• Ivan A. Fræer

• Trip start
    May 18, 2003

Edinbourgh

May 18, 2003 in Scotland ⋅ ⛅ 14 °C

Ungerne og os var inviteret med mor og far til Scotland hvor vi havde fri bil til rådighed og boede to forskellige steder i nogle prægtige ejendomme. En yderst minderig tur og stor tak <3

Vi fløj i et propelfly fra Billund Lufthavn til Edinbourgh Airport.

Desværre er billederne så gamle og er senere blev scannet ind fra det gode gamle fotoalbum. Derfor er det ikke muligt at se hvor vi egentlig boede, øv.

• Rob Roy Visitor Center

May 19, 2003 in Scotland ⋅ ⛅ 9 °C

Robert Roy Macgregor var en skotsk klanleder i 1700-tallet. Han blev født i 1671 i Glengyle nær Loch Katrine og døde 28. december 1734 i sit hjem i Inverlochlarig Beg, Balquihidder.

Han blev kaldt Rob Roy eller Red McGregor (Røde McGregor) på grund af sit røde hår. Hans far hed Donald Macgregor, og hans mor hed Margaret Campbell. Hans blev senere gift med Mary Helen MacGregor av Comar, og sammen fik de børnene James, Ranald, Coll og Robert (kendt som Robin Oig eller Young Rob).

Som 18-årig drog Robert Roy Macgregor sammen med sin far og mange andre medlemmer af en række skotske klaner i en forgæves kamp anført af Viscount Dundee for at støtte den afsatte kong Jakob VII av Skottland (der samtidig var Jakob II af England) fra Huset Stuart i kampen mod Vilhelm af Oranien, Jakobs fætter og konge af England, Irland og Skotland under navnet Vilhelm III af England efter afsættelsen af Jakob.

Oprøret mellem de overvejende skotske støtter af kong Jakob (der blev betegnet Jakobitter) og Vilhelms bedre udstyrede Rødfrakker blev efterfølgende betegnet Jakobitoprøret. Oprøret og kampene mellem Jakobitter og Rødfrakker er en udførligt behandlet begivenhed i Skotlands historie.

Rob Roy blev efterfølgende en velrespekteret kvægmand, i en periode, hvor kvæg blev anset for relativ fælles ejendom, og Rob Roy blev en af de professionelle kvægpassere, som mod betaling beskyttede ejernes rettigheder. Efter at nogle af hans folk mistede ikke blot alt det kvæg de beskyttede, men også en stor sum lånte penge, de havde fået overdraget ansvaret for, mistede Rob Roy al sin ejendom samtidig med at han yderligere blev erklæret fredløs og senere fængslet i 1722.

• Inveraray Jail

May 19, 2003 in Scotland ⋅ ☀️ 10 °C

På en af vores udflugter kom vi tilfældigvis forbi Inveraray Jail som er en gammel retsbygning hvor både retsalen og fængslet er fyldt op med voksdukker. En spændende overraskelse.

• Vores anden bolig

May 21, 2003 in Scotland ⋅ ⛅ 12 °C

Jeg er langt fra sikker, men mener at vores anden bolig lå i nærheden af Stirling? Det vil jeg prøve at tjekke op på senere.

Under alle omstændigheder var det en ganske fantastisk ejendom, både indenfor, men ikke mindst udendørs hvor ejerne f.eks. havde lavet en masse spændende og utroligt flotte træfigurer i et slags ´troldeunivers`.Read more

• Trip end
    May 24, 2003