• Koen Jacobs

• Trip start
    November 1, 2024
  • Dubai.

November 2, 2024 in the United Arab Emirates ⋅ ☀️ 24 °C

So far so good. Vlotte vlucht van 6u15. En voor den eerste x ooit al geslapen op de vlieger. Kwam misschien door de gratis Gin tonic?! 😅 Lang leve Emirates! Nu 4 uurtjes overstap hier in Dubai en dan op de vlucht van 16u richting Auckland.Read more

• Auckland, finally!!!

November 3, 2024 in New Zealand ⋅ 🌬 14 °C

Ja ne mens moet er wat voor over hebben. Zelfs met wat geluk hebben we er 15u en 15 min over gedaan. Meer dan genoeg! Echt koppijn op den duur. En wederom free spirits dus een cuba libreke gedronken op ons grootmama. Het was ne mega vlieger en in Dubai nog een glimp kunnen opvangen van palm island en Burj al Arab. Op naar de zon... Nu net geland en hopen dat onze bagage ook is meegekomen... 🤞 Tot snel!Read more

• Dol-fijne dag!

November 4, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 17 °C

Onze bagage was er dus gister en zijn dan meteen ingecheckt in ons appartementje. 20 minuutjes stappen naar het centrum van Auckland op zoek naar de winkel voor men tent en dan op naar een terrasje en eten.(Mexicaans) Na het eten was de pijp bij iedereen echt wel uit dus op tijd naar bed. Goe geslapen wel en dan ontbijtje in de buurt. Wandelingkje door het park op zoek naar het beste ijsje vooraleer we inchecken op onze whale & dolphine safari. Het is niet echt het seizoen dus de verwachtingen waren niet hoog. Het weer, het zonnetje komt nu en dan piepen, zit wel al mee! (Beetje verbrand nu ik dit schrijf. En ja we waren ingesmeerd.) Na laaaaange tijd en vele vogels later spotten we in de verte een walvis. Tis te zeggen we zien hem even "spuiten"/naar adem happen, zen rugje komt boven en weg is ie... Nog even later spotten we een schooltje dolfijnen die rond de boot zwemmen maar tuimelaars zijn het helaas niet. Op de terugweg zien we een mooie skyline van Auckland en na een 5-tal uurtjes zijn we terug aan land. We gaan nog op zoek naar een rooftopje voor de laatste zonnestralen en een burgertje eten voor we richting appartement trekken. Morgen vroeg op... camper-time!Read more

• Happy campers!

November 5, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

Deze ochtend vroeg uit de veren! Über gefixt, veel goedkoper dan taxi van bij aankomst en op naar onze camper. We hebben een 6 persoonscamper en blijkt nu al dat dat geen overbodige luxe zal worden want het is allemaal wel wat aan de krappe kant,.puzzelen dus. Even alles goed gecheckt en in orde laten maken en dan op pad... Eerst wel even ontbijtje nuttigen, allé al bijna lunch en Yves wou heel graag eens taco bell proberen. Zo geschiedde. Daarna de basis boodschappen gedaan (alvast de lekkerste Jazz appeltjes gekocht die we op ons werk behandelde.) en dan richting het noordoosten van het noordereiland. Ik neem alvast de eerste rit op mij. Deze zal uiteindelijk een dikke 3 à 4u in beslag nemen. Het links rijden gaat me eigenlijk al snel goed af. Onderweg langs de kust worden we alvast getrakteerd op zeer mooie uitzichten! Ons doel was een mooie free campsite langs een meer. Helaas zijn free campsites beperkt in plaats. Deze heeft maar plaats voor 5 self contained vans dus aangezien we aan de late kant arriveren zijn we er aan voor de moeite. We zoeken ons een betalende plek iets verderop. Voor we op onze plaats aankomen draai ik blijkbaar iets te snel af aan de receptie en blijf ik met onze bumper een beetje hangen... Beginnersfoutje zeker. Arno begint alvast snel ons bbqke dat we gekocht hebben in elkaar te vijzen want de mensen hebben honger. Het duurt even maar de lookbroodjes, angus worstjes en kipsatékes worden gesmaakt. We worden nog getrakteerd op enkele vuurwerkpijlen in de verte maar de waanzinnig vele sterren maken de avond af. Slaap lekker.Read more

• Cathedral cove - Coromandel

November 6, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 15 °C

Vandaag eerste nachtje overleefd in de camper. Niet fantastisch geslapen en al vroeg wakker. Het feit dat de camper niet waterpas stond had er misschien wel iets mee te maken. 😅 We rijden richting Hahei voor een boottochtje richting Cathedral cove en enkele mooie grotten. We spotten in het water ook nog de red snapper en Arno zelfs een stingray. Naar dit strandje komen in de zomer een 5000 mensen per dag. Vandaag waren dat er misschien 50. We maken hier ook nog een mooie wandeling over het strand en naar een knap view point. Daarna trekken we (Yves neemt hier voor het eerst het stuur in handen en walst zich door het linksrijdende verkeer.) verder richting het zuiden op zoek naar een free campsite. Dit blijkt weer moeilijker dan gedacht. De 1ste staat weer vol, de 2de niet toegankelijk, de 3de vol,... Maar uiteindelijk vinden we er toch eentje vlak naast de zee. Tijd voor apéro en de bbq laten we snel weer gloeien voor een lekker stukje vlees. Het leven kan slechter, veel slechter! Voorlopig zit het weer nog mee en is elke blik doorheen dit landschap eentje om in te kaderen. Nog meer van dat aub!Read more

• Hobbiton!!!

November 7, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Deze ochtend was Arno en ik al vroeg wakker. Rond 6u zoiets. Dus we beslissen dan maar om even tot aan het zeetje te wandelen in de hoop nog wat van de zonsopgang te zien. Helaas teveel bewolking. We wandelen nog wat verder richting de "baai" en spotten in de verte zwarte puntjes op het water. Ik vlieg er even naartoe met de drone. Blijkt op 800meter een hele hoop zwarte zwanen te zitten, prachtig! Terug in de camper start Arno met spek en ei. Jammie! Ondertussen is het goed beginnen miezeren jammer genoeg. We checken snel het weer en hopen dat het tegen 14u terug droog wordt voor 1 van de hoogtepunten van de reis... Hobbiton! De reden waarom we eigenlijk helemaal tot hier zijn gekomen. Onderweg nog de eerste x water lozen en vers water bijtanken. Om 14u start dan onze toer door Hobbiton, de shire, de green dragon,... Voor de leken onder ons, het is dus de movie set van Lord of The Rings. En het moet gezegd, het is prachtig en ongezien! De fotos geven het niet volledig weer maar toch. De toer duurt een 2u30 en eindigt met een drankje, bier of cider in de bar de green dragon. In de souvenirsshop kan ik het niet laten om uiteindelijk toch DE ring te kopen vanuit de film. Een collectors item. Het is niet voor niets mijn favoriete trilogie aller tijde. Daarna is het tijd voor Ellens doop... En het feit dat ik dit nu schrijf wil zeggen dat we de rit overleefd hebben. 😅 We zoeken ons een campsite voor de komende 2 dagen in Rotorua, een groot geothermaal gebied. Als we uitstappen ruiken we meteen wat sulphur en zien naast de campsite het water zo borrelen. Ook in het centrum komt de stoom zo uit de riolering en uit pools in het park etc... We zoeken ons nog iets om te eten want niet veel zin om te koken en sluiten weer een top dagje af.Read more

• Rafting + Maori's.

November 9, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 11 °C

Vandaag weer vroeg uit de veren want we moeten om 9u al klaar staan voor onze rafting experience. Niet mijn meest favoriete onderdeel van de reis want de keren dat ik het al gedaan heb ben ik elke x uit de boot gevallen. 😅 Nu de reden waarom we/ik dit dan wel zeker wou doen is omdat dit de hoogst commerciële waterval heeft ter wereld. Namelijk een val met u bootje van 7meter!!! Men stelt 4 mogelijk scenario's op waar we rekening mee moeten houden. A = alles gaat goed, tot D = all hell breaks loose. We hebben geluk want we houden het uiteindelijk bij optie A. Weeral een overwinning en een vinkje van de bucketlist. Onderweg nog enkele andere kleinere watervallen trotseren, Arno die als enige uit de boot springt bij de draaikolk, rechtstaand de rivier trotseren, wij die met zen 4 over boord springen en al supermangewijs het wilde water trotseren,... Een wild avontuur dus! Daarna een kiekske gekocht als middagmaal en een rustige middag aan de camper. Ondertussen heel veel nekpijn gekregen. Ellen, Arno en ik besluiten om een hot water tub op de camping te proberen. Aangezien we hier in geothermaal gebied zitten warmt het water hier op tot 42 graden. We mogen er ook maar max 20 min inzitten maar zelfs dat houden we niet vol. s'Avonds staat er een Maori experience op de planning. Uitleg en show/dans zoals de haka over de Maori gewoontes met aansluitend een Maori buffet uit de hangi (ondergrondse oven.) Helaas is mijn nekpijn zo erg dat ik niet veel honger heb en de avond iets minder loopt dan ik had gepland. Ook Yves zijn slokdarm speelt op dus die kan ook minder eten dan hij zou willen. Maar al bij al wel een toffe ervaring. Daarna meteen naar bed en geen zin meer om te bloggen dus geen paniek als het al eens wat langer duurt dan je gewoon bent. 😉Read more

• Hotpools & mudpools.

November 9, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag na het ontbijt trekken we naar Hellsgate. Een geothermaal gebied waar we een wandeling maken doorheen verschillende hotpools. Indrukwekkend hoe heet deze kunnen worden, tot wel over de 100 graden. Best handjes niet insteken dus! Aansluitend doen we daar een mud-spa. Insmeren met "helende" modder en 20 minuutjes blijven sudderen. Geen zicht maar doet wel goed! Tegen dat we klaar zijn is het al middag en rijden we door naar Wai-o-tapu. Eveneens een geothermaal gebied maar groter, waar we een mooie wandeling door maken met mooie zichten tot gevolg. Ze hebben hier ook nog een geiser maar die spuit enkel smorgens enkele meters de lucht in. We zetten de weg verder en vinden ons een mooie free camping plek, rustig en vlak naast het water. Ideaal voor den apéro en bbq.Read more

• Gloeiwormpjes.

November 10, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 17 °C

Ons ontbijtje buiten aan het water in alle rust is zaaaaalig! We genieten hier nog even vooraleer we verder trekken. Echter slaat het weer onderweg snel om en begint het te miezeren. Maar vandaag mag het want onze activiteit bevindt zich binnen, allè buiten binnen. We trekken naar de black water rafting company voor een bezoek aan de waitomo caves. Een ondergronds grottencomplex vol water, watervallen, stalagtieten maar vooral gloeiwormpjes! We doorkruisen dit pikdonkere grottencomplex met onze tube en hoofdlamp (als ze werkt want de mijne was kapot en dan zie je geen steek!) Een coole ervaring van iets meer dan een uur. Hierna nog even de foto's bekijken en een tomatensoepje eten vooraleer we door rijden richting Mount Doom voor onze tongariro crossing. Tot de volgende lieve volgertjes!Read more

• Sunset cruising.

November 11, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 13 °C

Vandaag kunnen we iets langer slapen want vanavond hebben we pas een excursie. In de voormiddag nog even naar de lokale winkel/tankstation voor ontbijt dat we in het zonnetje kunnen nuttigen met mount doom op de achtergrond, heerlijk! Na de middag rijden we eerst naar Gollum's pool, een watervalletje en pool niet ver hier vandaan waar ze dus gefilmd hebben voor lotr (Lord Of The Rings). Daarna doorrijden naar de Huka Falls in Taupo. Onderweg nog even een stopje voor onze lunch met weids zicht op dit immense meer. Het is zo groot als Signapore! We moeten ons nog haasten voor de falls want veel tijd is er niet meer vooraleer we op onze zeilboot inchecken voor de sunset cruise naar de Maori rock carvings. We krijgen bij inschepen meteen pizza als avondeten en varen alvast rustig de zon tegemoet naar de rock carvings. Altijd prachtig de zonsondergang vanop het water! Onze terugrit duurt nog een 1u15 waardoor het snel laat wordt en we onze zak en ontbijt nog moeten maken voor morgen... Het wordt een korte nacht!Read more

• Tongariro alpine crossing!

November 12, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 6 °C

Zoals gezegd na 5uurtjes loopt de wekker al af want vandaag doen we de tongariro alpine crossing.(tac) Een wandeling van zo een 20km door vulkanisch gebied. De tac is zeer weersafhankelijk en veel mensen kunnen deze dan ook niet doen als ze hier maar 1 dag verblijven. Daarom hebben we er 2 dagen voor voorzien. We hebben dus geluk dat we ze vandaag al kunnen doen want de dagen ervoor en ook de dagen erna zijn minder gunstig al kan het snel veranderen want als ik nu naar de berg kijk lijkt het beter te zijn dan toen wij de wandeling deden. Ik had ook deze campsite gekozen omdat die het dichtste ligt bij de tac en ze hun eigen shuttle bus hebben die als eerste naar daar rijd. Om 5u15 zitten we dan ook al op de bus terwijl alle andere mensen pas ten vroegste om 6u mogen vertrekken. Aan het vertrek zijn de boys er meteen als een speer vandoor, die gaan voor een record denk ik?! Zij doen de tac uiteindelijk in 5u30 en Ellen en ik in 7u. (wat zowat het gemiddelde is.) Onze chauffeur en baas van de camping heeft dit ooit gedaan in 1u25! ZOT! De wandeling loopt de eerste uurtjes gestaag naar boven tot de eerste echte klim, afzien. Daarna weer even plat door de south crater langs Mount Ngauruhoe aka Mount Doom uit lotr een nog steeds actieve vulkaan. Voorlopig nog steeds in het zonnetje maar het weer lijkt snel te keren als we aan de 2de echte klim beginnen naar het hoogste punt van de Red Crater op 1900meter. Pittig en visibiliteit 0,0! En koud de wind maakt het hier tegen het vriespunt. Heel jammer om hier niets te zien want dit moet 1 van de mooiste uitzichten ooit zijn want de wandeling is uitgeroepen tot mooiste day hike ter wereld. De daling inzetten is ook niet vd poes want je glijdt heel de tijd weg over los vulkanisch gesteente. Onderweg kom je nog enkele lakes tegen die we heel af en toe even te zien krijgen als de wolken even wegtrekken. Wederom in de zomer een prachtig zicht, nu iets minder. Hoe meer we afdalen en uit de wolken verdwijnen hoe wijdser het zicht wordt en we de laatste kms door bos doorbrengen. De boys waren al een uur en half te vroeg voor de 1ste shuttle terug en Ellen en ik komen nipt om 12u30 aan en kunnen deze ook nog nemen. Kapot maar voldaan! 20 km naar een top van 1900m door vulkanisch gebied tegen 0 graden op 7u tijd, priceless! Eens op de camping, lekker warm douchen een rummeke drinken op te bekomen maar dan komt de klop en krijg ik weer veel nekpijn. Iedereen doet een dutje. Savonds begin ik aan de spaghetti. Niet simpel met maar 1 potje. Onze instrumenten in de camper zijn niet hoogstaand. Ik maak de saus in 2 delen en Yves kookt daarna de fettucini in 2 x. Het is wat het is maar het smaakt das het belangrijkste! Na het eten kruip ik meteen men bed in, ik ben kapot!Read more

• Rivendell.

November 13, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 19 °C

Deze ochtend verlaten we om 10u de camping. Een dag vroeger dan gepland aangezien we de tac gisteren al gedaan hebben. Maakt het een iets aangenamer tempo om onze weg naar Wellington in te zetten want dit is ongeveer 5u rijden. Arno vindt op de weg nog een leuke ontbijtplek waarna ik, dan Ellen en dan Yves een stukje (4uur) rijden naar Rivendell. Arno spot er niet ver van nog een campsite waar we de camper vrij mogen parkeren en is ingedeeld in verscheidene area's in het groen, heel mooi. Van hieruit kunnen we meteen een mooie wandeling maken langs het water door het bos tot aan Rivendell. (Ook een moviesite uit LOTR waar de elfenscènes zijn opgenomen.) Heel veel schiet er niet van over maar toch tof om weten dat het hier allemaal plaats vond. Staan op de plaats waar Legolas stond, priceless! (Ik moet enkel nog de juiste poses instuderen. 😄) We wandelen terug want het is tijd voor apéro en daarna de rest van de spaghetti. Het was een mooie kans om men tent eens op te zetten maar morgen krijgen we heel de dag regen dus toch maar niet. Groetjes aan het thuisfront.Read more

• Wellington.

November 14, 2024 in New Zealand ⋅ 🌬 19 °C

We moeten niet al te vroeg opstaan dus we doen het vandaag op het gemakje. Na het ontbijt (voor mij nog altijd spaghetti. 😋) rijden we rustig door naar Wellington (de hoofdstad) maar onderweg nog even lozen en water bijvullen. Ook nog even stoppen aan dry creek quarry, een steengroeve waar Helm's Deep en Minas Tirith zijn opgenomen voor lotr! Er is na 20 jaar echter niets meer van te zien en als we het domein oprijden worden we vriendelijk verzocht het terrein te verlaten. Ik laat dan toch even de drone op om vanuit de lucht eens te piepen maar inderdaad niets van lotr te zien. We rijden dan door naar de hoofdstad waar we de camper parkeren op een publieke parking voor een nachtje. (Het was een pittige nacht met heel veel regen en wind.) We besluiten eerst al eens een wasje te doen nu we al bijna halverwege de reis zijn. Het gaat veel te snel! 😔 Na de was gaat Arno een dutje doen, die was vanmorgend weeral heel vroeg op en heeft dan nog een wandeling gemaakt. Ellen, Yves en ik gaan een rooftopje zoeken nu het weer nog droog is. Na een paar cocktailtjes komt echter de regen en ook Arno is terug van de partij. Even douchen in de camper en op zoek naar avondeten. We passeren een leuvens café-restaurant maar helaas uitzonderlijk gesloten. We vinden echter een Gin-bar-restaurant dus Yves in zen nopjes en heel lekker gegeten daar. We kruipen er weer in want morgenvroeg loopt de wekker al af om 6u om de ferry te halen. Slaapwel!Read more

• Ferry & Seals.

November 15, 2024 in New Zealand ⋅ ⛅ 19 °C

Vandaag weer vroeg op want de ferry (de connemara 🧻) wacht om 7u15! Alles bij elkaar duurt het een 4 uurtjes om op het zuidereiland aan te komen. Eens we daar vertrekken zitten we meteen in de wijngebieden. Iets wat we normaal overmorgen eens gaan beproeven... Als het weer morgen mee valt tenminste want het ziet er niet fantastisch uit voor onze swim with the dolphins. 🤞 Onderweg nog even stoppen om zeehondjes/leeuwtjes te spotten langs de kust. Altijd schattig om zien! Eens aangekomen in Kaikoura zoeken we ons een free campsite, het zal uiteindelijk praktisch gezien weer een parking worden. Ellen en ik gaan nog om avondeten terwijl de boys een plekje zoeken voor de camper. Ik maak rijst met Maleisische groentjes en kip butternut. (meer opwarmen eigenlijk want zonder stroom en enkel 1 pot en 1 pan is het serieus behelpen.) Nu hopen dat het weer morgen keert en we weer een prachtige dag mogen beleven!Read more

• Walk & Fly.

November 16, 2024 in New Zealand ⋅ 🌬 11 °C

Vandaag staan we op tijd op. Het weer ziet er niet fantastisch uit. Ik mail meteen naar de dolphin encounter met de vraag of onze trip wel door gaat. Niet meteen antwoord dus stel ik voor dat we meteen tot daar rijden. Op dat moment zijn ze nog in beraad. Ik vraag of er morgen geen opties zijn en er zijn nog net 4 plekjes vrij voor de early morning swim. Om 5u30!!! Gelukkig beslissen we snel om onze trip te verzetten want net daarna wordt onze huidige trip sowieso afgelast. Veel mensen teleurgesteld maar wij hebben morgen dus nog een kans. Het is nu half negen en we zoeken ons een plekje langs de oceaan om ons ontbijt te nuttigen. Daarna trekken Arno, Ellen en ik er op uit voor een mooie wandeling langs de kust en over de kliffen. (Yves blijft in de camper een boekje lezen.) Het is een mooie wandeling met onderweg veel vogels en zeehonden. Helaas geen pinguïns gespot voor ons Ellen. Na een 2 à 3 uur komen we terug aan de camper en rijden we een beetje verder naar een vliegveldje voor onze whale watching vanuit een klein sport vliegtuigje. De kansen zijn klein maar ze hadden deze ochtend wel orka's gespot dus 🤞. Ik ben copiloot van dienst en Arno is er niet gerust in maar het opstijgen gaat vlot en voor we het beseffen hangen we hoog in de lucht met een prachtig zicht over de gehele kustlijn van Kaikoura. We zijn op zoek naar de spermwhale oftewel potvis. Helaas is de zee mede door het slechtere weer wat wilder en spotten we niet veel. We zien wel veel albatrossen en enkele dolfijnen maar ook die zijn moeilijk te zien en vrij klein vanuit de lucht. Na een 25 tal minuten moeten we helaas de zoektocht staken. Het is een beetje zoals safari in Afrika. Ook soms uren rijden vooraleer je iets spot. Ach het was mooi en een fijne ervaring. Altijd positief blijven! Hierna zoeken we ons een goedkope campsite want we willen stroom voor onze oven om vanavond pizza's te maken. Blijkt nu dat de oven op gas werkt en we dus even goed zonder stroom verder konden, haha we leren elke dag bij. Ellen, Yves en ik spelen tijdens de apéro nog wat exploding kittens terwijl Arno in zen bed soest. Het weer is ondertussen beter dus laat ons hopen dat we morgenvroeg onze dolfijnenzwem tot een goed einde kunnen brengen!Read more

• Dolfijnen en wijnen.

November 17, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 2 °C

Half vijf, de wekker loopt af!! Het is koud, te weinig slaap en de goesting is ver zoek... Maar nog geen 2 uur later spelen we in de oceaan tussen tientallen dusky dophins, het was het allemaal waard! De oceaan is maar 10 graden maar hier voelen we niets van door onze swim suit en de excitement. Uiteindelijk ga ik 4x terug het water in, de rest 3x om te zwemmen met deze prachtige beestjes. Ik heb ooit op de buik van een dolfijn gezwommen op de Britse maagdeneilanden maar in het wild is alles toch veel spectaculairder dan in gevangenschap. Na onze swim with the dolphins varen we nog wat rond tussen echt super veel dolfijnen voor de laatste foto's en filmpjes. We varen in hetzelfde gebied als waar we gisteren zijn overgevlogen. Raar dus dat we gisteren zo weinig gezien hebben. Nog even ontbijten voor we een 4 à 5 tal uren moeten rijden naar Kaiteriteri. Onderweg rijden we terug door de wijngaarden. We stoppen even aan Spy Valley Wines voor een kleine tasting in het zonnetje met zicht op de wijngaard. We proeven enkele witte, een rode, een roséke en een schuimwijn. (Yves niet, die is onze bob.) Allemaal best lekker en we nemen een flesje wit en rosé mee. Gisteren had ik ons al een plekje geboekt op de 1ste rij van de camping met zicht op het strand. We hadden zin in bbq maar we mogen hier geen open vuur maken dus chef Arno maakt onze burgers dan maar in de pan. Het smaakt naar meer! Wat een fijne dag weeral. Morgen naar Abel Tasman national park.Read more

• Abel Tasman National Park

November 18, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 12 °C

Vandaag worden we wakker met zicht op het strand en de oceaan. Het zonnetje is ook al van de partij dus het wordt weer een mooie dag. Om half negen dienen we in te checken voor onze trip naar Abel Tasman. We varen eerst met de boot voorbij split apple rock, zien nog een paar zeehondjes en worden dan afgezet aan het strandje van Meadlands. Van hieruit maken we een wandeling van een 11 km langsheen de prachtige kustlijn met mooie stranden en into the jungle over hangbruggen. Het zou zo een wandeling in Costa Rica kunnen zijn al mis ik toch wel altijd beestjes. Het enige dat hier zit is de Kaka (soort papegaai), welke we toevallig spotten in het begin van de wandeling maar al snel wegvliegt nadat hij zijn kakske heeft gedaan, toepasselijke naam wel. Na een 4 tal uurtjes komen we aan op de eindbestemming, het strand van Anchorage waar we nog een uurtje kunnen chillen voor we terug de boot op moeten. Eens aangekomen aan de camper boek ik ons een campsite en rijden we meteen een dikke 2 uur door naar Nelson Lakes National Park. Hier gaan we morgen ook een mooie wandeling maken maar voor nu genieten we van het prachtige uitzicht vanop de steiger op Lake Rotoiti en de omringende bergen. Ellen maakt ons nog een pita kip voor het slapen gaan en de dag was weer mooi gevuld.Read more

• Nelson Lakes National Park

November 19, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 13 °C

Beetje slechte nacht met veel nekpijn. Ook Yves heeft slecht geslapen. En Arno die is altijd al om half zes wakker. We staan op het gemakje op want om 10u dienen we de campsite te verlaten. We staan hier dus langs het meer en vanop de steiger is het super stil en genieten van de ochtend. Arno maakt ondertussen zijn befaamde spek en ei waar we int zonneke van kunnen genieten. Het beloofd weer een mooie dag te worden. Nog even water lozen en bijvullen en dan een kwartiertje verder rijden voor de start van onze wandeling. Arno heeft eentje gevonden van een 9km. Voor de start staat wel een bord niet verder voor wagens langer dan 7m en wij zijn 7.7m. We wagen het er op en rijden toch een stuk door tot een 1ste parking. Hier durven we niet meteen verder dus we besluiten van hieruit te beginnen. Echter nog 1.7km wandelen tot aan de start en enkel bergop. Na 5 min heeft Ellen het al gehad! Eens aan de start blijkt dat de weg dus wel goed berijdbaar is en er nog parking genoeg is. Gelukkig heeft Yves vandaag forfait gegeven dus die zit nog in de camper en sturen we alvast naar boven zodat we straks minder ver moeten terug wandelen. De wandeling start met een pittige klim. En blijft maar klimmen... Zo een dikke 2u aan een stuk. Afzien maar man wat een zicht over lake Rotoiti! Elke meter hoger is een nog indrukwekkender zicht. Hier doen we het voor! Arno is er weer als een berggeit vandoor. Ik wacht af en toe op ons Ellen om samen de top te bereiken. Knappe prestatie van ons blonde! Eens de top bereikt gaat het stilaan bergaf tot waar Arno aan een hutje ons zat op te wachten. Even bekomen met een drankje, koekje en fruit vooraleer we de stevige daling inzetten. Nog een uur en half ongeveer voor we de camper bereiken. Wat een prachtige wandeling was dat weer. We besluiten om een uurtje verder te rijden en parkeren aan watervallen op een free campground. Normaal rijden we morgen helemaal naar het westen en dan door naar het zuiden maar we gaan een stukje van de reis skippen om het wat draaglijker te maken want we zijn moe en moeten wat doseren. Daarom ook vanavond gewoon een lasagne in de oven en voor de rest chillen in de camper.Read more

• On the road...

November 20, 2024 in New Zealand ⋅ 🌧 7 °C

Zoals gisteren gezegd gaan we vandaag in 1 trek door naar Franz Josef en skippen we de pancake rocks. Dit is nog eens meer dan een uur omrijden en we zitten nu al 5 uur in de camper on the road dus genoeg is genoeg. Ook regent het de ganse dag, al goed is het dus zoals vorige x een dag zonder plannen. We fixen ons een campsite, orange sheep genaamd net tegenover het buroke waar we morgenvroeg al om half acht moeten zijn zodat we lang genoeg kunnen slapen. Een fijne campsite tussen het groen en omgeven door bergen. Yves, Ellen en ik wandelen nog even naar de winkel terwijl Arno doucht en de afwas doet. Ellen en ik blijven onderweg nog even plakken bij happy hour terwijl Yves de boodschappen weg brengt. Tegen 19u gaan we eten bij King Tiger, Aziatisch, heel lekker! En nu maar hopen dat het tegen morgenvroeg stopt met regenen want er staat weer een topactiviteit op de planning...Read more

• Jammer maar helaas...

November 21, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 4 °C

Vandaag weer vroeg uit de veren want om half acht moeten we aan de overkant zijn voor onze heli-hike. (Eén helikoptervlucht naar de gletsjer om daar dan een wandeling te maken.) Aan de deur staan al mensen ons op te wachten om ons in te lichten dat het sneeuwt en het dus onzeker is dat we kunnen vertrekken. Binnen doen we allen de check-in en net toen ze wilden beginnen aan de safety-check kregen we het bericht dat het wel degelijk afgelast werd omwille van het slechte weer op de berg. 😪 Balen! We vragen asap aan de receptie nieuwe opties aan en we hebben geluk, om 13u kunnen we nogmaals proberen dus niet twijfelen. Ondertussen moeten we de tijd wat doden en gaan in het dorp even op bezoek bij een kiwi-reserve. Ze hebben hier 2 kiwi's. 1 van 8 maanden oud en 1 van 2 jaar oud. We moeten stil zijn binnen en mogen geen foto's maken helaas want het zijn nachtdieren. Wel heel schattig om zien en in het wild zullen we ze zelden tegenkomen dus blij dat we ze alsnog kunnen zien! Ondertussen klaart het weer op en zien en horen we vaak helikopters vliegen. We hebben er dus goeie hoop op. Maar als we om half 1 aankomen staan er weer mensen buiten om te zeggen dat het op de gletsjer zelf te risicovol is om de wandeling te kunnen doen. Scenic flights zijn er wel maar dat is bij een andere organisatie. Tijd dus voor overleg. Arno wil doorrijden naar de volgende stop maar Yves, Ellen en ik willen nog een kans wagen. Morgen om 11u zouden we nog eens kunnen proberen. En aangezien we morgen niet veel op de planning staan buiten 4uur rijden naar de volgende stop lijkt me een extra kans de beste oplossing. Ondertussen spreekt er ons een koppel aan van Sint Niklaas die het ook zo jammer vinden dat het werd afgelast. Zij zitten hier al 3 dagen vast want blijkbaar is de Haast-pass afgesloten hier wat verderop. (Ik had dit al gezien op men google maps maar bij Arno was dit niet dus hoopten we op een foutje.) Maar hij is dus wel degelijk dicht waardoor we 9u zouden moeten omrijden!! Ze vertellen ons wel dat deze na 2 weken morgen terug zou open gaan voor verkeer, wat is de kans? Maakt onze keuze natuurlijk eens zo gemakkelijk want doorrijden nu gaan we echt niet doen. Ik vraag hen of ze ons op de hoogte willen houden want ze rijden morgenvroeg al door en wij gaan dus nog een kans wagen op de heli-hike. Ok en wat nu gedaan? Terug naar onze orange sheep en klaarmaken voor een wandeling naar een grot. Deze is echter onder water gelopen dus ver geraken wij er niet in. Arno probeert nog een eindje te gaan met zen wandelschoenen maar het is verder dan gedacht. Daarna wandelen om de gletsjer te kunnen bekijken maar blijkbaar is de aansluiting van wandeling 1 niet meer verbonden met wandeling 2 door een klif-verzakking. Yves en ik proberen langs het water over stenen de andere kant te bereiken maar het is wat risicovol (woordje dat de mama's niet graag lezen.) dus sturen we Ellen en Arno terug rond om nadien te meeten in een barretje in de zon met zicht op de gletsjer en waar net happy hour is gestart. Van 16 tot 18u zijn hier de rum cola's 2.5€, geloven of niet. hehe we vliegen er dus stevig in want het kan. Als avondeten nog wat pizza's in de oven en de vingers kruisen dat we morgen kunnen gaan vliegen! (Zoals op het filmpje.)Read more

• Fox Glacier - Heli-Hike.

November 22, 2024 in New Zealand ⋅ ☁️ 6 °C

Spannende morgend want het weer ziet er wel goed uit maar de bergtopjes krijgen meer en meer bewolking. Om half elf komen we aan bij franz-josef-guides en er staan al gidsen buiten, geen goed teken dus. En effectief het weer in de bergen is te slecht om de helikopters te laten vliegen. Echt super domper want nu al 3x geannuleerd. We kunnen dus niet anders dan doorrijden tot een gids zegt probeer misschien een dorpje verder daar ligt de gletsjer Fox-Glacier en deze ligt lager. Terwijl Arno en Yves aanschuiven voor onze refund begin ik als een zot te zoeken naar opties en vind slechts nog 1 mogelijke kans. Het is wel al binnen een klein uur en we moeten nog zeker een half uurtje rijden. We haasten ons naar Fox-Glacier-Guiding en geloof het of ni we kunnen nog mee voor een heli-hike die over een kwartiertje vertrekt. Niet twijfelen dus! Al wil Arno niet meer mee. Die heeft het gehad. Terwijl wij aan het inchecken zijn heeft hij zich gelukkig last minute bedacht en zijn we toch nog met zen vieren. Nog geen half uurtje later zijn we volledig in de juiste kledij gehesen en zitten we al in de helikopter richting gletsjer. Het valt meteen op dat de opwarming van de aarde zen werk doet want het ijs verdwijnt elk jaar meer en meer. We worden gedropt op deze immense ijsmassa en wandelen dan een 3 tal uurtjes met de gids over deze ijsblokken op zoek naar scheuren en gaten. Echt knap om zien. We zijn allen in ons nopjes. We gaan zelfs hoger dan ze normaal doen wat een indrukwekkend zicht geeft. Er hangen wel veel wolken en men zei al dat als deze zakken we misschien vroeger moeten afbreken omdat anders de heli's niet meer kunnen landen. Maar we hebben geluk en maken onze 3 uurtjes vol. Dan weer met de heli over de gletsjer naar beneden, bangelijk. Iedereen gelukkig en blij dat het ons toch nog gelukt is. Daarna meteen doorrijden naar Wanaka, een rit van drie uur en half maar gaat redelijk vlot. De Haast-pass (die 2 weken gesloten was.) is sinds deze ochtend terug open dus we moeten geen 9uur omrijden. Arno fixt onderweg nog een campsite en om kwart na acht komen we aan. Er is enkel niet veel in de buurt en eten hebben we niet meer dus we proberen via uber eats nog een pizzake te scoren. Alle zeg gerust PIZZA want ze zijn gigantisch. Daarna weer moe maar voldaan naar bed. What a day.Read more

• Roys peak - Wanaka tree.

November 23, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 10 °C

Zoals gewoonlijk verlaten we de campsite rond 10 uur. We rijden een 5 tal minuutjes verder naar de start van de wandeling. De parking staat er al bomvol. Roys Peak beklimmen is duidelijk populair. Het is een wandeling die enkel klimt en klimt en klimt. Arno de berggeit is er weer als een speer van door. Ellen is het na 10 min klimmen weer beu maar gelukkig kan Yves haar overtuigen om door te zetten. Ik wacht onderweg even op hen zodat we samen naar boven kunnen want het is steil en pittig. Onderweg veel schaapjes en adembenemende vergezichten. Allemaal postkaartjes. Na bijna 2uur non stop klimmen krijgen we een foto van Arno, die is aan de lookout. Wij doen er dan nog een dik half uur bij om daar te geraken. Kapot maar voldaan. Wat een zicht!! Naar de echte top is nog eens 1.7km en heel steil, dat laten we aan ons voorbij gaan, het is goed geweest. Jammer is het wel dezelfde weg terug naar beneden, niet vermoeiend, wel belastend voor de knietjes etc... Hierna rijden we naar het centrum van Wanaka om de Wanaka tree te bekijken. Deze bevind zich in het grote prachtige wanaka meer omringd door bergen. Daarna dringend tijd voor een terrasje, voor een welverdiend drankje na toch weer een hele beproeving. Nog even naar de winkel en dan richting een free campsite in de buurt. Het is al laat dus het staat hier al goed vol. Meteen de bbq nog eens proberen aansteken want is niet simpel. Arno en ik blazen om de beurt de ziel uit ons lijf om de kokoskolen goed heet te krijgen tot eindelijk ons vuur de vleesjes kan ontvangen. Het smaakt! Na het eten nog douchen om al het zweet en zand van ons lijf te krijgen en dan weer vredig naar bed. Morgen richting Queenstown.Read more

• 820 paardjes adrenaline.

November 24, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 12 °C

We verlaten de campsite en rijden 1u15 richting Queenstown. Om 12u hebben we hier een jet boat adrenaline boost geboekt. We moeten echter een uurtje wachten dus we kuieren wat door het stadje. Er staat al veel volk aan te schuiven bij de Fergburger-tent. Blijkbaar de beste hamburger, 1 van de dagen toch eens checken. Daarna de boot op. 820 pk en met een snelheid van 95km/h 360 graden spins doen op de rivier, cool! We krijgen de enige en jongste vrouwelijke pilote van de bende en ze is niet op haar mondje gevallen en heeft er duidelijk veel zin in. Echt tof om doen. We varen ook nog een stukje de rivier op tot aan een punt uit Lord of The Rings waar de 2 standbeelden aan de rotsen staan. Verder mogen ze helaas niet varen maar daar is nog een andere scène opgenomen. Na deze adrenaline rush nog wat winkelen en enkele leuke tshirt's gevonden. Daarna naar winkel en apéroen in de camper terwijl Arno aan zijn chili con "carno" begint. Heerlijk lekker in een wrapke. Dan nog wat netflix en naar bed want morgen al om 6u opstaan want dan doen Yves en ik onze 4,5km hoge jump!Read more

• Fly high.

November 25, 2024 in New Zealand ⋅ ☀️ 9 °C

Vandaag moeten Yves en ik weer vroeg uit ons bed, om zes uur al. Ellen staat mee op om ons te ondersteunen. We checken om 7u in voor onze skydive. Rijden naar het luchthaventje en worden in ons harnas gehesen. Dan het vliegtuigje in en op 12000 feet worden er al enkele mensen gedropt. Dit is al immens hoog maar wij klimmen nog even verder tot 15000 feet, het hoogste dat toegelaten is. In meters is dit 4500 meter hoog! Als het deurtje open gaat en je uit het vliegtuigje hangt is het toch ff slikken maar dit duurt gelukkig niet al te lang en van zodra je valt tegen een waanzinnige snelheid en de prachtige omgeving ziet is het puur genieten! De vrije val duurt 1 min dus je kan het echt ten volle in je opnemen. Daarna is het nog 5 minuten rustig naar beneden dwarrelen aan de parachute. Ik was voorlaatste en Yves laatste dus ik kon hem boven mij nog goed zien. Hij had dit in Spa al gedaan maar hier was de omgeving toch nog van een ander kaliber. Wat een ervaring weeral. Ondertussen was Arno aan zijn wandeling begonnen met zicht op Queenstown en heeft onderweg nog beestjes gespot. Eens terug samen aan de camper gaan Arno, Ellen en ik nog wat kuieren door de stad en terrasjes doen tot we na de middag samen komen voor Yves zijn bungy sprong. Wij gaan mee als toeschouwers. Hij zal uiteindelijk springen in het midden van de ravijn op een hoogte van 134 meter. Het midden bereiken we met een klein bakje dat bengelt aan kabels. Arno ziet dit niet zitten, die blijft mooi aan de kant staan. In het midden valt pas echt op hoe hoog dit wel niet is. En dan te beseffen dat ik van een brug van 230 meter ben gesprongen in Zuid-Afrika, waanzin. De flashbacks komen terug. Yves is er vrij gerust in en springt mooi in vrije val naar voor. Een leukere ervaring dan skydiven vindt hij zelf. Ik moet ook toegeven dat bungy meer kicken is dan skydiven en het gevoel toch helemaal anders is. Na al die inspanningen tijd voor ontspanning. We willen een Fergburger gaan eten maar de rij daar is weer gigantisch. Arno bleef in de camper en Yves besluit ook om terug te draaien. Ellen en ik gaan ondertussen dan maar eerst cocktailtjes drinken op de rooftopbar met zicht op het meer en de bergen met ondergaande zon. Tegen 21u krijgen we bericht van Yves, hij staat terug bij de Fergburger en er is veel minder volk dus we besluiten hem te vervoegen en eten de burgers op in de camper. Heel lekkere burger dat wel maar om er nu zo een hype van te maken is wat overdreven vind ik. We sluiten weer een mooie dag af.Read more