Just off

Started at 6 in the morning. Train to Gothenburg left 6.40. On my way!
Centralstationen Göteborg

Har nu förenats med min resepartner. På fotot får ni även bonus i form av en glad italienare. Nu bär det av på riktigt; det är ju ändå Sofie som har biljetterna.
Köpenhamn

Nu är vi i ett annat land. Ett land med skönare tåg, bättre WiFi och öl på Pressbyrån. Det kallas för Danmark har jag hört.
Hamburg H

Hamburgs tågstation är jättestor. Så stor att man till och med serverar öl med hallonsoda till oskyldiga svenskar. Har insett att jag behöver lära mig tyska för att undvika liknande misstag i livet.
Morgontrött i München

Vaknade med ett ryck av konduktörens röst femton minuter innan vi nådde fram till nattågets slutstation München. Planen var att jag skulle vakna i god tid, hinna packa iordning, borsta tändernaLes mer
Bolzano

Fina vyer, berg, slott, vingårdar, Ötzi, italiensk mat och lokalproducerat vin avverkades första dagen i Bolzano!
Oberbozen

Linbana 1000 m upp, 4 timmars kuperad terräng med fantastisk utsikt och en sydtyrolsk matupplevelse med män i lederhosen ;)
Villa Anita

Ett inlägg bör vårt hotell i Bolzano, Villa Anita, skänkas. När vi efter ankomst till staden till slut hittade rätt plats på vår hotelljakt undrade Sofie om jag inte hade blivit hellurad; inteLes mer
Simrione

Frukost vid 10 vid Verona hos anrik skotts-amerikansk restaurang för vidare avfärd mot Simrione 😉 Där vankades det ljusturkost vatten, glas i stora lass, fina promenader toppat med restaurangLes mer
Ännu mer Sirmione

En dag var perfekt för denna stad. Förutom allt som nämndes i förra inlägget så hann Sofie även med att göra sin favoritimitation av snobbig fransman. Inte illa.
Sirmione - Siena via blandLes mer
Någonstans mellan Sirmione och Siena

Man blir lätt trött när man åker massa tåg hela dagarna. 😴
Siena

Vacker utsikt från balkongen, häng på torgmark, operabyggnadeer, gym på fort, vin i gränder och pasta! 😃
Siena-Moltalcino

Vinprovning av Brunello Montalcino stod på schemat. Toscanska landskap, städer märkta som Unesco världsarv, en excentrisk äldre vingårdsägare och lite isländsk skönsång i bussen på vägenLes mer
Sarzana

1. Korsa inte tågrälsen; då förlorar du ena smalbenet!
2. Korsa inte tågrälsen om du endast har ett ben!
3. Korsa inte tågrälsen om du står på detta löjliga sätt!
4. Korsa inteLes mer
Levanto

Toscanska vyer, murar och vingårdar har bytts ut mot sol och bad och vackra solnedgångar över havet. En slappardag på stranden blev det efter tågresan hit. Imorgon börjar kustvandringen längsLes mer
Levanto - Monterosso al Mare

Idag började dagen på ett för oss ganska ovanligt sätt - frukost som intogs sittande i lugn och ro. Vi har inte blivit bortskämda med detta när vi far med morgonbussen eller -tåget. Men ingenLes mer
Monterosso al Mare - Vernazza

Efter att ha hoppat i plurret, blivit vattnade och matade och strosat igenom Monterossos gamla gator bestämde vi oss vid fyratiden för att fortsätta färden mot nästa by i Cinque Terre - Vernazza.Les mer
God natt i Levanto

Vår balkong med vin från lokalt kooperativ. Förtjänat efter en dag då vi har gått massa uppför, lite rakt, och massa nerför. Kanske får ni veta mer imorgon. Nu är det dags för vilaLes mer
Ytterligare strapatser i Cinque Terre

Nu kanske ni undrar vad vi har haft för oss de senaste dagarna. Lite allt möjligt faktiskt. Vi delar upp det i två listor:
The bad news:
Skyltar om att vandringsleden är extremt tuff och endastLes mer
Colmar

Utan tvekan bästa gatan i Colmar.
Colmar...2!

Här får ni lite mer foton från Colmar. Det är en fransk stad känd för sin gamla stadskärna (det ser ut som massa pepparkakshus!) och find alsace-viner. Här har vi ätit gott, druckit godareLes mer
Fyra timmar på tåg och några till i Köln

Vad gör man om man har en eftermiddag i Köln att spendera? Hängiver sig åt bådas favoritaktivitet: "gå i trappor högt upp". Tur att de flesta turistattraktioner ligger precis vid tågstationenLes mer
Nästan hemma

Även Sverige kan vara bra vackert ibland. Särskilt efter att man har åkt tåg sedan 07:10 på morgonen och upplevt förseningar på både tåg och färjor. De fullpackade tågen från KöpenhamnLes mer