Italy
Favaro Veneto

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 12

   08.07.17: Fra Venedig til Ljubljana

   July 8, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 30 °C

   Vi skulle i dag til Sloveniens hovedstad Ljubljana. Det er et land med 2.000.000 indbyggere og en hovedstad hvor de 300.000 af dem bor. De cykler rundt her og der er faktisk en lov om, at hvis man er under 18 år, så skal man have cykelhjelm på (det kunne vi lære lidt af i Danmark).
   Fra camping pladsen skulle vi med en bus til Venedig Mestre. Undervejs blev vi dog i tvivl om bussen kørte rigtig så vi stod af. Vi fandt 'Google maps' frem og fandt ud af at den var på vej den rigtige vej, men eftersom vi var stået af, så måtte vi jo gå. Vi skulle gå i ca 20 minutter, så var vi der. Hurra for at være i god tid!
   Vi skulle med tog til Trieste og derfra skifte til en bus til Ljubljana. Toget gik 9.53 og var fremme 11.46, der havde vi 15 minutter til at finde vores bus, hvilket var ret lidt når man var på en helt fremmede station, men tak til 'Google maps' og internettet, så nåede vi frem. Vi var der endda 7 minutter før afgang.
   Turen med toget havde været ret pæn til sidst, fundet at vi kørte rundt om en bugt, hvilket vil sige at vi havde havudsigt den sidste halve time cirka.
   I bussen sov Jeg (Charlotte) hele vejen, jeg havde ikke fået så god søvn, da jeg er blevet offer for en hel del myggestik - øv!

   Da vi kom frem til Ljubljana skulle vi vente en time før vi kunne komme med et tog i 5 minutter. Vi fandt på den måde hurtigt ud af at tog det kører der ikke for mange af her i Slovenien. Vi skulle bo hos en dame, fundet på AirBNB, og hun boede ca 5 km fra hoved stationen men kun 10-15 , minutters gang fra Ljubljana stegne, som er den anden station.

   Alt gik fint, vi fik frokost og gik op på perronen, hvor vi gik ind i det tog, som kørte 14.45, som det skulle. Det stopper bare aldrig efter 5 minutter. Vi opdager at vi er steget på det forkerte tog!!!!!! Vi er på vej til Kroatien!!! Heldigvis er der et stop efter 20 minutter, Litija, hedder det. Vi står af efter hjælp fra en meget venlig kontrollør - det er så lækkert, de snakker rigtig god engelsk her, hvilket gør sådan nogle situationer meget nemmere.
   Vi skulle kun vente en time på det næste tog tilbage og hvis vi så skulle have taget det rigtige tog til Ljubljana stegne skulle vi vente en time mere, men nu tog vi altså en taxa. 1,5 time spildt i en lille by i Slovenien. ØV altså, men vi fik da set noget af det lokale Slovenien.

   Vi kom endelig frem og kom på plads. Vi skulle bo i parrets soveværelse. Hendes mand og børn var på ferie og hun var her, så hun lejede nogle værelser ud. Hun er rigtig flink og overraskende god til engelsk. Vi fik lov til at låne to cykler, hvorefter vi cyklede til et større shoppingcenter, Mercator. Her fik vi kigget lidt og Joe fandt nogle polo'er han gerne ville købe, men pludselig virkede dankortet ikke i dem butik, vi fandt dog heldigvis ud af atlet kunnet i den butik 😄
   Til aftensmad satte vi os på en bosnisk restaurant og fik en bosnisk specialitet. Det smagte rigtig godt. Vi fik en form for pitabrød med små pølselignende kødstykker i og en form for pure ved siden af. (Der er et billede af det) Det var et super dejligt sted og virkelig flink tjener.

   Vi kom tilbage og skulle lige beslutte os hvor turen går hen næste gang. Vi havde besluttet Kroatien, men ikke hvor. Vi vil gerne ud på en ø, men der er jo mange, så det er lige med at vælge. Vi valgte 'krk', som er en af de største, men også en af de nordligste.

   Imorgen står den på Lake bled, hvilket er en stor sø i Slovinen, som skulle være helt vildt flot!
   Read more

  • Day 14

   A Typical Venetian Experience

   May 28, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 21 °C

   Hello from outside of Venice. On Friday we left the Abano area near Padua. It is an area that has been an important thermal centre for more than 2000 years. I can’t explain the geothermal dynamics ( it is close to some ancient volcanoes) but we did enjoy the warm waters at our resort and left very refreshed. Friday’s ride took us, first, into central Padua - another beautiful city which has one of the world’s oldest universities, arcaded streets and many canals and bridges.
   We spent much of our ride tracing the Brenta River seeing all kinds of agriculture along the way. The ride was flat but complicated because of the increasing number of canals, locks and rivers as we approached Venice. The Venetian Lagoon is a large, enclosed bay off of the Adriatic Sea. Venice the city sits a ways off of the mainland of Italy and consists of 118 small islands. But our hotel was on the mainland in an area called Mestre - where many of the tourists stay. It is less expensive but the logistics of getting to and from Venice - proper are considerable. The people we know who have stayed in Venice rather than outside have never regretted it. But we are at the mercy of our biking company and they parked us way out in the burbs.
   Last night we headed by bus and tram into the city in search of cicchetti - or small venetian tapas. Everywhere that we went was packed but we managed to get some cicchetti and wine and joined the crowds hanging about the walls of the canals. It was a bit too busy to try too many spots but we enjoyed the idea of it. We then went on to have a very ho hum dinner at one of the restaurants. Helen tried the cuttlefish , per our instructions from Laura, but , unfortunately, it looked like a black, inky mess and was rather tasteless. We’ve eaten very well on this trip and we were not surprised that when you hit the major tourist areas you’ll get bog standard stuff. I did at least encounter a very good Soave white!
   Having struggled with getting transportation into Venice from our lodgings, we were even more challenged to get back last night and ended up on the wrong bus far from our hotel. We did a cross-country route march back because none of us had Uber on our phones. Note to self.
   Today we launched back into the city with the rest of the 30,000 people that visit Venice daily. I know this city is on everyone’s bucket list , and certainly at the risk of sounding ungrateful for the opportunity to travel, Venice is beautiful but overwhelming with the masses of people who come here. You are constantly in a line up or jostling for position on a boat. Within an hour MIke had lost his money and some bus tickets to a crafty pick-pocket. Fortunately, nothing major like credit cards or passport. We had all been to Venice before and tried to out-run the crowds by heading to the lagoon island of Burano. It was very picturesque and slightly less busy. The pretty coloured houses in the pictures were painted to guide the fishermen home in the lagoon fogs. Tonight we had a very low-key evening with dinner at the local Italian version of St. Hubert’s chicken. There was so much roast chicken that we’ll be taking some for lunch tomorrow. The crowds were thick watching the European Cup.
   Tomorrow we’re back on our bikes for a second week as we head back into Venice and then immediately cross the lagoon on a ferry. WE’ll bike towards the east along the outer islands to a place called Caorle.
   The weather will be a bit cooler for a few days which will be a welcome change.
   Night, night all,

   Heather/Mom/ Grandma
   Read more

  • Day 11

   07.07.17: Dagen i Venedig

   July 7, 2017 in Italy ⋅ ☀️ 30 °C

   Vi sov lidt længe i dag og vi var begge meget overraskede over hvor godt vi havde sovet, da det var et varmt, da vi skulle sove. Vi fik pif paf puf og cocopops til morgenmad, som vi havde købt i Lidl dagen før. Vi skulle bruge dagen i den berømte by, Venedig. Vi tog bussen kl. 11:28 mod byen. Vi blev hurtig mødt af en mur af turister. Vi overhørte også en del danskere, og vi kom til at tale om, hvordan danske turister minder om fluer; når først man lægger mærke til dem, så er de over alt!

   Vi havde dagen før kigget på en bådtur ud til tre øer den lå rundt om hovedøen. Efter at have gået rundt i de turistfyldte gader, tænkte vi at det måske var en meget god ide at komme ud på de lidt mindre øer og se dem, så vi bestilte turen. Vi skulle mødes et sted kl. 14:10 og afgang var 14:30.
   På vej hen til møde stedet slentrede vi af de mindre gader for at undgå menneskemylder og de var rigtig hyggelige. Rundt om næsten hvert hjørne lå der en lille butik eller restaurant. Der var dog ingen luft i disse gader og det var ved en 13-14 tiden, så det var ret varmt! Vi skulle over en hel del broer for at komme derhen, men det gjorde det jo kun hyggeligere. Vi tjekkede da også lige hvad det kostede at komme med en gondol, men det er svimlende priser. Det kostede 100 euros for 35 minutter, så den ide droppede vi hurtigt.
   På vejen gik vi ned forbi St. Mark’s Church, hvor specielt kirketårnet er berømt, da man kan komme op i det og se ud over hele Venedig. Yderligere lå Doge’s palace på vejen, som er en utrolig flot majestætisk bygning.

   Ventetiden til vi skulle afsted føltes lidt lang, da der var ekstremt varmt og da Charlotte var blevet lidt solbrændt, var det vigtigt at få en plads i skyggen, så vi skulle hele tiden være opmærksom på hvornår vi skulle gå. Vi fik da heldigvis også en plads i skyggen!
   Vi sejlede langs hovedøen, så vi havde den hele tiden på venstre side. Det var super flot at sidde og kigge ind over øen.

   Den første ø vi kom til, Murano, havde en stor glaspusteri-fabrik. Det var derfor også øens primære indtægtskilde, hvilket vi også fik at mærke. Det var bogstaveligt talt det eneste af den ø, vi fik at se. Vi så nemlig demonstration af glaspusteri, hvilket vi begge har set før. Men da de lavede de en flot hest ud af glas, blev vi alligevel lidt overraskede! Jeg (Charlotte) købte en globus. Så sejlede vi videre til Torcello, som er kendt for sin flotte natur og sit beskedne befolkningstal, her bor ikke meget mere end 20-30 mennesker. Det var en meget pæn ø. Vi begav os ud på en lille vandresti, men måtte vende om da vi kom til en blindgyde. Her fik vi os en stor, lækker vaffelis.
   Så sejlede vi videre til Burano. Burano var en fiskerby, hvor husene var malet i flotte, pangfarver; gul, grøn, rød, lilla, lyserød og jeg skal komme efter dig. Det var en rigtig hyggelig ø. Vi slentrede rundt af de små tætte stræder, kiggede lidt i butikker og fik taget nogle gode panoramabilleder.

   Så sejlede vi tilbage til hovedøen for at gå lidt rundt på øen i små gader. Den oprindelige plan var at spise på øen, men da ingen af os var specielt sultne efter den store vaffelis, ville vi hellere gemme de penge og tage tilbage til campingpladsen. Vi nåede i Lidl inden den lukkede for at købe snacks til togturen i morgen.

   Aftenen stod på pakning og bad efter en lang dag. Vi hørte også et bluesband, som spillede livemusik på campingpladsen. Imorgen går turen til Ljubjiana i Slovenien.
   Read more

  • Day 27

   Funny videos

   June 15, 2015 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

   Here are a few links to some videos I've made since I've been here...one was from London about their weird red lights, then one we made with masks from Venice and a few seconds from a fun party in Venice we went to after meeting where we met new amazing friends!

   http://vimeo.com/128994624
   http://vimeo.com/130743774
   http://vimeo.com/130744336
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Favaro Veneto

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android