Just off
July 12, 2016 in Sweden ⋅ ☁️ 14 °C
Started at 6 in the morning. Train to Gothenburg left 6.40. On my way!
Centralstationen Göteborg
July 12, 2016 in Sweden ⋅ ⛅ 16 °C
Har nu förenats med min resepartner. På fotot får ni även bonus i form av en glad italienare. Nu bär det av på riktigt; det är ju ändå Sofie som har biljetterna.
Köpenhamn
July 12, 2016 in Denmark ⋅ 🌧 18 °C
Nu är vi i ett annat land. Ett land med skönare tåg, bättre WiFi och öl på Pressbyrån. Det kallas för Danmark har jag hört.
Hamburg H
July 12, 2016 in Germany ⋅ ⛅ 19 °C
Hamburgs tågstation är jättestor. Så stor att man till och med serverar öl med hallonsoda till oskyldiga svenskar. Har insett att jag behöver lära mig tyska för att undvika liknande misstag i livet.
Morgontrött i München
July 13, 2016 in Germany ⋅ 🌧 14 °C
Vaknade med ett ryck av konduktörens röst femton minuter innan vi nådde fram till nattågets slutstation München. Planen var att jag skulle vakna i god tid, hinna packa iordning, borsta tändernaRead more
Bolzano
July 13, 2016 in Italy ⋅ ⛅ 16 °C
Fina vyer, berg, slott, vingårdar, Ötzi, italiensk mat och lokalproducerat vin avverkades första dagen i Bolzano!
Oberbozen
July 14, 2016 in Italy ⋅ 🌙 16 °C
Linbana 1000 m upp, 4 timmars kuperad terräng med fantastisk utsikt och en sydtyrolsk matupplevelse med män i lederhosen ;)
Villa Anita
July 14, 2016 in Italy ⋅ ⛅ 15 °C
Ett inlägg bör vårt hotell i Bolzano, Villa Anita, skänkas. När vi efter ankomst till staden till slut hittade rätt plats på vår hotelljakt undrade Sofie om jag inte hade blivit hellurad; inteRead more
Simrione
July 15, 2016 in Italy ⋅ 🌙 19 °C
Frukost vid 10 vid Verona hos anrik skotts-amerikansk restaurang för vidare avfärd mot Simrione 😉 Där vankades det ljusturkost vatten, glas i stora lass, fina promenader toppat med restaurangRead more
Ännu mer Sirmione
July 16, 2016 in Italy ⋅ ☀️ 14 °C
En dag var perfekt för denna stad. Förutom allt som nämndes i förra inlägget så hann Sofie även med att göra sin favoritimitation av snobbig fransman. Inte illa.
Sirmione - Siena via blandRead more
Någonstans mellan Sirmione och Siena
July 16, 2016 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C
Man blir lätt trött när man åker massa tåg hela dagarna. 😴
Siena
July 16, 2016 in Italy ⋅ ⛅ 18 °C
Vacker utsikt från balkongen, häng på torgmark, operabyggnadeer, gym på fort, vin i gränder och pasta! 😃
Siena-Moltalcino
July 18, 2016 in Italy ⋅ ☀️ 15 °C
Vinprovning av Brunello Montalcino stod på schemat. Toscanska landskap, städer märkta som Unesco världsarv, en excentrisk äldre vingårdsägare och lite isländsk skönsång i bussen på vägenRead more
Sarzana
July 18, 2016 in Italy ⋅ ☀️ 26 °C
1. Korsa inte tågrälsen; då förlorar du ena smalbenet!
2. Korsa inte tågrälsen om du endast har ett ben!
3. Korsa inte tågrälsen om du står på detta löjliga sätt!
4. Korsa inteRead more
Levanto
July 18, 2016 in Italy ⋅ 🌙 20 °C
Toscanska vyer, murar och vingårdar har bytts ut mot sol och bad och vackra solnedgångar över havet. En slappardag på stranden blev det efter tågresan hit. Imorgon börjar kustvandringen längsRead more
Levanto - Monterosso al Mare
July 19, 2016 in Italy ⋅ ☀️ 25 °C
Idag började dagen på ett för oss ganska ovanligt sätt - frukost som intogs sittande i lugn och ro. Vi har inte blivit bortskämda med detta när vi far med morgonbussen eller -tåget. Men ingenRead more
Monterosso al Mare - Vernazza
July 19, 2016 in Italy ⋅ 🌙 20 °C
Efter att ha hoppat i plurret, blivit vattnade och matade och strosat igenom Monterossos gamla gator bestämde vi oss vid fyratiden för att fortsätta färden mot nästa by i Cinque Terre - Vernazza.Read more
God natt i Levanto
July 21, 2016 in Italy ⋅ 🌙 21 °C
Vår balkong med vin från lokalt kooperativ. Förtjänat efter en dag då vi har gått massa uppför, lite rakt, och massa nerför. Kanske får ni veta mer imorgon. Nu är det dags för vilaRead more
Ytterligare strapatser i Cinque Terre
July 23, 2016 in Switzerland ⋅ ⛅ 21 °C
Nu kanske ni undrar vad vi har haft för oss de senaste dagarna. Lite allt möjligt faktiskt. Vi delar upp det i två listor:
The bad news:
Skyltar om att vandringsleden är extremt tuff och endastRead more
Colmar
July 24, 2016 in France ⋅ 🌙 20 °C
Utan tvekan bästa gatan i Colmar.
Colmar...2!
July 24, 2016 in France ⋅ 🌙 21 °C
Här får ni lite mer foton från Colmar. Det är en fransk stad känd för sin gamla stadskärna (det ser ut som massa pepparkakshus!) och find alsace-viner. Här har vi ätit gott, druckit godareRead more
Fyra timmar på tåg och några till i Köln
July 25, 2016 in Germany ⋅ ⛅ 21 °C
Vad gör man om man har en eftermiddag i Köln att spendera? Hängiver sig åt bådas favoritaktivitet: "gå i trappor högt upp". Tur att de flesta turistattraktioner ligger precis vid tågstationenRead more
Nästan hemma
July 26, 2016 in Sweden ⋅ ⛅ 17 °C
Även Sverige kan vara bra vackert ibland. Särskilt efter att man har åkt tåg sedan 07:10 på morgonen och upplevt förseningar på både tåg och färjor. De fullpackade tågen från KöpenhamnRead more