste "problem" var at vandet næsten var for varmt for som badekyndige ved skal vandet være koldt nok til at man oplever et friskt pust når man bader efter at have ligget et par timer i høj varme. Aftenen gik med mad ved Serendipity Beach og derefter fejrede vi det nye (kinesiske) år på stranden.
    På tredje dagen slappede vi af på hotellet inden vi tog mod byen, hvor vi gik en lang tur og fik forvildet os ud i noget, der lignede en lille ghetto i Sihanoukville. Efter det spiste vi noget god mad og fik lidt dessert inden vi tog hjem og gik tidligere i seng end normalt.
    Dagen efter stod vi tidligt op for at nå en bus til Kampot, der var vores næste stop.

Pga. mangel på billeder får i et par fra Angkor.

• Marany Guesthouse, Kampot

February 10, 2016 in Cambodia ⋅ ☀️ 29 °C

Vi ankom til Kampot med en mini van, der fik os til at længes efter de trænge flysæder vi sad på på vej herned. Kampot er en meget afslappet by, der ligger på vejen mellem Sihanoukville og Phnom Penh som godt kan være lidt stressede, hvis man bevæger sig inde ved centrum. Første dag gik vi en god lang tur i byen, der heldigvis er lille nok til at man kan gå fra den ene ende til den anden. Kampot er kendt for tidligere at have været Cambodias største havneby, men er siden blevet overgået af Sihanoukville. Byen er i stor grad præget af kolonitiden (Cambodia var en fransk koloni frem til 1953). Om aftenen fik vi et stort og lækkert måltid på en restaurant, der var ejet af en schweizer, der var flyttet herned for 6 år siden. Restauranten lå ned til floden, der gør igennem Kampot og vi blev derfor der og slappede af indtil midnat. Særligt interessant var broen, der på trods af navnet Old Bridge var lyst op af neonlys.
    På anden dagen var vi på tur til Bokor Hill Station og de omkringliggende seværdigheder. Dette var dog ikke nogen stor oplevelse (og særligt ikke efter Angkor Wat). På turen så vi 'Old Catholic Church', der var bygget i 1924 og ikke var særligt stor. Hovedattraktionen var Bokor Hill Station, som var et casino, der ligeledes var blevet bygget i 1924. Der var dog desværre ikke noget tilbage af interiøret og bygningen var ikke noget stort arkitektonisk værk. Fælles for "seværdighederne" var at de ikke var blevet vedligeholdt og at de var bygget i 1924. Det eneste positive ved turen var at vi nu kunne krydse den af og at der var en guide med en smule informationer om områdets historie (Khmer Rouge havde magten i lang tid). Efter den lidt skuffende tur var vi forbi en lokal attraktion inde i byen ved navn Ecran Cinema, hvor vi så The Hateful Eight i en privat biograf.
    Dagen efter tog vi en tur rundt i Kampot og ordnede nogle praktiske ting (tøjvask og diverse indkøb). Senere på dagen var vi en tur op af floden i båd, hvor vi blandt andet så solnedgangen og nogle (lidt kedelige) ildfluer. Efter dette slappede vi af resten af dagen indtil vi gik i seng.
    På fjerde dagen i Kampot tog vi en dagstur, hvor vi lærte at lave lokal Khmer mad. Inden vi lavede maden skulle vi ud og hente råvarerne som stedet selv dyrkede. Efter dette spiste vi aftensmad og skulle derefter tidligt hjem og sove, da vi dagen efter skulle med en bus til Phnom Penh.

• Nawin Guesthouse, Phnom Penh

February 14, 2016 in Cambodia ⋅ ⛅ 30 °C

Første dag var vi et smut på national museet, der dog var en anelse skuffende, da det primært drejede sig om skulpturer og om templerne i Angkor. Om aftenen fejrede vi valentines dag.
    Dagen efter var vi et smut i Aeon Mall, hvor vi slappede af og kom os over aftenen før. Derefter var vi nede ved floden, hvor vi også endte med at spise mad med udsigt over vandet.
    På tredje dagen var vi i Central Market inden vi tog i The Empire (biograf) for at se The Killing Fields, så vi var helt klar til selv at tage derud. Filmen var både barsk, men også utrolig god og gav et godt billede af de rædsler cambodianerne var igennem.
    Da vi stod op dagen efter fik vi noget morgenmad og hoppede derefter i tuk-tuk'en mod Killing Fields ved Choueng Ek. Killing Fields var en kæmpe oplevelse som man efterlader med samme følelse som når man har set en koncentrationslejr. Efter Killing Fields besøgte vi S21 (Tuol Sleng) fængslet, der om muligt var endnu mere nedtrykkende at se. Om aftenen fandt vi igen et sted ud til floden, hvor vi fik noget god mad inden vi gik i seng.
    Dagen efter slappede vi af i Phnom Penh og oplevede byen til fods. Om aftenen var vi oppe på en sky bar ud til floden, hvor vi nød godt af stedets glade timer inden vi besøgte en gammel kending ved navn Mad Monkey.
    På den sjette dag så vi Royal Palace og Silver Pagoda. Begge bygninger var utroligt flotte, men der hænger desværre en konstant forbandelse over begge bygninger, der betyder at man ikke må komme ind uden at tildækkede skuldre og lange bukser på - det tager lidt af fornøjelsen.
    Dagen efter tog vi bussen til Ho Chi Minh City i Vietnam.

• Beauty Guesthouse, Ho Chi Minh City

February 20, 2016 in Vietnam ⋅ 🌙 29 °C

Den første dag ankom vi først sent om eftermiddagen. Vi brugte aftenen på at opleve backpackerkvarteret som var det kvarter vi boede i. Kvarteret er fyldt med barer og der er liv i gaderne indtil sent.
    Dagen efter var vi på tur i byen, hvor vi så domkirken, operaen og byens shopping muligheder. Om aftenen slappede vi igen af i backpackerkvarteret inden vi gik i seng.
    Dagen efter var vi på War Remnants museet, hvor vi fik et indblik i Vietnam krigen set med vietnamesiske øjne. På museet var der utroligt mange ubehagelige billeder af krigens konsekvenser, hvor særligt billederne af agent oranges ofre blev siddende i os. Derefter besøgte vi Uafhængighedspaladset, der ikke fangede os i samme grad, men stadig var godt at få set.
    På fjerde dagen besøgte vi Cu Chi tunnellerne som blev bygget i forbindelse med krigen mod franskmændene og senere udbygget under Vietnam krigen. Tunnellerne var små og klaustrofobiske, men et fantastisk værktøj imod franskmændene såvel som amerikanerne. I tunnellerne var der sågar køkkener og operationsrum og tunnellerne dækkede i alt omkring 250 km. Efter at have set tunnellerne gik vi en tur rundt i byen og var inde i Hovedpostkontoret. Om aftenen tog vi på sky bar med udsigt udover Ho Chi Minh Citys skyline.
    Dagen efter var vi oppe tidligt for at komme på bussen til Da Lat.

• Travelers' Home, Da Lat

February 24, 2016 in Vietnam ⋅ ☀️ 31 °C

Vi ankom ca 15:00 til Da Lat, der er en by i det vietnamesiske højland efter en bustur på lidt over 6 timer. Busturen havde taget os fra Ho Chi Minhs 35 graders varme til Da Lats behagelige 20-25 grader. Da Lat minder mest af alt om en skisportsby i de franske alper dog med klima som det er på en god dansk sommerdag. Første dag tilbragte vi i byen, hvor vi fik noget traditionel vietnamesisk kaffe og spiste vietnamesiske forårsruller på en meget lokal restaurant. Om aftenen fik vi koreansk bbq, hvor man havde en lille grill på midten af bordet og selv stegede kødet.
    På anden dagen var vejret desværre gået fra dansk sommer til dansk forår (regn og overskyet - dog stadig 20 grader) og vores planer om at tage på canyoning tur blev derfor aflyst. I stedet så vi The Crqzy House som er et meget specielt hus, hvor ingen rum er ens. Resten af dagen tilbragte vi på en dejlig café, hvor vi drak en masse kaffe og spillede 500.

• Quang Nhat Hotel, Nha Trang

February 26, 2016 in Vietnam ⋅ ⛅ 26 °C

Vi ankom til Nha Trang efter en bustur på omkring 6 timer, hvor buschaufføren, på trods af intet udsyn pga. tåge, virkelig havde kørt til. Vejret i Nha Trang var heldigvis 5 grader varmere end Da Lat og vi kunne igen gå i shorts og tank top (puha). Da vi ankom om eftermiddagen nåede vi ikke meget andet end at gå rundt i Nha Trang og opleve byen. I Nha Trang er der fyldt med europæere, dog kun østeuropæere - mere specifikt russere. På restauranterne står menuen på russisk, vietnamesisk og engelsk.
    På anden dagen slappede vi af i byen og blev endnu en gang forbløffede over hvor mange russere der var. Aftenen gik med at spille kort inden vi tog hjem og sov tidligt.
    På den tredje dag tog så vi Ba Ho vandfaldet, der var utroligt flot. Turen derop var lidt hård, men det hele værd. Efter vandfaldet så vi Po Nagar Cham Towers, som er 4 templer, der blev bygget imellem det 7. og 12. århundrede. Templerne delte mange karaktertræk med templerne i Angkor. Efter templerne skyndte vi os hjem, fordi vi skulle nå en natbus til Hoi An. Det blev til 12 dejlige timer i en tætpakket bus.

• LIDO Homestay, Hoi An

February 29, 2016 in Vietnam ⋅ ⛅ 19 °C

Vi ankom kl 07 til Hoi An og var ret trætte efter busturen. Da vi havde fundet vores hotel/homestay brugte vi de første par timer på at slumre og se Leo få sin meget velfortjente Oscar. Derefter tog vi ud i byen, hvor vi fik en god cappucino. Hoi An er en meget afslappet by, der på mange måder minder om Kampot, og en kaffe var derfor oplagt. Aftenen brugte vi i centrum af byen, hvor vi tog godt imod diverse tilbud fra restauranterne og barerne rundt omkring.
    På anden dagen slappede vi igen af i byen og fik drukket en god mængde kaffe. Vi var også på en kort bådtur op ad floden, der går gennem byens centrum. Om aftenen spiste vi god og billig mad med nogle danske venner, som vi havde mødt hernede.
    Tredje dagen gik med at leje scootere og derefter cruise lidt rundt i området. Vejret var desværre ikke med os, så da vi efter en lille time blev angrebet af en regnbyge søgte vi ly i på den lokale café, som vi vidste serverede en fantastisk cappucino. Herefter gjorde vi hvad vi var bedst til - drak kaffe og spillede kort. Om aftenen fik vi noget god aftensmad efterfulgt af en ubeskriveligt god is.
    Dagen efter skiftede vi hostel (til Hop Yen Hostel) for at komme tættere på byens centrum. Derefter lejede vi igen scootere og kørte denne gang (i godt vejr) til marble mountains der ligger lidt bord for Hoi An. Her besteg vi det største af "bjergene" og kørte derefter videre til Da Nang. Her så vi Cham-museet som bestod af skulpturer fra kongeriget Champa. Det mindede desværre meget om national museet i Phnom Penh, men så kunne vi krydse det af. I det hele taget virkede Da Nang ikke voldsomt interessant og stemningen i byen var meget lig stemningen i Nha Trang. Vi valgte derfor at forlænge med ekstra dage i Hoi An og droppe det ellers planlagte stop i Da Nang. Om aftenen spiste vi mad ved floden, hvor vi mødte en sød gut ved navn Mr. Trung som vi bestilte en halvdagstur hos.
    På vores femte dag i byen lejede vi igen scootere og kørte denne gang til My Son tenplerne, som på mange måder er Vietnams svar på Angkor Wat. My Son templerne havde holdt sig super godt indtil amerikanerne gjorde området til "freefire zone", hvor man kunne tømme flyets last i tilfælde af, at man havde nogle bomber tilbage. Templerne var meget spændende at se, men var desværre reducerede til ruiner.
    Dagen efter tog vi med Mr. Trung på tur. Vi startede med at se det lokale fiskemarked, og derefter var vi selv ude og fiske, hvor det blev til 7 fisk, der af uforklarlige årsager skulle tilbage i vandet i stedet for med hjem. Efter fisketuren tog vi med hjem hos Mr. Trung, hvor vi lærte at lave forårsruller, tun bagt i bananblade og nudler med grøntsager. Alle retterne var utroligt lækre, hvilket kun kan skyldes kokkenes fantastiske køkkenfærdigheder. Om aftenen mødte vi en gruppe danskere, som vi fik et par øl med.
    På sjette dagen tog vi en tur i båd ned ad floden og nød udsigten. Herefter prøvede vi at fiske som de lokale (bestemt ikke et turist stunt). Til sidst var vi ude at sejle i bambusbåde med en rigtig sjov og lidt sindssyg vietnameser, der sang en masse underlige sange (nedenstående billede giver en meget god idé om sejlturen).
    Dagen efter tog vi bussen mod Hue.

• Binh Duong, Hue

March 7, 2016 in Vietnam ⋅ ⛅ 28 °C

Første dag ankom vi omkring kl 12 efter at have taget en tidlig bus fra Hoi An. Herefter gik vi en tur i byen og hen til Kongebyen og den forbudte by. Lige udenfor den forbudte by var der et lukket museum, der dog havde åbent indtil et par fly og tanks fra Vietnamkrigen. Selve den forbudte by var desværre blevet ret ødelagt pga. kampe først med Frankrig og senere med USA. Om aftenen stødte vi på danskerne fra Hoi An som vi endnu en gang fik en lille øl med. Øllen Huda er forresten startet på baggrund af danske investeringer og navnet er derfor Huda (Hue = Hu og Danmark = da).
    Dagen efter slappede vi af i byen og drak en masse iskaffe. Om aftenen fik vi seafood hotpot på et meget lokalt sted. Retten består af en suppe, hvor man selv putter alt godt fra havet ned i. Da klokken blev 12 fejrede vi Saras fødselsdag med et glas vand og et par kiks på hotellets balkon.
    På tredje dagen var vi oppe kl 06:30 for at komme på en bus nordpå, hvor vi skulle se adskillige seværdigheder. Bussen stoppede flere steder (nogle spændende steder og nogle knapt så spændende steder). Af de spændende steder var Khe San basen, hvor der under Vietnam krigen var et hårdt slag, som blandt andet resulterede i at området blev sønderbombet. Derefter så vi Vinh Moc tunnellerne som er nogle tunneller, der blev gravet under Vietnamkrigen af civile for at overleve diverse bombardementer. I tunnellerne var der blandt andet et fødselsrum, hvor der i alt blev født 17 børn. Om aftenen var vi ude og spise på en lækker italiensk restaurant, hvor vi fik lækker mad samt god vin for at fejre Saras fødselsdag offentligt.
    Dagen efter skal vi op og nå endnu en tidlig bus - denne gang mod Phong Nha-Ke Bang.

Da vi mangler et godt billede fra Hue kommer der et ekstra fra Hoi An.