• Eten en drinken in Amerika

5 giugno 2015, Stati Uniti ⋅ ⛅ 15 °C

Wie dacht dat wij elke avond in een fastfood restaurant zouden eten heeft het mis. We hebben het beperkt tot 2 maal. (in de buurt van Times Square was helaas niets anders te krijgen) De Amerikanen houden van vet eten en vooral van burgers, steaks en vlees met bot (kippenboutje etc.). Niet helemaal aan ons besteed. Daarom hebben we vaak bij een Italiaans georiënteerd restaurant gegeten omdat daar vaak ook niet zulke vetten gerechten op het menu stonden zoals kip parmasaan of lasagne.

Ook in Disney was het een uitdaging om iets anders te krijgen dan fastfood. Het is ons echter toch gelukt door goed te kijken naar de restaurant beschrijvingen. Waar je bij de kindermenu's vaak kon kiezen om worteltjes en/of gesneden appel te nemen i.p.v. patat, was dit bij de volwassenen niet mogelijk. Daarom namen we in Disney vaak een kindermenu met een los item erbij, zodat we toch nog de nodige vitaminen binnen kregen.

Op broodjes doen ze hier vaak i.p.v. een beetje boter dikke lagen saus en/of mayonaise. Dat is ergens ook wel nodig omdat het brood erg droog is en anders bijna niet weg te krijgen. Bij sommige hotels was het ontbijt inbegrepen en het brood smaakte echter alsof het er al weken lag. Daarom doen de Amerikanen het ook allemaal in de toaster. Maar droog brood in de toaster wordt er niet sappiger op...
    Als beleg was er vaak alleen maar 10 soorten jam verkrijgbaar, die ook nog eens heel zoet was. Niet onze voorkeur zo 's ochtends. We hebben dan ook vaak ons ontbijt bij een supermarkt/bakker gehaald.

In Nederland verdient men vaak in de horeca veel op de dranken. Hier in Amerika is dat toch anders. Als je bijvoorbeeld water bestelt in een restaurant, dan is dat vrijwel altijd gratis. Een andere gewenning is de gratis refill van je bestelde frisdrank. Als je bijvoorbeeld een cola besteld en hij is bijna op, dan staat er plots een nieuwe cola naast. In het begin kijk je dan uiteraard vreemd op, maar als je de rekening bekijkt dan valt het mee. Ze rekenen namelijk alleen de 1e keer. De 2e keer en alle andere keren daarna zijn gratis.
    Leggi altro