• Ivan A. Fræer

• Trip start
    March 4, 2017

Malaga, så er vi her

March 4, 2017 in Spain ⋅ 🌧 13 °C

Hjemme i lille Danmark stod barometeret og vippede omkring frysepunktet og mere sne var på vej, så det var et fint tidspunkt at vælge en tur til det solbeskinnede Malaga på den Spanske sydkyst. Vejrudsigten lovede 22 - 25 grader og masser af sol, og det skulle vise sig at holde stik.

Vi landede klokken 22.30 og havde bestilt en Taxi ind til Hotel Zenit som er et ganske udmærket hotel i gå-afstand til midtbyen, (ca. 25 minutter). Vi gjorde ikke, men man kan også tage bussen som holder nærmest uden for døren.

Efter check-in slentrede vi ned på Vino Bar som ligger forholdsvis tæt på hotellet, på et hyggeligt lille torv. Vi nød vores ankomst, det fine vejr og et par kolde øl. Vino Bar er super hyggelig og kan anbefales.

• Castillo de Gibralfaro

March 5, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Efter morgenmaden valgte vi at gå ned til den smukke gamle Castillo de Gibralfaro som tilbyder en helt fantastisk udsigt over byen og havnen. Endvidere kan du se direkte ned på tyrefægterarenaen som vi dog ikke gik ned og så nærmere på, simpelthen fordi denne form for dyremishandling ligger os meget fjernt.

Entreen til kastellet er billig og det er skønt at slentre rundt og nyde de smukke gamle ruiner og ikke mindst udsigten.

• Paseo Parque

March 5, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 17 °C

Neden for Catillo De Gibralfaro, i området hen mod havnen, gik vi gennem den fantastisk smukke Paseo Parque som er en utrolig skøn park lige midt i byen og alligevel så langt væk fra alt.

• Block House, Malaga

March 5, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 17 °C

Fra vores mange turer rundt i Tyskland, kender vi jo udmærket restaurant kæden Block House som er det Tyske svar på Jensens Bøfhus og vi blev overraskede over at finde en af disse restauranter her i Malaga.

Vi valgte at spise herinde en sen aften og både maden og betjeningen var bestemt udmærket. Rødvinen (husets) var faktisk ret god, men vi kan til gengæld ikke anbefale deres Weissbier...

• Alcazaba

March 6, 2017 in Spain ⋅ ☀️ 19 °C

Ret tæt på Castillo De Gibralfaro som vi besøgte tidligere, finder vi den u-betinget mest besøgte turistattraktion, nemlig Borgen Alcazaba som (også) er et fantastisk smukt og meget spændende sted at besøge.

Vi besøgte jo Malaga tidligt i Marts, og det er nok en del af forklaringen, men skønt var det, at der faktisk ikke var ret mange mennesker under besøget.

Også her, akurat som mange andre steder rundt i og omkring Malaga, står de smukke appelsintræer nærmest side om side, og det lykkes faktisk Jette at få en af dem pillet ned fra træet. Jublen ville ingen ende tage, indtil hun fik den pillet og smagte på den... Uanset hvor smuk og stor den var, smagte den grangiveligt mere af grapefrugt, end appelsin, men hun fik sin lyst styrert :-)

• Catedral Malaga

March 6, 2017 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Jeg tror aldrig vi har været på en ferie eller weekend uden også at besøge mindst en af de mange smukke og utroligt spændende kirker og med et besøg i Malaga Katedral blev denne tur heller ikke en undtagelse.

Kirken er smuk, men på ingen måde speciel i.fh.t. alle andre tilsvarende kirker og til en pris på 5 Euro synes vi nu ikke den helt kunne leve op til forventningerne.

• Cementerio de San Miguel

March 6, 2017 in Spain ⋅ ☀️ 21 °C

Meget tæt på vores hotel, (Zenit Hotel Malaga), finder vi den smukke, men MEGET nedslidte kirkegård, Cementerio de San Miguel. Her, som alle andre steder i Malaga, finder vi også mange af de smukke og farverige appelsintræer, som med deres smukke grønne og orange farver står i en meget skarp kontrast til de mange slidte (men alligevel smukke) gravsteder.Read more

• De mange restauranter

March 6, 2017 in Spain ⋅ 🌙 19 °C

Jeg har ingen belæg for min påstand, og jeg tager muligvis meget fejl, men på os virker det som om Malaga må være den by i Europa som har flest restauranter på færrest kvadratmeter.

Her er ikke bare mange, her er rigtig mange dejlige restauranter og selv om de naturligvis ligner hinanden udadtil, er der faktisk en spændende forskel på mange af dem. De har alle deres eget særpræg.Read more

• American BBQ

March 6, 2017 in Spain ⋅ 🌙 19 °C

På vores sidste aften i Malaga faldt valget på den hyggelige Restaurant American BBQ nede i midtbyen og det skulle vise sig at være det perfekte valg.

Personalet var super venlige og meget professionelle og maden... MUMS. Skulle vi give dem stjerner, ville de få fem ud af fem, både for maden, vinen og ikke mindst for betjeningen.

Glimt i øjet, effektive og meget diskrete på én og samme tid. Jeg mindes ikke at have smagt en bedre steak end den jeg fik serveret her.

Dejlig mad, og tilpas store portioner. Hertil to gode glas rødvin og 2-3 luksus øl a ½ liter. Prisen var DKR 260,- og så fik vi lige en lille skarp med i prisen. Den var egentlig ikke skarp og kan nærmest betegnes som en Gin / Lime eller noget i den stil.

Skulle vi ske at komme tilbage til Malaga på et tidspunkt, vil vi med sikkerhed besøge American BBQ igen.

• Malaga Airport

March 7, 2017 in Spain ⋅ ⛅ 22 °C

Malaga Lufthavn er stor, endda ret stor. Men samtidig kan vi fastslå at den er yderst brugervenlig og meget overskuelig. Den gamle terminal 2 er under renovation, men uanset om man skal afrejse fra denne, eller fra den nye terminal 3, vil det blive i denne (terminal 3) man vil opholde sig indtil man skal boarde sit fly.

Er du ryger, skal du være opmærksom på at der ikke er mulighed for rygning indendørs. Men udenfor er der til gengæld mange gode (afmærkede) muligheder.

Flyvetiden til Billund er 3,5 timer - Vi fløj med Ryan Air fra Lørdag til Tirsdag. Prisen var 1000,- for to voksne t/r.

VORES KONKLUSION:
    Forventer du mange attraktioner og seværdigheder skal du ikke vælge en forlænget weekend i Malaga. Bevares, der er som nævnt mange smukke og spændende steder, men du kan nemt nå det hele på et par dage.

Er du derimod til sol og varme, samt god mad og kolde drinks, så vil Malaga være et rent slaraffenland. For os var det lækkert, at man på få timer kan flyve væk fra den kolde Danske vinter og lande i sol og varme, selv om kalenderen først lige var hoppet ind i Marts måned.

Vi kunne godt finde på at gentage turen på et tidspunkt, også selv om vi normalt ligger meget vægt på mange attraktioner. Dette fordi vi hurtigt fandt ud af, at Malaga by har så mange andre skønne muligheder et tilbyde.

Trip end
    March 7, 2017