• Chilly en Windy.

28. November 2024 in Neuseeland ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag doen we het opt gemakje. Iedereen staat wat op zijn eigen ritme op. Arno maakt nog eens spek en ei en we ontbijten samen in alle rust. Daarna zetten we onze tocht weer verder richting Lake Pukaki. Een ritje van ongeveer 4u30. Het is wel al sinds deze nacht heel winderig maar echt heeeeel veel wind. Ik had gehoopt dag het zou stoppen onderweg maar niets is minder waar. De camper geeft zelfs af en toe een waarschuwing dat er teveel zijwind is en schakelt zen hulpsystemen in. Het is dus vermoeiend rijden en na 2u30 geef ik het stuur af aan Ellen welke na een uurtje de laatste loodjes door Yves laat afleggen. We komen aan op een plekje dat me werd aangeraden door Gitta en Carl. (mensen waarmee ik naar Zweden ben geweest.) 1 van de mooiste free campsites dat ze gedaan hebben. Het is hier inderdaad prachtig aan lake pukaki maar mannekes nog meer wind! Daarom gewoon lekker chillen in de camper. En ook jammer genoeg veel wolken dus het zicht op Mount Cook moet wachten tot nu ik dit schrijf. Arno en ik liggen achteraan de camper en als we nu door ons raampje kijken schiet er een gigantische ijsberg tevoorschijn in de verte achteraan het meer, prachtig! De zonsondergang was ook heel mooi, jammer van de wind want ik kan men drone niet op laten. Morgen zou het weer weer beteren dus fingers crossed.
    ps: ik zal nu ook de pinguïn foto toevoegen. (Wie zoekt die vindt.) 😉