• Mijn dormbed - room in a roomZicht vanuit de barToiletviewToilet view

Lake Atitlan - aankomst

25–28 lis 2023, Gwatemala ⋅ ☁️ 17 °C

De shuttlebus van Antigua naar Panajachel was ong 3u onderweg. Ik was dus net op tijd voor de laatste boot van Panajachel naar San Marcos waar ik voor 3 nachten verbleef in Eagle's nest. Een adembenemend ecohostel met een prachtig uitzicht over lake atitlan. Geen goedkope locatie maar alle activiteiten en alle maaltijden zijn inbegrepen. Naast de dagelijkse yoga doen ze daar ook HIIT, breathwork, meditation, ceremonies, aerial yoga, leuke events.. noem maar op.

Ik sliep in een mixed dormroom waar ik eigenlijk bijna een eigen kamer had met prachtig uitzicht op het meer. Een dorm in een dorm 😅.

Ik ben direct in bed gekropen. Ik was zo moe na de hike en lange shuttlebus tocht.

Wat info over Lake Atitlan, mijn bestemming voor 3 dagen:
    Lake Atitlan is een kratermeer in het westen van Guatemala. Het meer is ontstaan door vulkanische activiteit 84.000 jaar geleden. De gemiddelde diepte van het meer is ongeveer 220 meter. Het diepste punt is wel 340 meter! Het meer is ruim 130 vierkante kilometer groot. De 12 omliggende dorpjes zijn vernoemd naar de 12 apostelen. Het grootste dorpje heet Panajachel (Pana) en is de toegangspoort tot het meer. Vanaf daar kun je eenvoudig met bootjes naar de andere dorpjes. De San Pedro vulkaan (3020 meter hoog), Atitlán vulkaan (3535 meter hoog) en Tolimán vulkaan (3158 meter hoog) om het meer heen zorgen voor schitterende plaatjes.
    Czytaj więcej