• Jolanda op reis
  • Mario op reis
  • Jolanda op reis
  • Mario op reis

Zonder doel maar met richting

7 maanden voorbereiding om nu 3 maanden op stap / op de trappers te gaan. Heel veel alternatieve (fiets)routes verzameld om uit te kiezen. Superspannend, we beginnen met een gezonde knoop in onze buik aan dit avontuur. Læs mere
  • Start på rejsen
    2. maj 2022
  • Voor Parijs

2. maj 2022, Frankrig ⋅ ⛅ 14 °C

Voor we bij de rondweg van Parijs aankomen nog even koffie en een broodje. Eerst nog wel even te snel de weg af (en dus ook de tolweg af). Stond niet helemaal lekker aangegeven, na de tolpoort meteen weer omgedraaid en we draaiden zo de parkeerplaats op.Læs mere

• 10 procent

3. maj 2022, Frankrig ⋅ ⛅ 19 °C

Onze eerste keer weer 10 procent. Dit moeten nemen voor een 'Sint Jacob Kerk'. Valt vies tegen om boven te komen. Even uitrusten.

Onze speurtocht naar een camping levert helaas niets op. De campings die we bellen zijn allemaal nog gesloten, ook die bij Poitiers. Ze gaan in juni pas open. Dan maar een betaalbare overnachting in een chambre d'hôte of gîte. Best even een klusje, we zitten er nog niet helemaal in. Wanneer ik ga bellen neem ik me voor te vragen of ze plek hebben en wat de prijs is. Ik bel met iemand in Auget. Helaas ze is niet thuis, dus we kunnen niet bij haar verblijven. Ik wil al gedag zeggen en ophangen wanneer ze zegt dat ze dit wel heel vervelend vindt. Ze zegt contact op te nemen met de buurman en te zorgen dat de buurman ons binnenlaat. Superlief, heel veel uitleg (ik versta meer dan de helft niet...) en zo maken we een afspraak. Ik zeg gedag, hang op en realiseer me dat ik geen idee heb van de prijs... Oepsies.Læs mere

• Auget

3. maj 2022, Frankrig ⋅ ⛅ 19 °C

We hebben de gîte bereikt. Heel groot en met een ruime zit buiten. Even bijkomen, al met al 104 km gefietst. Waarbij voor na Poitiers de heuvels behoorlijk pittig waren en de wegen druk. De bagage hebben we niet zo goed op orde als we dachten. Een en anders moet toch op een andere plek of is tijdelijk foetsie. Alles doet zeer, we zijn moe en stijf. De situatie is dus precies zoals we verwachten. Zo douchen, ruimen, accu's opladen, even lekker zitten en vroeg naar bed.

Wanneer de eigenaresse langskomt om ons te verwelkomen en ons alvast voorziet van een ontbijtmandje krijgen we de prijs van de (weliswaar 8 persoons-) gîte, € 130, slik! Tikkie aan de prijs. Ze besluit er voor ons € 20 af te de, € 110, nog steeds een hoop, maar alle beetje helpen.

• Koffie La Chappelle-Bàton

4. maj 2022, Frankrig ⋅ ⛅ 13 °C

Vanaf het moment dat we op de fiets stappen doet meteen alles weer zeer. Wegen gaan op en neer. Dat zijn onze benen echt niet meer gewend. We willen niet al te lang doorfietsen vandaag. Op tijd hopelijk een (open) camping vinden. We lopen tegen een wegblokkade aan. Ze zijn de weg opnieuw aan het teren en bedekken met steentjes. Liever geen risico nemen met onze benen maken we een omweg. We hebben zin in koffie! In Chappelle-Bàton vinden we een picknicktafel die ons zeer goed van pas komt.Læs mere

• Camping Devezeau

4. maj 2022, Frankrig ⋅ ⛅ 19 °C

Aangekomen op de camping na redelijk wat gekreun. Heuvels vallen pittig tegen. Vanaf een uur of 2 hangt er een dreiging van regen. Dat fietst ook niet helemaal relaxed. We willen in ieder geval naar een camping. Beetje kosten compenseren. De camping is klein, ontspannen en groen. De tent staat snel eb we fietsen even snel richting het dorpje voor wat eten. Met een paar blikjes uit de buurtsuper, vergezeld met een stokbroodje, moet lukken. We hebben besloten morgen geen wekker te zetten. Tent moet toch eerst drogen. Weer terug op de camping komen we Louis en Corine tegen, twee Santiago-fietsers die we ook al net boven Poitiers hadden gesproken. Zo nog een wijntje in de bar en dan waarschijnlijk vroeg op bed.Læs mere

• Thé

5. maj 2022, Frankrig ⋅ ☀️ 16 °C

Kwart over 10 vertrokken van de camping. Gemarteld met de tent, kletsnatte onderkant, past natuurlijk niet meer in de foedraal. Even onderweg, trek in thee. Stopje in Fauldes, wat blijkt, keuze uit meer dan 100 soorten thee. Dat verwachten we niet.Læs mere

• Le Petit Lion des Tourbières

5. maj 2022, Frankrig ⋅ ☀️ 17 °C

Was best een zware dag. Lijf sputterde tegen, wij sputterden terug. Wilden zeker niet tot het gaatje gaan. Kleine stukjes zijn ook stukjes. We vermijden de grote stad Angoulême. Dan op zoek naar camping. Dat valt nog niet mee. Rond Villebois-Lavalette vinden we er twee. Een net ten noorden, en dus dichterbij, maar een heuvel op en iets meer van de route. Beetje alternatief waar de beheerster je ook graag masseert. Mmmm, toch liever niet. We gaan voor degene iets verder ver, net ten zuiden van Villebois-Lavalette, drie sterren en we kunnen langs de Super-U, grote supermarkt waar Mario ook een nieuwe zonnebril kan kopen. Hij heeft zijn bril stuk laten vallen. Ondanks dat we zo toch iets meer gefietst hebben als gepland, zijn we er wel blij mee. Krakkemikkig als we zijn, beginnen we beetje bij beetje steeds meer te genieten van de prachtige omgeving en de ontzettend vriendelijke mensen. Je hoeft maar twee tellen stil te staan en er wordt je al gevraagd of je hulp nodig hebt. Echt heel lief.Læs mere