• Cadair Idris

29 de julio de 2024, Gales ⋅ ☀️ 22 °C

Het is een prachtige dag vandaag. We hebben iets langer geslapen en worden wakker aan een groot meer. Er is geen wind en de weerspiegeling van de bergen is prachtig. Na een stevig ontbijt met spek en eieren plus het gebruikelijke fruitslaatje besluiten we een poging te ondernemen om in het meer te zwemmen. Het is ondertussen 24 graden en de zon schijnt fel, maar het water blijft behoorlijk koud. Na wat gewenning lukt het dan toch. Heerlijk!

Na de middag rijden we een tien tal minuutjes naar de voet van de Cadair Idris (893m). Voor de Idris ligt een gigantisch meer tegen de steile bergtoppen gedrukt. Het duurt een uurtje om dat te bereiken en we picknicken er in het zonnetje onder het nauwe toezicht van een meeuw die alles goed in de gaten houdt. Vandaar vertrekken we voor een hoefijzervormige wandeling langs de toppen waarbij we het meer steeds onder ons zien liggen. Alles samen goed voor 11km en net geen 1000hm’s.

De zichten onderweg zijn prachtig en we genieten volop! Het is wel bakken en we moeten heel zuinig zijn met het water dat we in de rugzak meehebben. Licht uitgedroogd staan we 5u later terug op de parking aan ons busje.

We zijn moe en rijden terug naar hetzelfde meertje van deze morgen waar we zwemmen, koken, en indommelen voor de nacht.