Italy

Travelers at this place
    • Day 8

Valeggio sul Mincio - Borghetto

August 5 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C

Heute haben wir Desenzano verlassen und unsere Reise ging weiter - aber noch nicht nach Hause. Ein Stopp an der Strada del Prosecco darf bei einem Italien Trip natürlich nicht fehlen. Doch bevor es nach Valdobbiadene ging ,legten wir noch einen Besuch in Valeggio del Mincio ein ,genauer gesagt im Ortsteil und Mühlendorf Borghetto. Borghetto ist der Geburtsort der Tortellini, der Nodo d‘amore (Liebesknoten) wie man sie in Italien nennt.Jedes Jahr im Juni findet dort zu Ehren der Tortellini das Festa del Nodo d‘amore statt.Auch wir mussten diese berühmten handgemachten Tortellini verkosten und wir wurden nicht enttäuscht.😋☺️Wieder haben wir einen neuen Ort von Italien kennengelernt und haben uns in dieses kleine Dörfchen wahrlich verliebt.Dieses mittelalterliche Mühlendorf ist sowas von romantisch.Also wenn man in der Nähe des Gardasees ist ,ist der Besuch dieses Dorfes ein absolutes MUSS.Nach 2h Fahrtzeit sind wir dann in Valdobbiadene angekommen ,wo wir uns auf prickelnde Tage freuen 🥂Read more

• Day 2

2. den: Gemin - ochutnavka prosecca

July 28 in Italy ⋅ ☀️ 27 °C

Dnesna ochutnavka prosecca vo vinarstve Gemin startuje uz o 10:00, takze rychlo vstat, drobne ranajky so sebou z Pasticceria Alla Villa dei Cedri (il cornetto al pistacchio e il piccolo toast) a sup na ochutnavku. Zacali sme prehliadkou vinice kusok od vinarstva. Vo vinici ochutnavka ich Prà dell’Ort Extra Dry (len z ich 6ha vinice), potom prehliadka pivnice s prvou fazou vyrobneho procesu a ochutnavkou suroveho este ticheho prosecca, ktore sme si sami tankovali priamo z tanku (konkretne toho na vyrobu chutnaneho vo vinici). Presun do vinarstva, prehliadka pivnice, druhotneho kvasenia a flaskovania. Nasledne samotna ochutnavka dalsich 5 vzoriek (k tomu lokalne syry a salamka): Brut, Madre Paola - Rive di Guia Dry, Catizze Dry, Pioniere - Rive di Santo Stefano Extra Brut a Sui Lieviti – Cuvèe Cavalier Alvio Stramare Brut Nature. Na zvysok dovolenky sme si nabalili jeden karton a dohodli s Elisabettou (nasa sprievodkyna, jedna z majitelov - spolu s bratmi Luccom (jej dvojicka), Luigim a mamou Paolou - ano, ta co navrhla blend vyssie chutnaneho prosecca s jej menom) odber vacsieho mnozstva cestou spat na konci dovolenky. Nasledne sme este dali spolu s Elisabettou po pohari Prà dell’Ort Brut. V dobrom rozmare sme sa presunuli (autom s Luccom, ktory podla mna uz popil viac prosscca ako my) na poobednu siestu do nasho apartmanu. Inak ako jedini sme nesli z ochutnavky vlastnym autom ;) Po sieste drobne potulky ulickami a vecera v Due di Coppe (predjedlo Carpaccio a tataracik, hlavne pani M spagety s pestom a kuskami lososa, ja stejcik, zakusok cokoladovy lavovy kolacik a mousse). Jedlo dobre, ale ziadny wow efekt. Zapili sme vynikajucim Varaschin Orfeo 1969 - Rive di Santo Stefano 2022 Millesimato Brut. No a Valdobbiadene zase ukazalo, ako je tu s dazdom a pocas vecere zacala paradna burka. Pocas kratkej prestavky sa nam relativne suchym podarilo prebehnut do nasho apartmanu. Tentrokrat (aspon do pisania tohto postu) nastastie bez krup. Sup do postele, zajtra sa skoro vstava, caka nas vyse 900km presun do cielovej destinacie.Read more

You might also know this place by the following names:

Gemin Spumanti

Join us: